Румъния да търси партньорство с България за Шенген

Призив на Дачиан Чолош
30 яну 2023 17:37, Росен Стойчев
16
Румъния да търси партньорство с България за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънски европейски представител отправи призив за ясен план за влизането в Шенген, съобщи Romania Insider.

Идеята е на Дачиан Чолош. Той очаква ясна програма от румънското правителство.

"Мисля, че България трябва да е част от плана.

Още по темата
Там очакват избори, но все още имат правителство и премиер, които показаха, че могат да преговарят, макар и с определени правомощия", обяви Шолош в социалните платформи.

Припомни, че преди години беше договорено успешно премахването на канадски визи за румънските граждани. Тогава се е видяло, че партньорството с България помага в подобни теми.

Настоява за постоянен натиск пред Нидерландия и Австрия и допълни, че в момента румънските министри не са достатъчно координирани по темата.

Очаква реални решения в партньорство между България и Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: румъниядиалогШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Стигааааа с тоя Шенген да си го правят без нас щом искат опашки и митнически проверки да се сърдят на себе си еврогейовете,даже ние законно трябва да сложим контрол над всички стоки и услуги на австрия и Холандия и да им се смеем иронично всеки път когато ни нареждат нещо както те се държат с нас
14
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И влacитe шe ни kaнgъpgиcвaт ga ce биeм c pycнaцитe... И oт kъв зop?
13
12
 
13
 
! Отговори
Да ама не преди 1 година
Да си вървят румънците сами и без това заради нас го ядът и те горките!! Заради две мутри от застрахователния бранш е всичко и заради българоруските банки със неясни капитали дето щавят народа във България ! Да дадът на нашите продажни прокурори и разследващи полицай достъп до данните на 500 мил европейци НИКОГА!! ДА ВИ С.р.ъ на корумпираната държава от третия свят!!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е воденичния камък на врата на Румъния за Шенген. Нужно е тотална смяна на външната ни политика спрямо руската заплаха за да ни приемат в Шенген. Не може да се говори за нито един патрон за Украйна, да даваш анклав без граничен контрол на Русия до 2045 година да говориш че предпочиташ платноходки с руски туристи в Черно море вместо натовска военноморска база, да строиш газопроводи на Русия за своя сметка без полза за България и да чакаш да ти отворат вратите на Шенген.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Власите си влизат още на есен с песен в Шенген зоната, а ние будалите пак ще скърцаме с зъби ушатия диктатор пак ще ви преметне
10
6
 
15
 
! Отговори
Румъния да търси преди 1 година
отговорност от бацето за Шенген дето преди 13г разтягаше локуми че ще влезем
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите ПъПъраси да го под вода
8
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
До 7: Позна, на заплата е, но не е ясно дали при ПП или при АП. Във всички случаи пропагандира ПП. А относно Шенген съм съгласен с колегата по-долу, само камионите да пуснат, евро не ни трябва. Българина едва е успял да скатае някой лев и една такава промяна като еврозоната, ще му отнеме тия скатани пари и всичко почва наново. Не, няма да умре , може би след години младите отново ще скатаят някое евро, до следващата криза като тая от 2008ма. И всичко пак наново.
7
5
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Колега ти да не си заплата при ПП ?? На кви пари си ?? Защото всеки човек който наистина вижда какво става не мисли така като теб ?
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е , че партия ПП изгони руски шпиони, олигарси и подобни . За две години оправи Лукойл, който тридесет години ограбваше народа. Подаваше му малкия си пръст , а го оскуба здраво. Даваше гориво на арендаторите без пари а им прибираше цялата реколта , която отиде за Изток
5
3
 
6
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
Айде бе триморци, по-бързо че съм го играл на точен резултат 2027-***
4
1
 
10
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Влезем ли е Еврозоната и Шенген. Офшорните фирми ще окапят като круши. Ще повлекат колекторски фирми, монополи/ дружества в горива,отопление, електро телеф./, фалшиви банки и бързи потребителски кредити, частни съдебни изпълнители.
3
6
 
8
 
! Отговори
Шенген фен преди 1 година
Не ни трябва Шенген само камионите да пускат на границата . Нито еврото ни трябва , така и така не сме кой знае колко добре , с еврото хептем ще я увапцапе
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия приема Румъния в Шенген преди седмица
1
4
 
8
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Предатели и Псевдопатриоти няма да поткрепят просперитета на България