Путин към Шолц: Берлин да преосмисли подхода си към Украйна

В телефонен разговор, иницииран от германската страна, двете страни обмениха мнения
2 дек 2022 16:45, Йоана Цонева
69
Путин към Шолц: Берлин да преосмисли подхода си към Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви на германския канцлер Олаф Шолц, че линията на Германия и Запада по отношение на Украйна е "разрушителна" и призова Берлин да преосмисли своя подход, съобщава Кремъл, цитиран от "Ройтерс".

В телефонен разговор, иницииран от германската страна, двете страни обмениха мнения относно последните събития в Украйна.

От Кремъл посочват, че Путин е заявил на германския лидер, че защитава руските ракетни удари по цели в Украйна и е настоял на Москва да бъде позволено да участва в разследването на "терористичните атаки" срещу газопроводите "Северен поток" под Балтийско море.

Още по темата
По време на разговора руският президент е нарекъл доставките на оръжие за Украйна от Германия и други западни страни "деструктивна линия", поради която Украйна "напълно отхвърля идеята за каквито и да било преговори".

За последно Путин и Шолц проведоха телефонен разговор на 13 септември.

Междувременно сп. "Шпигел" съобщи, че Германия се готви да достави още 7 самоходни противовъздушни установки "Гепард" на Украйна в допълнение към  30-те такина установки, които вече се използват за борба срещу руската армия.

Допълнителните установки, които първоначално са били предназначени за скрап, трябва да пристигнат в Украйна през пролетта на 2023 г., като в момента се ремонтират от базирания в Мюнхен производител на оръжия Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
иска да преди 1 година
си взема от който си иска, каквото си иска, ну Путин...погоди!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво Шолци пак изпревари Макрони? Ама всички един през друг се надпреварват Путин, а той никого не търси. Изтрябвали сте му вие на Путин. Престанете да му досаждате.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето например относно лекарствата за мен това е неправилно ако не ги продават на Русия и е някакъв вид агресия да не кажа геноцид. Запада нали е прогресивен либерален демократичен ами така ли е май не. Не на санкциите.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би Русия няма какво да стори на Запада. Но нали Запада има ценности Най сетне Запада ако е честен трябва да каже какво против руския народ има. Защото въвежда санкции срещу руския народ. Този народ какво да направи. Примерно ние Бг не сме съгласни с много решения на НС но какво да направим. Санкциите са форма на геноцид.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се бори за мир Запада участва във войната. Това е груба грешка ! Вижте коментарите. Колко агресия само. Това ли искате. Може би не , но това получавате защото поддържате войната и хората стават агресивни. Сега ако това е целта тя е постигната. Агресия в хора
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки че не одобрявам войната смятам че след като тя вече е започнала изпращането на оръжия е вземане на страна а според мен това е грешната страна. Запада трябва да преосмисли позицията си защото се получава нещо като геноцид спрямо славяните
43
0
 
0
 
! Отговори
Др. Прокопиев, Варна преди 1 година
Запада трябва да спре да продава лекарства на получовецитеНаселяващи територията наричана Русия и само след 5 години мястото ще бъде свободно за заселване с нормални хора!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснак, много звездички в написаното от теб бе! Типично за един руснак и неговата руска култура. Само износ на цинизми за целия свят. Това ли само може да изнася вече Рашка?
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако Берлин не преосмисли позицията си? Какво ще направи тогава Путин? Ще спре газта за Германия? Ами то вече няма на практика руски газ за Европа. А може би нефтът ще бъде спрян? Ами то самата Европа се отказва от руски нефт. А може би руски въглища няма да има? Или Путин ще блокира технологиите си за Германия в автомобилостроенето, електрониката, приборостроенето, медицината, химическата промишленост... Рашкопитеци сплескани!
40
0
 
0
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Заформя се огромен котел на цялата руска армия в Украйна. Първате две линии на атака ще бъдат по посока Крим. Едната ще бъде от Нова Каховка към Армянск. Другата от Гуляйполе към Токамак и Крим. Частично мобилизираните в Запорожието вече усещат дебелия и започват да десертират на групички. Другата основна линия на атака ще бъде от Сватово и ще мине източно от Луганск и ще продължи на Юг до Таганрог. За тези които не знаят Таганрог е град в Русия на Азовско море.
39
0
 
0
 
! Отговори
Джуджака преди 1 година
Кво си мисли ?! Той трябва да премисли !Да не гризне дръвцето !
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превод, кой ще го развее това руско знаме над Бундестага? Русия вече и на два фронта ще воюва, така ли? Че тази Русия се о-с-и-р-а още на първия фронт, срещу Киевските "наркомани" и "хомосексуалисти", както ги наричат. Руснаците не са способни дори на грамотно организирана специална военна операция, а за война да не говорим. Виж, бягащите в чужди страни руснаци от тяхната мобилизация са друго не нещо, но те също трябва да внимават в картинката
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пак по опорката?. Тоя Бахмут руснаците аха да го превземат и така от 2014та.
36
0
 
0
 
! Отговори
Превод преди 1 година
За стотинкаджиите на Козяк: ако Германистан не внимава в картинката - ще я стигне съдбата на националния им футболен отбор и ще се вее руското знаме над Бундестага !
35
0
 
0
 
! Отговори
Украйна избра война преди 1 година
Минските съглашения бяха изцяло в полза на Украйна ако Киев искаше да задържи Донбас и да избегне войната. Под тях се бяха подписали президентите на Русия, Украйна и Франция и канцлерът на Германия. Това (и отказът от членство в НАТО) беше пътят към мира. Е, не поискаха от Киев да ги изпълняват, искаха военна победа. И затова сега губят Донецк и Луганск. И то с цената на много жертви и разрушения.
34
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 38: Не пиши г'лупости. Руската армия вече щурмува Бахмут. Въпрос на дни е да го изчисти от укронацисти.
33
0
 
0
 
! Отговори
Ген. Макрегър каза: преди 1 година
Украйна сега е военна зона, подложена на същото отношение, което военните сили на Съединените щати приложиха на Япония и Германия по време на Втората световна война, във Виетнам през 60-те години и в Ирак в продължение на десетилетия. ........................ И още: В това време администрацията на Байдън многократно извършва непростим за демократичното общество грях, отказвайки да каже на американския народ истината, че Украйна не печели и няма да спечели тази война.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще спасим Русия от Украйна. Даваме гаранция Франция, Германия, САЩ и цялото НАТО. Ако Путин не заповяда изтегляне обратно в Русия, не даваме гаранции за раздразнените и разярени украинци от Путин.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Берлин ще защити Русия от Украйна, ако Путин се изтегли обратно в Русия. Ние от НАТО даваме пълни гаранции на Путин, че Украйна няма да пресече руско-украинската граница.
30
0
 
0
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
До 37. Ти си ха-ху, до сега, кои градове върна Украина, нито един, 1/2 от Херсон отстъпиха, така че нула, така ти се иска но има едно това няма да се случи. Киевската хунта трябва да се предаде, както предаде народа, държава, земята.