Нова стачна вълна създава транспортен хаос във Франция

Недоволството е от планираната пенсионна реформа
31 яну 2023 08:20, Елка Василева
20
Нова стачна вълна създава транспортен хаос във Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос поради нова общонационална стачка срещу планираната пенсионна реформа в страната, предава Асошиейтед прес.

Още по темата
Френските железници препоръчаха на жителите на страната да си останат по домовете, тъй като голяма част от регионалните влакове няма да се движат. Прекъсванията започнаха още снощи, но не засягат високоскоростните влакове "Юростар" и "Талис", свързващи Франция с Белгия, Нидерландия и Великобритания.

Тежко засегнато е движението в Париж и региона, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии, както и по линията "Лирия" с Швейцария, посочват от Ес Ен Се Еф (SNCF).

Правителството засега не смята да отстъпва от плановете си да повиши пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите планират нови протести. Премиерът Елизабет Борн настоя през уикенда, че намеренията на правителството вече "не подлежат на преговори", а опозицията в парламента и синдикатите ще се опитат да докажат, че тя греши.

Законопроектът вчера влезе за обсъждане в парламентарна комисия, а на 6 февруари трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Противниците му са внесли 7000 предложения за поправки, което допълнително ще затрудни приемането му.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще работите цял живот, и ще ядете буболечки! Това е плонът на "правителствата"! Чакай, какво е всъщност правителството? На кого служи? Чии интереси трябва да следва? Това правителства ли са, или робовладелци?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали пък само против пенсионната реформа протестират, или има и друго?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сор о соидните тр оляци тука не е ли отново Путин крив, че европейците почнаха да се събуждат от дългия си сън?
15
1
 
7
 
! Отговори
Браво на Французите преди 1 година
МАКРОН и новият канцлер на ГЕРМАНИЯ са Щатски мекерета и водят Европа към пълен разпад като целта е да стане плацдарм за воъната в Русия докато в Щатите си пият уискито.И жълтите жилетки го разбраха и скоро време ще се случи случка.Еврокомисията излизи със все по шантави решения.Браво на французите, винаги готови за протести.ЗКАРИВАЙ този болен съюз.
14
7
 
1
 
! Отговори
долу стачките преди 1 година
не разбирам защо полицията позволява тези протести , защо не ги бият с палките и не стрелят по разбеснялата се тълпа? какво искат тези хора, либералните идеи ви дадоха всичко което искахте какво още????
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето във Франция се опитват да отменят пенсиите.
12
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Животът е хубав, прекрасен... На кого беше тая крилата фраза.... Май, на, грантаджийте краварски... ===)))мъ Народа Български, май не мисли така...
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе тия французи не ядът ли евроатлантически ценности - ами са тръгнали да протестират - да се учат от българите - крайно време е вашингтон да почне да ни дава за пример- овчедушно племе
10
0
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Погледни гала и мишките при нея... С тия ли да организираш протести... ===))) Има време и място за всичко... Наказанието идва изневиделица и е неизбежно за фашистките слуги...
9
3
 
7
 
! Отговори
5 преди 1 година
Ставай и почвай да организираш простеста. Какво мишкуваш тука по форуми. Само ревете тука, но не сте тръгнали да правите нещо. Чакате някой друг и това да ви го направи ако може.
8
0
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ? преди 1 година
Що бе нали Европата цъфти ? Какво става с Френския ренесанс? ЕС ценностите? м?
7
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
И кои са робите... То се доказа... Наложиха им фашистки диктат на западняляците и изпълняваха, кат оФси и продължават да изпълняват безумията на краваршингтон.... ===))) а тук никой вече не може да ни яхне близо 3 години, ще станат... И тепърва, ще берат ядове наще продажници...
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Португалия училищата не рабптят от началото на декември поради стачка на учителите. Но за масовото население и мовото на бълагарските медии образованието ме е важно, събитоята около образованоето не са свързани с моментните телесни удобства,
5
3
 
15
 
! Отговори
5 преди 1 година
Във Франция и Европа може, тук е невъзможно, робите са доволни.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удри, бабофенското банкерче на Родшилд.Така е като управляват марионетки.Нямаги ги Митеран,Кол,Тачър .
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабичките-марионетки предадоха собствените си държави. А еврогражданите се събудиха късно, вече предадени. И да крещят сега срещу пенсионната реформа, рано или късно ще схванат, че парите им просто са опапани. Спряха да работят, лижаха на ограбвани колонии, след това на ръцете на белите роби от Източна Европа. Мислеха, че поредните им роби са Хасан и Айше, но обълкаха нещо сметката. Тя рано или късно се плаща. Ред е на Европа, САЩ и т.н. да я платят.
2
0
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Кога ли, ще завлачат макарончу и бабата по улиците.... Въпрос на време е.....===)))
1
2
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СТАЧКУВАТ И ИСКАТ УРСЪСЕЛ ФОРДОЛНОЛАЙНО ДА НАЛАГА ОЩЕ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ ЗА ДА УНИЩОЖИ ЕВРОПАТА !!! НА ГЕРМАНИЯ И СТРУВАТ 750 000 000 000 ЕВРО ЗА ЕНЕРГИЙНИ ПОМОЩИ ПРИ ОТКАЗА ОТ РУСКИ ГАЗ !!!