Европа готви голямо обновяване

Промяната касае всички страни
24 мар 2023 21:37, Росен Стойчев
45
Европа готви голямо обновяване
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители се договориха да подкрепят обновяване на единния пазар, съобщи EuObserver.

Идеята е да се гарантира, че групата може да се конкурира с Китай и САЩ. Темата се обсъжда през последните седмици.

Това е важно, след като американската администрация обяви мащабни субсидии за зелени инициативи. Те се отнасят основно за продукти, произведени в САЩ, което постави въпроса за възможно изтегляне към страната на европейски предприятия.

Още по темата
Търси се вариант, който да гарантира, че европейският пазар може да е конкурентен и в областта на услугите. Премиерът на Нидерландия обяви, че е много важно да се намали бюрокрацията и да се извадят всички позитиви.

Марк Рюте смята, че единният пазар е основен, за това неговата страна да е сред водещите по благосъстояние. Идеята е да се намали регулирането и бюрокрацията, което може да стане чрез бързо издаване на разрешителни в определени сфери.

Разглежда се и улеснения достъп до инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Интересно ми е, без евтина енергия как ще се конкурираме с Китай и САЩ. Хайде, робски труд ще се намери в държави като България и Македония. Ама евтина енергия откъде? Виждате, как скочи малко тока и въпреки подпомагането от държавите, обяснението за скока на цените не точно в скъпата енергия. Със зелена енергия конкуренция не се прави. Още повече, че реално монополист там е Китай, от който зависи колко зелени мощности може да направим.
29
2
 
27
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 1 година
Ошушкаха, ни ДЪРЖАВАТА, и са нагли сега да ни, се подиграват, че сме бедни, и трябва да мълчим, и да им бъдем чираци, и роби!!!
28
2
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До ЕВРО ИЗ V PATEНЯЦИ === В Китай, Япония и Южна Корея, по-слабо застъпено и в Европа (но го има) се изпозлва човешката урина и фекалии за производство на тор, защото се оказало, че човешките екскременти и урина са най-богатата на елементи тор. Изсушават се в някакви специални машини, правят ги на прах и торят с тях земята. Така че като хапнеш домат внос, дето фермера си е обработвал земята с такава тор, пак ядеш *** :))) Не си ли чувал, че най-вкусните смокини растат около дворните нyжници
27
3
 
16
 
! Отговори
ЕВРО ИЗ V PATEНЯЦИ преди 1 година
Вече на нищо няма да се очудя,от ЕС очаквам всичко.След като ще ни хранят с бубулечки,мушички и деликатеси като хлe-bar=ките,може да признаят че изсушените фе-ка=лии са полезни и пълни с витамини!!! Да се махаме от тея докато е време по стар английски обичай!
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СБЪРКАНА ИМ Е ЛОГИКАТА.НЕ СЕ ОБНОВЯВА ПАЗАРА,А ПРОИЗВОДСТВОТО И ИНДУСТРИЯТА - НЕ ПАЗАРА ПРАВИ КОНКУРЕНЦИЯТА,А ИНДУСТРИЯТА...
25
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ще се мери със САЩ и Китай! :)) Късно е скъпи енергоносители, ел енергия, фалирали или изнесли се бизнеси, останалите кретат. Е нали са зелени. Да питат *професор* Тумберг , тя ще им каже какво да правят.
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
акциите на дойче банк се сринаха - що ли- нали ужким руснаците са под санкции цяла година а дойче банк се срива- и наистина са се наредили в редичка за китай великите европейци- и там ще кусат тово дето са им сготвили си и путин
23
12
 
9
 
! Отговори
До 15 Ха-ха преди 1 година
"Чета как ,копейките из форума ни обясняват, че щом имало "богати" държави, значи щели да диктуват условията??? Ами естествено че ще ги диктуват! При положение че хората най-много им работят, най-висок стандарт са постигнали..." ----------- Четеш думите, ама не разбираш техния смисъл. Стандарт се постига не само с работа, но и с влияние, в случая с ограничения за по-бедните страни. Защо България не е на европейския пазар със земеделие и месопроизводство? Защо точно NL ни спъна за Шенген? А?
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами затовали са се подредиливсички шефове на ес за посещение в китай - отлорете си очите- плюеха китай а сега отиват на колене в купом- не китай да ходи при тях- онворете си очите - те не ви го и казват и толкова ще го отразят - ааа кво стана с немската банка нещо се клати - защо не съобщавате
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ееех има още още овце за сстригане особено в българия
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да е доволна, на ваканция в Африка трябва да отиде.
19
2
 
24
 
! Отговори
Това готвене преди 1 година
ми прилича на манджата с ковид ваксините. Елитът ошушка държавните бюджети на европейските страни, тури си милиарди по джобовете, изтрови половината население на Европа, а сега ще ни обновява. Като написах "обновява" и се сетих, че те отдавна ни обновяват с пришълците от Мордор.
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този съюз не струва. Едни държави си поставят собствените интереси за сметка на други. Проблема е че от икономически съюз което е нещо хубаво стана на политически съюз което е лошо. Британците се усетиха и затова напуснаха, сключиха си сделка за търговия и са свободни. Така както ние сме тръгнали не е на добре.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е Грета да е доволна
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа отдавна изостана с технологиите от САЩ и Китай. Управлявана от маллоумници назначени от откачалки.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На един съюз дойде ли време да му се прави перестройка значи вече е късно да спасите парите си . Инфлацията вече ги е захапала здраво и няма да ги пусне без да се сложи край на ,,съюза,,
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акциите на Дойче банк се сринаха.
12
23
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Чета как ,копейките из форума ни обясняват, че щом имало "богати" държави, значи щели да диктуват условията??? Ами естествено че ще ги диктуват! При положение че хората най-много им работят, най-висок стандарт са постигнали, значи има на какво да научат останалите! Няма бедните и мързеливите, с продажни политици да им създават правилата! Богатите и подредени държави трябва да са за пример , а не бедни диктатори с азиатски уклон !
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перестойката на ЕС включва и бърза национализация на мощности на газпром и рефинерии на лукойл . Бълза кражба на едни 300 милиарда . Бълзи фалити на банките крадци . Бълзо вдигане на данъците до небето и други хобави работи за инвеститорите . Е не бързайте да инвестирате де . *** не са блъскайте . Ееее..!!!