Сериозни нарушения на транспорта в Германия заради стачки

Има отменени полети, ще бъдат затворени тунели на магистрали
27 мар 2023 08:49, Елка Василева
25
Сериозни нарушения на транспорта в Германия заради стачки
Снимка: архив, БГНЕС

Днес се очакват сериозни нарушения на транспорта в по-голямата част от Германия, след като два водещи синдиката призоваха за еднодневна стачка в транспортния сектор, предаде ДПА.

Германският профсъюз на служителите в обществените услуги "Ферди" (Verdi) и синдикатът на работещите в железниците и транспорта Е Фау Ге (EVG) обявиха през миналата седмица, че организират заедно трудовия протест.

Германската летищна асоциация А Де Фау (ADV) предупреди по-рано, че до 380 000 пътници "няма да имат възможност да се възползват от полетите си" заради стачките.

Компанията "Фрапорт" (Fraport), която управлява аерогарата във Франкфурт, обяви, че всички редовни пътнически полети през най-натовареното летище в Германия днес са отменени. "Фрапорт" е оператор и на летищата във Варна и Бургас.

Управата на аерогарата в Мюнхен съобщи, че редовнитe пътнически и товарни полети през летището са засегнати от трудовите протести. Препоръчва се пътниците, които пътуват през Мюнхен, да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация относно своите полети.

Синдикатите "Ферди" и Е Фау Ге обявиха миналата седмица, че стачката ще доведе до затваряне на някои тунели на магистрали в Германия, ще наруши движението на регионалните влакове и на тези, които пътуват на дълги разстояния, ще парализира местния обществен транспорт в няколко германски провинции и ще предизвика нарушения при морския и речния транспорт в страната.

"Дойче бан" (Deutsche Bahn) обяви, че поради трудовите протести днес няма да пътува нито един от влаковете на дълги разстояния. Движението на регионалните влакове в Германия ще бъде "сериозно редуцирано", допълни германската железопътна компания. Компанията не очаква ситуацията да се нормализира и във вторник (28 март).
(БТА, Пламен Пенчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До няма да ги настигнем А ти къде си ?? Бачкаш в някакъв немски завод ли . Или чакаш нещо .
21
0
 
1
 
! Отговори
леля чичо преди 1 година
изпускат парата малко, после пак ще им го набутат тоя път с топките
20
3
 
7
 
! Отговори
няма да ги настигнем преди 1 година
Хората се борят за нормални заплати, Гaньо седи, взима 200 лева и цъка с език. И слави Пyтин и Русия.
19
9
 
6
 
! Отговори
КОНЯ у РЯКАТА преди 1 година
Айде - Франция меле, Германия стачки, Хайлилайклитата нямат краставици, Краварника ще обявява рецесия... КАК са санкциита, а умно-красивите?
18
0
 
5
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Браво *** елче,Те това е новина.
17
2
 
9
 
! Отговори
do 17 преди 1 година
И какво очакваш още да ти кажат? Писмо по пощата да то пратят? Аз знам още от миналата седмица, че ще има стачка на транспортните работници в Германия днес. А Франция стачкува заради повишаването на пенсионната възраст, без да е одобрено от парламента. *** в Париж не се извозва. И това ли не знаеш?
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нищо лошо няма в стачки те. Това е право на свободна Европа, а в дуктатурите няма." ______________ ___________ ____________ Ами като няма нищо лошо, защо "демократичните медии" не ги отразяват и мълчат оглушително, все едно че нищо не се е случило, или в най-добрия случай - мъцат нещо под сурдинка, ама така и не става ясно каква е реалността всъщност? М?..
15
9
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Нищо лошо няма в стачки те. Това е право на свободна Европа, а в дуктатурите няма. За това диктаторските държави хората са бедни роби, а в демократичните карат нови коли и пенсионерите им обикалят света
14
7
 
29
 
! Отговори
Помнете преди 1 година
Докато Европа не се освободи от робството на САЩ нещата ще се влушават.
13
15
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Руските поклонници как се радват на стачки те, но когато е в тяхната *** е платена. Обичат свободата, но миюеят за комунизма само да не са там
12
5
 
27
 
! Отговори
Факт преди 1 година
В медиите има цензура за протестите в Европа,навсякъде има недоволство срещу политиката на управляващите,войната,за това че подкрепят Украйна и за там отиват милиарди а народите на Европа страдат.....
11
3
 
21
 
! Отговори
SS преди 1 година
Търпи народа наш ,има 5 вековен стаж !
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за Холандия кога?
9
2
 
26
 
! Отговори
Любопитко преди 1 година
За случващото се във Франция, Холандия защо нищо не пишете? А да свобода на словото имате и пишете каквото сами решите.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България ще си изчезнем мълчаливо, без да безпокоим никой...
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да вземете да напишете и заради какво са стачките, или е много конфузно да се казва истината в тази ситуация?!...
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доволна Европа .
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, трябваха ви два дена, за да се "сетите", че все пак трябва да напишете част от истината. Първо беше просто съобщение, че има отменени полети, без да споменавате защо, после ни сведохте нещо от сорта, че било заради "технически срив", сега вече преглътнахте "сериозни нарушения в транспорта заради стачки". Ха да видим колко още време ще ви трябва, за да назовете реалността, а именно: транспортен хаос в Германия, заради протести и стачки на над 2,5 милиона работници.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц има одобрение колкото б.б. --18 %
3
1
 
27
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
За какво протестурват изобщо не пише :)))