Румъния няма да толерира откази за Шенген

Страната очаква да влезе в пространството
29 мар 2023 06:50, Росен Стойчев
17
Румъния няма да толерира откази за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Румъния очаква да влезе в Шенген през тази година. Това обяви румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде, съобщи Romania Insider.

Днес румънският дипломат обяви, че очаква подкрепата на Хърватия по темата. Обясни, че се надява, че вътрешните въпроси, които някои страни използват за оправдание, за да спрат страната, няма да бъдат разглеждани като реален аргумент.

Още по темата


Румънското правителство не смята да толерира повече откази за прием. Румъния и България очакваха да влязат в общото пространство в началото на тази година.

Те бяха спрени от позицията на Австрия и Нидерландия. Румънското правителство настоява, че двете страни отговарят на всички условия.

За това и очаква пътят към Шенген да бъде отворен. ЕС подкрепи тази идея.

Европейски представители продължават преговорите със страните, които трябва да разрешат разширяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: румънияочакварешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с България по въпроса с Шенген и еврозоната? Не ЕС, а наш'то (служебно) правителство реши, че още не сме били готови и то се отлага за неопределено време. Е като пращаме такива сигнали към Европа, те пък няма да се разбързат да ни приемат...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още румънците направиха нещо, което ние трябваше много отдавна да направим, ама изпуснахме момента. Завряха по затворите абсолютно всички сътрудници на режима на Чаушеску. Конфискуваха вили, яхти, лимузини. Конфискуваха им всичките откраднати пари - в затвора не им трябват. Но още имат много голяма корупция в полицията и с нея не могат да се справят.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подигравахме се на румънците, ама вижте как дръпнаха напред. Докато ние тука караме европейски трошки, те си въстановиха заводите на Дачия. И какво правят - връщаш си ръждивата бракма, получаваш чисто нова Дачия (то си е Рено вътре) с огромно намаление и остатъка го плащаш без никакви лихви. Има още разни безумия от времето на Чаушеско като 15-18 етажни блокове без баня и тоалетна в апартаментите. Сериозно - все едно си в гигантско общежитие. Обща баня, обща тоалетна и обща кухня на етаж.
11
11
 
14
 
! Отговори
G. I. Joe преди 1 година
Има много лош русофилски матриал дето дърпа назад. Трябва първо да изчистим руската пета колона дето смуче кръв като пиявица и тогава пътя към Шенген е открит.
10
1
 
7
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
А България очаква.....решението на Холандия и Австрия.
9
13
 
8
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Ами като им е толкова мерак на румънците, нека влизат! Ние не сме готови ни за Шенген, ни за еврото!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какъв Шенген за България? Ние сме такъв разграден двор, че няма накъде повече --->>> Пич, изпълняваме ли им критериите? Изпълняваме ги. Нямат право на повече претенции. Щото по новите им критерии, те трябва да изхвърлят половината страни от Шенген. Ама не ги изхвърлят. Ей това е лицемерието. На лицемерие се отговаря с лицемерие!
7
8
 
8
 
! Отговори
Ко, ко? преди 1 година
За румънците не знам ама какъв Шенген за България? Ние сме такъв разграден двор, че няма накъде повече.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на съседите. А ние толерираме всичко, стига нашите "партньори" да ни навеждат повече и повече. Ни в Шенген ни пускат, ни ни отпадат визите за САЩ... Ама нищо, ние обичаме да се кланяме и да ни унижават.
5
8
 
6
 
! Отговори
Супер Селтак преди 1 година
Не ви трябва шенгеня, какво сте прокопсали досега от ЕС освен че можете да бачкате *** работа нявсякъде в европа. Откакто сме влезнАлЕ в ЕС оглавяваме всички класации отзад напред. Гласувайте за боко айдука за да се гарантира невлизането в шенгеня и неприемането на еврОто.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да чуете подобна позиция от родния безгръбначен евроатлантик. За него потвърждението от ЕК, че си изпълнил критериите за членство е маловажно. Това, че го прецакват заради двойни стандарти му действа възбуждащо.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вкарани сме заедно с Румъния, като хора втора ръка, предпочитат си негритос от бившите колонии :)))
2
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Верно много неадекватни се събрахте тук
1
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи съседи, ако искате да влезете в шенген трябва да се отделите от нас, щото ние имаме руска котва която ни дърпа на зад