Екипажът на единия български кораб в Румъния е освободен

Това обяви българският посланик в държавата
25 мар 2023 22:50, Росен Стойчев
11
Екипажът на единия български кораб в Румъния е освободен

"Приключи разпитът на единия от капитаните. Екипажът на единия кораб от трима човека е освободен, с опция това да стане и за останалите 7 моряка. В момента текат разпитите на капитаните на другите два кораба. Очакваме всички български моряци да бъдат освободени, очакваме до края на деня благоприятното решение. Корабите ще останат задържани", заяви пред БНТ Радко Влайков, посланик на България в Букурещ.

По думите му усилията са били насочени към освобождаването на десетимата български моряци, като как ще се процедира с корабите е въпрос свързан с последващ етап. Втори ден задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца.

Още по темата
Разследва се нерегламентиран улов на акули.

    "Би трябвало моряците да проявят разбиране, че усилията са за тяхното освобождаване. Продължават всички процедурни действия, корабите се задържат с решение на прокуратурата, дори трябва да бъдат освободени от моряците. Близки на моряците се намират в Констанца, притесняват се дали ще могат тази вечер да откарат всички до Варна", допълни Радко Влайков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички съседи почнаха да се гаврят с нас, нормално като гледат какви българофоби управляват осените години, скоро и територии ще почнат да късат
6
0
 
9
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
Каква е таз държава след като не може да защити хората си?!? Поредното доказателство че ни управляват жалки случайници и нищожжества!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освободили са ги, но са им взели кораба... и трябва да платят 100 000лв... Хайде ***, нали сте много ербап. Защо не скачате на Румъния или можете само да се зъбите на РСМ??
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ход е акция по сепаративни преговори чрез държави от ЕС с Китай зад гърба на Русия. Играта е плоска, а Китай се стреми или поне има реална възможност да стане световен лидер.Азиатците са много умни и хитри хора и няма да се оставят да бъдат въвлечени в такава игра.ЕС е голяма икономическа сила, но не и военна такава.НАТО е военен пакт, но 50% от войските му са американски.САЩ на два фронта - как я оценявате тази въможност?Вижда се,че ЕС има ограничен военен резерв. Не избързаха ли с ходовете?
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук стои остро въпросът в една чрез изнудване натресена от САЩ и ЕС на Русия война, ако тя прерасне в ядрена война дали ще го има и Запад. Президент Байдън тръгна с рогата напред, ЕС се съюзи с него, но отсреща си имат Русия,която притисната до стената не е ясно какво ще се направи. Китай е ядрена сила и Байдън сгреши като го заплашва да последва участта на Русия. Война на два фронта да не се окаже непосилна за САЩ? Китай няма да се остави да бъде измамен от САЩ+ЕС да бъде следващата плячка
2
4
 
7
 
! Отговори
Путинг Фен преди 1 година
Господин Путин: "След като денацифицираме Украйна, започва веднага процеса на Деджендъризиране на цяла Европа"
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия па ся и румънските "нацисти" ли са ги хванали и ги държат в плен. Свиркайте на леля Путин да дойде да Асфабаждава