Валери Симеонов: Регулациите на Брюксел ощетяват България!

Най-скъпото се дава за България, отсече лидерът на НФСБ
19 май 2019 10:17,
90
Валери Симеонов: Регулациите на Брюксел ощетяват България!
Снимка: архив Булфото

Смятам, че НФСБ е нужна партия за България. Това е по-различна партия, която е влязла в политика не, за да взима, а за да дава, заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов.

"Най-скъпото се дава за България. Жертвал съм си фирмите,излязъл съм от тях и семейството  ми, което е в Бургас", добави той пред "Нова тв".

Още по темата

Той заяви, че като евродепутат ще работи за по-добрата информираност и за по-качествено приложение на контрол от страна на евродепутатите.

По 19 мераклии в битка за 17-е ни места в ЕП: Вотът на 26 май в цифри

"Европейският депутат има право на запитвания, на въпроси към всички институции, има право да взима отношения по всички въпроси, не само в ЕП и аз ще го използвам това. Контролът ще бъде свързан с подготовката на нормативните документи в ЕП още от самото начало и търсенето на обективна оценка на въздействието спрямо конкретния нормативен документ спрямо България, защото голяма част от директивите и регламентите ощетяват България", добави той и обясни, че един от актовете репресиращи бизнеса у нас са промените в Закона за лекарствените средства в хуманната медицина. Съгласно тях всички малки аптеки трябва да направят големи разходи, за да контролират фалшивите лекарства. Според Симеонов това трябва да се прави от производителите.

Симеонов обясни,  че все още не може да се говори към кое политическо семейство ще се приобщи НФСБ в ЕП.

"Трудно може се говори за политическо семейство на този етап, тъй като смятам, че ЕП ще бъде доста по-различен от сегашния, ще има нови политически семейства. Дали са популисти и кой ги определя като такива е друг въпрос, но очаквам, че ще има партии от патриотичния сектор, които да не са подвластни на Великите сили. Ние там ще бъдем", уточни той.

"ЕС е под едно непрекъснато напрежение и натиск от външно въздействие, защото се явява най- големият икономически субект и като такъв се явява най-големият конкурент на САЩ и съответно на източните икономики", каза още кандидатът за евродепутат.

10 дни преди евровота: БСП и ГЕРБ движат наравно, делят ги 0,4%

Според Симеонов до европейските избори няма да има политически скандали. "Каквото имаше да се извади, се извади", каза той.

Валери Симеонов обяви, че неговата равносметка до момента е предизборната му кампания и поясни: "Призивът към избирателите е да изберат хората на действието, хората, които са оставили за кратък срок зад себе си реални неща. Такъв е случаят с изграждането на преградно защитно съоръжения на границата с Турция. Това си е моя лична кауза, която от идейна фаза до завършването лично аз съм упражнявал контрол. Остава да няма преграда между християнска Европа и мюсюлманска Азия", каза той. 

Лидерът на НФСБ заяви, че в последната половин година се забелязва непоследователност и липса на активност в БСП. "Корнелия Нинова лично ми обеща на мен и моите колеги от НФСБ да подкрепи предложението ни за минимална пения от 300 лв. в края на 2016 г., когато гласувахме бюджета за 2017 г., и не го направи", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Небръснат...Като Бойко Борисов.Къпете се бе хора, бръснете се!
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не му вярвам на тоя.Прилича ми на Борисов.Днес говори едно,утре друго,объркан човек...
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един полуграмотен провинциал ,досега гласуваше тихомълкомантибългарски европейски решениясега изведнъж се събудил и чаканякой да гласува за него - нямакак да стане.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов, чак сега ли разбра че регулациите на ЕС ни ощетяват.
64
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ех Симеонов..Имаш си достатъчно.За какво още ламтиш и ти като Борисов? И ти като Бареков. Изберат ли те и си до там!-:) *** ясни сте ни като бял ден бе човек! Щял да "работи"! Абе бегай бе! Самовлюбени мекерета сте до един там.
63
0
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 4 години
Нали сме в ЕС.Защо сме най-бедни?Защо децата ни бягат от Родината?На кого сме роби?Защо работник в супермаркет в България получава 10 пъти по-малка заплата от колегата си в Германия?Защо?
62
1
 
10
 
! Отговори
знам преди 4 години
че в предизборно време, всеки може да говори глу пости.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много кофти физиономия има тоя.Злобен,подпухнал и небръснат.
60
1
 
7
 
! Отговори
WC преди 4 години
Гаф след гаф със цвят жълто- кафяв....
59
2
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Украинките на Валери дето 'еха да бачкат по морето за купа стар ориз избегаха на втория месец от България ,е някой си намериха по един дественяк и се омъжиха и толкоз....
58
6
 
2
 
! Отговори
Бизнясмянин преди 4 години
Кво хубаво беше като давах 6 $ заплата на месец.Виденов премиер!
57
1
 
17
 
! Отговори
30 години шенгенско преди 4 години
робство и Американска окупация СТИГАТ !!!до 2016 ЕС струва ба бедна България 29 МИЛИАРДА !!!1) 5 милиарда членски внос2)14 милиарда глоби и санкции от ЕК3) за 10 милиарда в момента ни съдят ЕС ни краде така както никой не ние крал !!! юдо-масонките марионетки ви ЛЪЖАТ че ЕС ни дава !!!
56
2
 
5
 
! Отговори
28591 преди 4 години
Така е, защото преговарящите от българска страна не отстояват нашия интерес. Причините основна тяхното тотално и всеобхватно невежество и подкупността им.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой беше тоз, че не мога се сетя. Познат ми е от някъде.
54
2
 
14
 
! Отговори
Off преди 4 години
Далаверко, далаверко...
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Националисти със физиономии на чеченски терористи,как ги подбира Доган такива със по азиатски черти от неговите.Валери от НФСБ,Волен от АТАКА,Костадинов от Възраждане,само от ВМРО са по българи уж ама те пък водачите им с турски фамилии като Джамбазки и Каракачанов
52
0
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Когато политиката стане най големия бизнес става така.Тарикатите от чорбаджилък почват да бягат в политиката и не е само тоя ;) Политиката не е бизнес .А начина за вдигане на пенсиите е с вдигане на МРЗто .Само така може да стане ,но тогава Симеонов може да е бивш бизнесмен :) Затова не щат в България да *** европейски заплати ;)
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 50 Вече ни писна да берем серама по Европа на Далавери и Сайдера дето вече не им стига краденето от българския народ ми искат чрез еврофондовете да крадат и от чуждите.Но Далаверибе прав той не взима а дава дава купища лъжи който искат да чуят разните любители на тоталитаризма и масовите убийци като Сталин и Хитлер и днешните кандидати за местата им Тръмпутин и Ердоган и в замяна на тоеа взима еот а парите са допълнителен бонус.Казва се бонус будала.Вън от парламента бе плъх, към затвора де.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европарламента ще прави тоя тарарин каквото и сега ще се хили злобно ще дрънка глупости ще върти далавери и най-вече ще е далеч от българския затвор където му е мястото.Регулациите ни ощетявали ли така си е ощетяват милионери като Далавери Мъдьонов но за другите са си много добре и народа иска даже повече регулации и не увеличаване а спиране на еврофондовете който не стигат до народа а отиват за финансиране на апартаментите на политиците.А тия пари идват от данъкоплатците в другите държави.
49
1
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Бита карта!От "сплескано кюфте" до "отличен ръководител"... Когато беше в изпълнителната власт, пееше друга песен и се правеше на мъжкар. Вън ли е от нея обръща много бързо плочата - лицемер!