Шолц: Помагаме на Украйна, за да се защитим

"Не искаме да стигне войната до границите на Германия"
28 яну 2023 16:25, Йоана Цонева
78
Шолц: Помагаме на Украйна, за да се защитим
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц разпространи видеообръщение, в което говори за политическия курс на Берлин спрямо Русия и войната в Украйна и подчерта, че той взема предвид не само необходимостта от подкрепа на Украйна, но и опасенията за сигурността на страната си, цитира думите му руската служба на "Би Би Си".

Приоритет на властите, според Шолц, остава сигурността на Германия. "Нашата цел е ясна - Русия не трябва да може да разширява границите си чрез използване на сила", каза той и добави, че германците искат "мир в Европа и войната да не се приближава (до границите на Германия)".

Според канцлера външната политика на Германия се основава на три принципа - хуманитарна, финансова и военно-техническа подкрепа за Украйна; предотвратяване на ескалацията на конфликта, прерастването му във война между Русия и НАТО; тясна координация на всички действия със съюзници и партньори, водени от САЩ.

Шолц заяви, че от началото на руската атака срещу Украйна германското правителство взема информирани решения, които винаги се съгласуват на международно ниво. Той припомни, че "ужасната, жестока и безсмислена война" в Украйна е провокирана от президента на Русия.

Междувременно, според Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, Олаф Шолц, който беше критикуван за колебанието му относно прехвърлянето на западни танкове в Украйна, всъщност е изиграл ключова роля за премахването на неофициалното табу върху подобни доставки на Запада.

Според WSJ именно Шолц е този, който е убедил президента на САЩ Джо Байдън в необходимостта от доставка на американски танкове. Американският лидер се е съмнявал, че това трябва да бъде направено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, да се защитяли! Що не помогнахте на сърбите, бе, като ги бомбиха Сащ и Англия, а вие си трайкахте!? Дооолни нацисти!
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германските политици играят двойнствена, нечестна игра, която започва още през 1955г. когато Германия се съгласява да участва във военния блок НАТО, на фона на все още горящите развалини от най-кървавата в историята на човечеството война. Разбира се, че Украйна можеше да бъде спасена. Всичко което трябваше да осигури Германия е изпълнението на Минските споразумения, които по думите на самия канцлер се оказаха печелене не време с цел подготовка за война.
55
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Русия не е имала Германия за враг а за търговски партньори именно Германия е основала Азов с Америка и не Русия иска да се разшири а фюрера както някога не може да не зададем въпроса.те са изгубили войната но Русия е прекратила холокоста.днес Америка съжалява че не са финансирали тогава Хитлер днес изопачават истината сценарий от Америка и Германия Англия . Америка иска ресурси от Украйна но не иска Русия и започват Майдана три държави целящи унищожаване на човека история която се повтаря
54
2
 
17
 
! Отговори
45, преди 1 година
самият Шолц е син на нацист от германските SS! Зеления предаде украйна на нацистите съвсем доброволно!
53
3
 
13
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
па другия нацист! Руската армия пак ше стигне до Берлин, както отиват нещата!
52
2
 
13
 
! Отговори
еяй преди 1 година
уникален клоун
51
4
 
21
 
! Отговори
мак преди 1 година
Тъй тъй, и 100 пакета санкции служат за защита, и замразени руски активи, които смятат да дадат на зеления и те са за защита. Дрън дрън.
50
4
 
27
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Швабите помагат на киевските фашаги по две причини: Първо,защото самите шваби са потомци на фашаги и все още помнят как Велика Русия ги напердаши и ги вкара на ку.че в гъ.зо и второ -защото слугуват на господарите си - световните терористи ФАЩ .
49
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си дадеш танковете на чужда държава по малко на унищожение вместо да си ги пазиш в готовност е обратното на защита. Друга е целта но не им стиска да си я кажат, затова измислят глупаво оправдание което не се връзва.
48
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффф един и същ ли им пише глупостите на всички . Каквото Зеленски говори , сега Шолц го повтаря като папагалче . Русия в една Украйна не може да се оправи , щяла " да ходи до гранците на Германия " . Как ще стане това . Не може ли грманците да измислят нещо по-смислено , с което да оправдаят участието си във военния конфликт
47
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц е един *** прекалено незначителен за мащабите на Русия. Ще му размажат физиономията независимо какво си въобразява.
46
4
 
53
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Руснаците ви предлагаха да управлявате заедно света. Съюз между немските технологии и организация, съчетан с евтините руски суровини и подкрепен с тяхната ядрена мощ. Вие избрахте да сте роби на Вашингтон. Сами си поканихте ***. Затова сега страдайте как цивилизацията ви умира.
45
43
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Най доброто на България е ,че винаги е подкрепяла Германия при войните....
44
54
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълското, дърто, плешиво и просто джyдже такъв си го нахендри, че няма измъкване.
43
13
 
42
 
! Отговори
11 преди 1 година
Баси цинизма. После има да се чуди що падат ракетите по кyxата му кратуна.
42
12
 
45
 
! Отговори
Развалено радио преди 1 година
Щолц обеждавал изперкалия Джо да праща танкове. Абе вие за какви ни вземате? Щолц прави това, което му кажат, а байдън е последния човек във висшата американска администрация от когото зависи нещо. Не случайно прякора му в Америка е Obama's Puppet....
41
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацисти помагат на нацисти.
40
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя с обратно мислене ли е? Помага по-скоро да го думне Путин. И не само него.
39
4
 
42
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо не се пазите от сащ 75 години окупация ссср си изтегли воиските и базитеот германия и приключи историята с 2 св воина сега от кого се пазиш шолц с меркелнапълнихте европа с мигранти пращзш оръжие и пари на украина ами направетефинансов одит на украина отменете санкциите към русия довършете сев поток2направете нещо преговори и мир стига оръжие и смъ-рт
38
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе от кой се защитавате вие бе?КОЙ е тръгнал да ви напада пък вас? Единствените от които трябва да се защитите са тия дето ви окупираха след ВСВ и чиито бази пазите на ваша територия.Има няколко политици,които унищожават ЕС-тоя,Бербок,Лайен,Борел,Шарл Мишел-абсолютно слаби безлични политици.За нашите да не говорим