Плевнелиев: От чужди служби разбрах за руската кибер атака

"Не сме готови за външна намеса при евроизборите"
13 апр 2019 14:15, Александър Попов
382

Не сме готови да реагираме на евентуална външна намеса при евроизборите, заяви за предаването "Брюксел 1" президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017).

Той припомни киберататката по време на местните избори и референдума през 2015 година, когато бяха блокирани сайтовете на президента, правителството и ЦИК.

"Първите доклади на българските служби бяха доста размити, с голяма неяснота и ние не можехме да преценим, специално аз и моят екип в президентството, а други бяха готови да си замълчат, откъде точно идва атаката. Тогава се наложи, като държавен глава на страна-членка на НАТО да изисквам по линия на НАТО пълна информация от партньорските служби за това кой атакува България, в ден на избори и референдум," обясни Плевнелиев в разговор с Милена Милотинова.

"48 часа по-късно от британските служби, от американските служби, от канадските, заваляха много ясни доклади и много ясни доказателства за това, кой нападна България, в ден на избори и това е групата Sofacy Fancy Bear, която се причислява към руското военно разузнаване," заяви бившият държавен глава.
 
Той бе категоричен, че не сме достатъчно подготвени за подобни предизвикателства, включително и днес.

Целият разговор на Милена Милотинова с президента Плевнелиев вижте днес от 17:30 в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Пак ли Деса та би по главата ? Ко' са издъни ? Прегори манджата или забрави да простреш прането ? Добре че има милостиви медии да те прибират да са стоплиш и да ти чуят забавните истории.....
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го изгонят от къщи и започва да ръси мозък.Вече е омръзнал и на Деса.Тъкмо бях забравил че този невзрачник ни е бил президент.
200
1
 
4
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 5 години
Какви чужди служби ,бе ? Кой те брои ?Марш в кухнята ! Боко скоро не го е млатил по пилешкия врат.
199
3
 
9
 
! Отговори
Благодаря преди 5 години
Благодаря, господин екс президент . Кой освен ВАС - бивш комсомолски секретар и активен член на Комунистическата партия ще знае по добре . Веднага ни става ясно от къде е тая УВЕРЕНОСТ във физкултурника и бивш кадър на 7-мо управление на комунистическата ДС, че ще спечелят изборите . И прекалено честите посещения на Бойко в Турция - пръв приятел на Русия в региона , които се обърнаха против САЩ и станаха приятели с Путин.Разбрахме посланието - Ако ГЕРБ спечели - руски хакри са им помогнали.
198
3
 
3
 
! Отговори
Cini преди 5 години
Много *** тука, ужас. Съветвам ви да намерите по-смислена и почтена работа.
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news. Angliiski kralski teater ....tuka ima, tuka nema....
196
5
 
15
 
! Отговори
ррр преди 5 години
Този лъже! Чуждите служби му били докладвали? За какъв се има?
195
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя по колко ви плаща за да го изтъпанвате всеки ден ?
194
16
 
4
 
! Отговори
Станишко преди 5 години
Плана Решетников се изпълнява в график.Всеки който е против руснаците е изгорял-така стана сРосен ПлевналиевВ.СимеоновЦ.ЦветановДругите които плачат за Русия ,а си пратиха децата в САЩ И Европа са добре.Няма компромати и са морално чисти.Зеления чорап и неговите мухоморки работят за плана -ГОЛГОТА
193
3
 
18
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Глупостта и продажността на това малко и вредно човече е повече от фалшивите новини взети накуп! Интересно ми само едно, дали някой плаща на телевизиите да ни го пробутват непрекъснато или той сам си плаща за да се *** с простотии и манипулативни внушения?
192
2
 
25
 
! Отговори
А за това разбра ли? преди 5 години
" Русия изневиделица започна да произвежда ракетите Калибър, които се оказаха по-добри от американските Томахоук. А най-новите системи Авангард, Сармат, Посейдон буквално парализираха американците САЩ няма да успеят да мигнат, от тях няма да остане дори прах!
191
1
 
31
 
! Отговори
SS преди 5 години
Баш-мастерът Офшоркои пишман "идеолог" на 'гейо-атлантиците' бил разбрал от чуждите служби... Е, много евтино искаш да ни минеш, байо...Бе тоа лису.ге.рец знае ли някой за колко си е "купувал" имотчеатата?И защо досега не са разследвани офшорките му, дето Сидеров ги лъсна?
190
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпадаме в делириум и падаме от смях. Вземете си го тоя в къщи да ви дундурка бебетата
189
4
 
14
 
! Отговори
Да бе отишъл на преди 5 години
Позитано, там щеше да си сред свои или забрави Партайгеноското си Аз? А-а да, вече си пребоядисан, както и немалка част от ГЕРБ. В лицето на кметицата(на Габрово), жена ми разпозна бивш кадър на Комсомола.
188
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите изпадат в делириум като чуят Плевнелиев да казва истината за Московската Орда ...и това е добре !
187
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агент на чужди служби.
186
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги с Европа, никога с Московската Орда !
185
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не желае отново рускотурско робство !
184
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуждопоклонник
183
0
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Едно време истински случай. На Албена много спасители въртят далавери с доларес. Един *** раздава чадъри. ,И той спастрил някоя и друга хартийка и вечерта бегом на ченча. Те го питат Ти какъв си бе? Той казва: Аз съм Канадец.