Франция се готви за тежка зима, има готовност за режим на тока

Причина са проблемите с френските атомни електроцентрали
1 дек 2022 08:05, Елка Василева
43
Франция се готви за тежка зима, има готовност за режим на тока
Снимка: архив, БГНЕС

Френското правителство започна да предприема конкретни мерки, за да се подготви за евентуални прекъсвания на електроснабдяването в различни части на страната през зимата, предаде ДПА.

Още по темата
Премиерът Елизабет Борн ще инструктира регионалните служители да имат готовност за контролирани прекъсвания на подаването на електричество за не повече от два часа, съобщи пресцентърът на френското правителство.

Зимата може да се окаже студена и Франция трябва да e готова да реагира, в случай че в определени моменти не може да доставя достатъчно електроенергия, за да задоволи търсенето.

Причина за това са проблемите с френските атомни електроцентрали, отбелязва ДПА. Поддръжката на няколко ядрени електроцентрали беше отложена, а голяма част от 56-те реактора в страната все още не са включени в мрежата.

Френското правителство подчерта, че има сключено споразумение за взаимопомощ с Германия, което предвижда Франция да доставя природен газ на Германия и да получава електроенергия в случай на нужда.

Ако предстои прекъсване на електрозахранването, гражданите ще бъдат подробно информирани един ден предварително чрез специално мобилно приложение.

Токът няма да бъде спиран в болниците и в други важни обекти. Мерките обаче ще засегнат железопътните линии, метрото, училищата, университетите и др.

Остават опасенията, че спиранията на тока могат да доведат до нарушения в работата на телефонната мрежа.

Според френските власти недостиг на електроенергия може да възниква между 8 и 13 ч. и между 18 и 20 ч., когато потреблението е най-голямо.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелената енергия да се включи. Ще закриваме тецове, и аецове. Германия закрива всички ядрени централи. Беля-НЕ.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция е комунистическа държава, не вдига цената на тока, а въвежда купонна система и режим на тока.
33
1
 
3
 
! Отговори
Либертарианец преди 1 година
При капитализма няма режим на тока. Цената се вдига до равновесната и има ток и търсенето намалява, хората намаляват от студа.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално.Вече свършиха колониите,от които Западът крадеше няколко века.От друга страна напечатаните банкноти вече доближават стойността на малко парче тоалетна хартия.Природните и човешки ресурси са на Изток.В евроатлантическото ни"семейство"остават само борчовете и джендъраците.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо и за такова лято да се готвят
30
2
 
12
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Уж щяха да изкарат "зима като всяка друга", сега нека зунзуникат.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо да си зяпат кулата там ще се притоплят,нали са много горди от желязъчната решет..
28
2
 
12
 
! Отговори
56 реактора !!!!!!!! преди 1 година
Франция имат 56 !!!!!! реактора, а нас ни натискат, щото имаме само 2 ??????????? Прецакват ни здраво !!!!!!!!!!!Франция развива бизнес с Русия за добив на втечнен газ, а нас ни резнаха с южен поток !!!!!!!!
27
0
 
10
 
! Отговори
pronto преди 1 година
А навремето като искаха да си затворим нашите реактори в Козлодуй, щото "не били сигурни" - това помните ли го? Хак да им е сега на франсетата, сами си го изпросиха това...
26
1
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Така добре ги е изчислил ,че трябваше мобилизация да се прави , а след НГ най вероятно втора вълна
25
2
 
11
 
! Отговори
А честито преди 1 година
А да ви е честито !!! Както казва баба Нюлан фъск ЕУ
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте, ако сравнявате живота в Москва или Париж с Каспичан, няма как да излезе сметката.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата викате на оная мишка,дето живее в бункер ли?
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недей да проверяваш в ютубата колко са добре руснаците,Ами направо се премести да поживееш тогава в някое деревня. Да видим дали въобще ще имаш Ютюб.
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата е много велик.Не стига че съсипа Украйна и продължава ами и санкциите въобще не работят.Като бумеранг се връщат към Европа.Явно е изчислил всичко преди началото на операцията.
20
0
 
12
 
! Отговори
До19 преди 1 година
Абе ти можеш и да живееш и зад Франция,ама това не може да опровергае тая новина която излезе още в петък след срещата на Олаф Шолц и Елизабет Борн,на която една от основните теми е била внос на електроенергия от Германия срещу износ на газ от Франция!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората се подготвят превантивно. Европа е била и е презадоволена и най-малкото прекъсване на комунална услуга ще бъде нещо много драматично. Затова е тази превенция. Няма ли да пуснете пак някой клип как Лукашенко цепи дърва и се подиграва с европейците как щели да студуват?
18
0
 
10
 
! Отговори
кретенизъм преди 1 година
Е,това не го разбирам!Да имаш достатъчно ядрени мощности и да не ги използваш и да готвиш режим на тока-най-великата глупост сътворена от политици на европейско ниво!
17
5
 
2
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
До умния и красив намбър 7- не е важно дали зимата е студена, не е важно дали атомните реактори работят, важное плебеи като теб безценнибприятелю да страдат, докато ни защиват, Респект и Поклон!
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея във Франция и такава новина няма в местната преса. Поредната измишльотина на българските ***.