Въглеродното замърсяване в България е много високо

То е над три пъти повече от средното в ЕС
43
Въглеродното замърсяване в България е много високо
Снимка: БГНЕС

България тази година работи по 13 проекта в областта на прехода към чиста икономика, отбеляза на пресконференция еврокомисарят по сближаването и реформите Елиза Ферейра. Тя посочи, че нашата страна, както много други държави от ЕС, е поискала от Европейската комисия подкрепа за подготовката на плана си за справедлив преход.

Правителството ни съобщи, че тази година не се предвижда прилагане на плана, посочи Ферейра. Преходът се случва и без това, а България е сред страните, при които въглеродното замърсяване на единица продукция е изключително високо - над три пъти повече от средното в ЕС, отбеляза еврокомисарят.

Процесът на закриване на някои дейности е естествен. Повечето държави са на мнение, че е по-добре преходът да се управлява с използването на европейско финансиране, особено там, където са необходими повече усилия, добави Ферейра. По нейните думи европейските средства са предназначени за придобиване на нови способности от работниците в отпадащите дейности и за привличане в тези райони на бизнеси, насочени към бъдещето. /Николай Желязков, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: замърсяванеек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ИМА ОСТЪР ЕМС преди 1 година
НАпомнт че дигитално холограмния електромагнитен смог е свързан с ударно внедряване на нагло вредна техника по широко рекламирани програми на наркоманите от Брюксел вкл дигитализация и цифровизация..Уврежданите тежко обеми от всяка излъчващо сканираща обемно клетка са ВИДИМИ в мулти спектрални режими на преглед на екрана.НОВОСТ са 5G blackd eath and cancer terror inside London,Paris,Greece..
35
0
 
0
 
! Отговори
Арести за наркомани преди 1 година
ЛЪЖАТ НАГЛИТЕ НАРКОМАНИ от Брюксел.. В София провеждам тестове от 1977 година.Въпреки ТЕЦ на МАЗУТ ,на Кремиковци и на стотици други заводи БИОСФЕРНАТА ОХРАНА ДО 2000 година работеше ПЕРФЕКТНО..СЕГА ИМА ТЕЖЪК ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН СМОГ Увреждащ биосферата на големи обеми над СОфия.. УВрежданията се причиняват и от включени фарове денем. Увредените обеи се пълнят с мръсни газове.. ДА СЕ ВЪСТАНОВИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ..
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въглеродното замърсяване е нещо, което реално не съществуваше преди 15 години ...
33
0
 
6
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Въглеродно замърсяване,пандемия,предлагане на насекоми,еднополови бракове,войни ,все инструменти в ръцете на глобалистите!
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
решението е очевидно : държавата трябва да измисли как да отреже автомобилите на 2/3 от населението, и въздуха ще се оправи.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приказват за въглеродно замърсяване,а във ваксините подред-1,2 и бустерните от Ковид 19 имаше,бе открит графен.
30
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ами нормално. Затворихте ни АЕЦ, не ни разрешавате нов АЕЦ, изнесохте амортизираната си техника и заводи в страната ни, сега искате да закривате това, което надробихте? Съгласен, но дайте нови технологии като заместители. Така и така окастрихте Русия и Китай, дайте насам, не в САЩ.
29
3
 
7
 
! Отговори
Екке преди 1 година
Нормално сега ще ни примомнят как герб и ПП са обещали да затворят ТЕЦ-овете.... После да не се оплаквате от цената на тока... Ама така е в свободния свят слушаш и изпълняваш и обясняваш как така е демократично
28
10
 
7
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
Нямам търпение да започне терора! Забрана за автомобили в градовете, доживотен затвор за незаконна сеч на горите. Няма вечно царство ве органични портали, клонинги, паднали, бездушни и кошерни! Който не се подчинява да се изпраща в мините за да работи до изнемогване! НСР идва и НИЕ идваме с него! НКВД комисарите ще изглеждат като статисти в сравнение с нас! Всички имате досие, никой няма да разчита на социалки и мързел! Съжаление няма да има, пригответе се за модерна меритокрация и справедливост
27
10
 
1
 
! Отговори
София преди 1 година
е много ***. Голямо запрашаване. Не се диша от газовете на автомобилите. Градът е опасен за здравето на хората, с изключение на някои квартали и вътрешни карета. Общината не желае да се занимава с проблема.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нещо ни будалкат. Значи в България? Не пише град, квартал - нищо. В България е мръсно и точка. Отивам в някое планинско село в Рила и мръсен въздух? По тоя начин е написано. Справедливо е да се дадат справки за замърсяването - какви частици, какви газове, в какви пикови часове, анализ. А те "ми мръсно е". А да ти пратя снимка на наркоманите пред гарата в Брюксел? На клошарите в Париж? На гетото в Берлин? Че са мноо убави. Цъфнали и вързали. Учете там арабски и не се месете, бе ***!
25
0
 
9
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Адиоти, това е тъпо, непрофесиално и политкоректно. Имам конкретни впечетления от цяла България по непонятен за вас начин. Да не повтарям колегата 25, казал го е добре. Останалото е кражба по цялата земя от измислени "зелени"
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюкселските бюрократи днес се борят с въглерода, утре с гравитацията - тези съвсем скъсаха лентата.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който не му харесва - прав му път.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въглеродно замърсяване? Поредния псевдонаучен сектански лозунг. Как точно се замърсява с въглерод, след като без него живота на Земята е невъзможен?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже всичките приятели на Бойко Борисов се занимават с внос и горене на ***, е така. Да си го изберем отново и ще има още по-разнообразно замърсяване, гарантирано.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости!!! Много натискат да ни направят енергийни роби... воклуци.
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте бе копейковци? Пак "лошия" ЕС ли е виновен за тая типично българска дивотия, или простия копейко, за който правилата винаги не важат, ако са срещу неговите интереси???
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управниците н винаги работят по много проекти свързани с въпроса. И винаги сме на последно място..
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Процесът на закриване на някои дейности е естествен." Закриването на дейност във връзка с европейско ... /каквото и да е/, не е естествен процес, а налагане на чужд интерес. За това говори и следващия бисер в статията "преходът да се управлява с използването на европейско финансиране". Безумието следва най-накрая "за придобиване на нови способности от работниците в отпадащите дейности и за привличане в тези райони на бизнеси, насочени към бъдещето". ЕС казва .. Получава се като "Саймън казва"