Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите

Българо-турската граница трябва да бъде приоритет
27 яну 2023 10:33, Елка Василева
67
Фон дер Лайен: Да се насочат средства от ЕС за укрепване на границите
Снимка: архив, БГНЕС

Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти, отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в писмо до европейските държавни и правителствени ръководители в навечерието на насроченото за февруари извънредно заседание на Европейския съвет, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Трябва да бъдат насочени средства от ЕС за укрепване на състоянието на границите; българо-турската граница трябва да бъде приоритет, в който да се включат държавите от ЕС, които желаят, допълва тя в писмото си от осем страници.

Изброени са общо 15 мерки, които да доведат до по-поносимо положение с притока от мигранти. Сред тези мерки са повишаване на усилията за връщане на незаконно пристигналите в ЕС, регистрирането на всеки един от тях, разселването им на доброволна основа, преговори със страните, откъдето те са пристигнали.

Председателят на ЕК предлага държавите от ЕС взаимно да признават решенията за връщане на мигрантите, които нямат основание да останат в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Кайло Рен преди 1 година
България, да е блокирана за едни пари, които не зависят от нея и изискванията за Шенген.Вето до дупка за всичките тези щмекери от ЕС и ЕК.
49
1
 
1
 
! Отговори
Срамно е преди 1 година
Искането за блокиране, да няма нищо общо с България.Нашите мълчат като риби. вето и от нас, до като им уврат главите.Както те, така и ние.
48
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
Нито я чета ,нито я слушам , знам й приказките !
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула:*Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти*! Ама защо така, нали бяха добре дошли в ЕС и Германия! Сега България да ви пази границите и да поема негативите! Еми щом са добре дошли при вас приемете ги!
46
1
 
2
 
! Отговори
Me преди 1 година
2 милиарда евро за 240 км граница? Ехеееее, бате Бойко требе да си намери по-голямо нощно шкавче ми се струва.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея също като нашите партии. Ша даваме оръжие, ама няма да даваме. Ша махаме Гешев, ама няма да го махаме. Единия казва едно, другия друго а накрая резултат няма.
44
1
 
4
 
! Отговори
Да са насочат преди 1 година
Ама аруг път!
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС = Корупция! ЕС = Корупция! ЕС = Корупция! ЕС = Корупция!!!
42
5
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
България трябва да саботира ВСИЧКИ идеи и решения които идват от Брюксел. Защото НИТО ЕДНО не е добро за България.
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам едно нечувано предложение до Ерсула... С пари от ЕС направете заплатите на служителите на Гранична полиция и армията ни като тези в Швеция, Дания и Германия. Гарантирано ще има много желаещи да пазят границата.
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази защо не е в затвора, дала е пари за ваксини за по 10 дози на всеки европеец?
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ограда и кльон с РСМ !
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, дано свърши по-добре, отколкото преди 70 години, но ние не сме във война с никого, каза хърватският президент и допълни: Тя (Бербок) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме само пионки, заяви Зоран Миланович, съобщава БТА.
37
3
 
14
 
! Отговори
Pro- staka преди 1 година
Защо бе душко, не обичате ли мигранти ??? Ами нали трябва да има обогатяване на генофонда . Пускайте мигрантите от Сирия, Иран ,Ирак, Афганистан , Африка , добре са дошли в западна Европа .Одобрявам ПУСКАНЕТО ИМ . Аууу, големи расисти в този Брюксел .
36
3
 
20
 
! Отговори
А добър ден преди 1 година
До вчера ни надувахте главите че Европа трябва да приеме всичкото и. змет. Смеехте се на Доналд Тръмп че строи ограда на границата с Мексико. А сега като ви на.таковаха дъщерите жените и вас, се усетихте че от св.и. нята лебед не става !
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая, какво пак лае! Кой ще озапти накрая тая изтреЩяла лелка в критическата. Много се е вживяла в ролята на фараон, султан, фюрер, и т.н.
34
3
 
9
 
! Отговори
Тая преди 1 година
колко пари открадна от комисионни за ваксини сега иска да краде и от огради.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ - ТУРСКАТА ГРАНИЦА ЩО ПАРИ СА НАЛЯХА АКО БЕШЕ ПРИ СИМИОН ВЕЛИКИ МРЕЖАТА ЩЕШЕ ДА Е ОТ ЗЛАТО.
32
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Всичко звучи добре, но ако не бе забележката, който иска да помага, щях да и повярвам.Как за всичко друго сме единодушни и ни вземат парите, за българската граница не! Аз предлагам следното. България извън Шенген, Румъния в Шенген и правим ограда по средата на Дунав.То по тяхната логика Дунавската граница е сигурна и ще стане голяма работа като приемат само Румъния. Смешници.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охааа още няколко милиарда за крадене