ЕК одобри 77 млн. евро държавна помощ за райони с висока безработица

Сумата е предназначена за инвестиции
6 юни 2023 14:50, Стела Стоянова
30
ЕК одобри 77 млн. евро държавна помощ за райони с висока безработица
Снимка БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че е одобрила предоставянето на 77 милиона евро държавна помощ в подкрепа на инвестиции в райони с висока безработица в България.

Целта е да се насърчи регионалното развитие, се посочва в съобщението. Помощта ще се състои в освобождаване от корпоративен подоходен данък в подкрепа на първоначални инвестиционни проекти на малки и средни дружества, например за създаване на ново предприятие, за разширяване на съществуващо предприятие, за разнообразяване или за цялостна промяна на производството.

Още по темата


Подкрепата е предназначена за общини в България с равнище на безработица, по-високо поне с 25 на сто спрямо средното в страната. Помощта за един получател ще бъде 50 на сто от допустимите инвестиционни разходи, с изключение на 25 на сто в общините в Югозападния район, допълва ЕК.

Неотдавна Брюксел одобри и 26,5 млн. евро държавна помощ за оздравяване на "Български пощи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бульо, кажи кой ще ги контролира тея паре?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оох котьооо, пак ши крадем!
24
0
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
Ей как се загрижиха за нас..Ама няма какво да ни предложите.Фюрера някога ни връщаше Македонията,а тия искат на сух хляб да кълвем
23
0
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
Триете ааа, ще почнете и да крадете.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ше ги усвои, едва ли ше са безработните. Краденето продължава.
21
0
 
2
 
! Отговори
Пешо до 14 преди 10 месеца
Хампарцумян ти ли си брачет.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Робски манталитет с високи доходи ,докато му занулят държавата , мисли се за хитър, дългосрочно не мисли ама то скоро ще то усетите , живи и здрави
19
1
 
0
 
! Отговори
Do 14 преди 10 месеца
Материалът е повече от лош- спор няма. Виждаш масовата картинка- 99% от емигрантите се редят на сезонна работа, защото друго не умеят... Давай да се редим на ягодите, че е най-лесно.
18
1
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 10 месеца
Малко глуповат коментар, честно казано. Гледаш кое е най-добре платено, отиваш натам, ако нямаш идеи за бизнес или пасивен доход. Давам пример-едно време се бутахме да учим икономика и МО. Трагедия... Преквалифирахме се. Ти кога за последно се преквалифицира и какво завърши? Аз съм на 41, за последно се преквалифицирах преди 2 години. Баща ми на 68 прави уебсайтове от 6 години. Физик по професия. Не може да ме стигне по доходи де, ама 10к ги минава.
17
1
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 10 месеца
Лесно се изкарват в технологичния сектор. Много лесно. Даже и по доста над 30. 30 е началото. Най-бедни сте, защото не можете нищо. Малцина можем и изкарваме предобре :) Самото мислене те издава "легално". Набито ви е в соц тиквите, че легално пари не могат да се правят. Еми могат, могат. И милиони могат. Ама трябва акъл.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Сподели с нас, простосмъртните, как св изкарват легално 30к на месец. Интересно при такива паралии, защо сме на последно място по доходи в ЕС
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В 2023та няма "райони". 99% от квалифирания труд може да се полага от всяка точка на планетата дистанционно. Просто материалът е такъв- кофти. Като човек от най-бедния регион на България го казвам- Враца. Никой не умее нищо смислено, освен да се налива с рИкия и да слуша чалга.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
урсулата дето щеше да заобикаля закона с кирчу ли ще ни дава кинти?
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ги инвестирам в кое? В текезесарят, който не умее името си да напише, камо ли да работи нормална работа!? Айде стига. Безработни са неможещите НИЩО. Тия, дето можем, работим на по 2-3 места и изкарваме с лекота огромни суми на месец с реално няколко часа труд на ден. Не можем да се отървем от работа. Говорим за 30к и нагоре месечно. Не, няма да ги видите в статистиките, защото сме на ТД и он топ на фрийланс или Б2Б.
12
0
 
4
 
! Отговори
Схема преди 10 месеца
Унищожаваш икономиката на България. Козички, офце, ***, крави с разни вируси и измислени сертификати одобрени само от теб. След което българите обедняват, и почваш да им даваш кредити безкрай, колкото повече вземат, толкова повече си ги купил. Ще дойде ден, хората земята си ще продават за да си купят радиоактивен хляб от твоят супермаркет. Ще ядът каквото им дадеш. На повечето не им стига акъла, че от жито се прави хляб. Не от химикали. И така полека полека ..превзеха България. Скоро и лЪва...
11
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Офофофоф, пак едни пари за крадене. Накараха ни да си затрием държавата, за да ни приемат в тоя смрадлив ЕД, сега - покаяния за бедняците
10
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
...та при хората ушната мида завършва с онова висящо нещо,на което жените /а и некои "мъже" / провисват обеците си...(..това е САМО за забавление!..Нека мажоретките не заподскачат !)
9
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Ся:..-Понеже така или иначе ТУК,сред платените мажоретки има и такива като мен,които просто се забавляват..Та:-Тия дни гледах едно видео в "Тубата" на брадясалия Карбовски и невероятния НАРЦИС Стойчо Керев..Та те захапаха темата за "рептилите" ..Карбовски попита:-"Може ли да ги познаем?"..Керевия беше категоричен :-НЕ!..Аз обаче ще ви кажа:..-Има един ФАТАЛЕН белег,по който ще познаете рептилоида:..-По ушната мида..При тях тя завършва КОСО към черепа,а при ЧОВЕЦИТЕ образува това "висящо нещо",на
8
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Пак измислиха как да откраднат 80 милиона от нас!Тия милиони за тях са както 10 лева за paята!
7
0
 
7
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Дайте 18 милиарда кви са тия смешни 80 милиона.Мишки