Въздушен удар в Днипро по жилищни сгради, загина дете

През нощта отекнаха експлозии и край Киев
4 юни 2023 19:00, Йоана Цонева
118

Въздушен удар по предградие на украинския град Днипро засегна две жилищни кооперации, при което има загинало дете. Над 20 души са ранени при атаката. Сред тях 3 деца, които са в тежко състояние. Украинският президент Волидимир Зеленски обвини за удара Русия, предаде Bulgaria ON AIR.


Спасителните екипи продължават търсенето на хора под отломките на сградите. Общо ранените деца са пет. Володимир Зеленски заяви, че е била поразена зона между двете кооперации.

"За жалост, има хора под развалините. Русия още веднъж се доказа като терористична държава", написа Зеленски в Telegram. В цяла Украйна подготовката за реакция и евакуация на хора не е спирала през изминалите дни заради честите удари. И тази сутрин имаше предупреждения за въздушни атаки.

През нощта отекнаха експлозии и край Киев. Местните власти твърдят, че противовъздушната отбрана е свалила всички ракети и дронове, насочени към града. Москва продължава да отрича нейните сили да взимат под прицел цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но нацисти са украинците, да не се объркате. ;-)
75
7
 
6
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 10 месеца
Един път руснаците не удариха цивилна сграда по погрешка. Винаги удрят точно в целта, без цивилни жертви. Ударили двуетажна къща и три деца починали - то било фабрика за дронове, а децата сигурно са работниците. Ударили ветеринарна клиника - то било подземна лаборатория за биологично оръжие. Гръмнатата болница с родилно отделение - било склад с боеприса, даже два Хаймарса имало на третия етаж при родилките. Какво излиза - с една ракета по два Хаймарса гръмват, голема работа са руснаците бре.
74
2
 
8
 
! Отговори
Ако - то... преди 10 месеца
Ако направиш военен склад до/под жилищна сграда - получава се новина като тази! Урките ги умеят тия работи!
73
4
 
5
 
! Отговори
Нация убийци са УСА преди 10 месеца
Руснаците никога не могат да ги стигнат!
72
1
 
5
 
! Отговори
Три въпроса: преди 10 месеца
Къде е настъплението? Къде Залужни? Къде е Буданов?
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските бот коментари пак са пълни с истерия, да не би тридневната специална операция да не върви по план?
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Властвуващите в Русия непрекъснато са си избивали народа през последните 200 години.
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РУСИЯ Е СТРАНА ОТ УБИЙЦИ.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаш още един минус за слагане.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Компютъра който насочва ракетите изобщо не го интересува дали западните оръжия са складирани в жилищен блок. Отговорността е който използва цивилна инфраструктура за военни складове. Явно това са украинците сори.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един колега поставя много правилен въпрос по долу и даже ме е яд че не се сетих аз. Защо американските средства за масова комуникация не предават на живо от Киев какво се случва. Може би защото не им отърва истината.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това което си написал по надолу за чечения/чечня е поредната измислица .
64
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Чечения 42 000 деца затриха, това са плодовете от "хуманните" войни на Рашка .
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Цончо Възраждане- Изгорял ти акъла на тебе , това беше разработка на ФСБ под прикритието на фенове да се стигне до ситуацията на Донецк и Луганск .Цял свят знае номерата на Русия не ни втълпявай лъжи .
62
10
 
11
 
! Отговори
Цончо Възраждане преди 10 месеца
Колеги, нали знаете? Или отричате, или питате "А къде бяхте, когато гори живи българи в Одеса?". В края на месеца ще ви преведем парите. Спорна работа!
61
5
 
26
 
! Отговори
Ирод преди 10 месеца
Вчера израелски войник простреля 2 годишно дете в главата и новината мина ей така между другото ...двойни стандарти има ли ? Зеленски рева ли ? А Байдън нещо каза ли ? Урсула нещо каза ли ?
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че да пускат ракети и дронове с камери бре,толкова ли е трудно да монтират отпред на върха на ракетата или дрона,че да се вижда в междублоковото жилищно пространство или между военните складовите бази с бойна техника и военнослужащи дошли от чужбина и бойни групи национизирани разположили се на лагери замаскирани за прекритие,че от там да стрелят като с ПВО или комплекси противоракетни установки залпови за сваляне на ракети,дронове и др. летящи неща над инфраструктурни обекти за свое оправдание.
59
12
 
23
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
русия ще си върне украйната земя, защото това е руска територия от памтивека и ще изчисти фашистката хунта....останалото и дрън-дрън!
58
8
 
19
 
! Отговори
До 82 преди 10 месеца
Тази война и отвратителната медийна едностранчива пропаганда накараха много хора да застанат зад Русия без някога да са симпатизирали на Путин или дор да са прочели три руски книги на кръст в живота си ! Ако не бяха двойните стандарти щеше да е друго.Ако по същия начин се показваха и войните на САЩ и Великобритания през последните 20 години щеше да е друго !Истината е че едните и другите гонят собствените си интереси и смъртта на невинни е цена която могат да поемат без особено да им пука !
57
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Винаги има дете......иначе човекоядците руснаци няма да са човекоязци- тъпата ви пропаганда