Борисов сред народа - печели гласове за ГЕРБ на вота

България скоро ще е в Щенген, пророкува шефът на СДС
Обновена: 21 май 2019 21:21 | 21 май 2019 20:33, Екип на Bulgaria On Air
95

Посещенията на премиера Бойко Борисов в страната са обърнали вота на избирателите в полза на ГЕРБ, смята лидерът на СДС Румен Христов.

"Министър-председателят през последните 10 - 15 дни е на терен и обърна кампанията в наша полза. Социологическите проучвания показват, че нашата коалиция вече има леко предимство пред останалите. ГЕРБ и СДС ще имат преднина с поне един депутат пред БСП. Изборът на 26 май е геополитически. Важното е какво ще се случи с Европейския съюз. Когато говорим за скандалите с апартаментите и къщите за гости Борисов съвсем основателно бе ядосан. Това е заради злоупотребата с еврофондове, които накърняват репутацията на страната ни пред останалите членки. Тези, които са злоупотребили трябва да си понесат наказанието. Всички във властта трябва да бъдат проверявани и да се следят отблизо техните действия", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

България ще влезе в чакалнята на Шенген съвсем скоро, смята той.

По думите му евентуална победа на коалицията с ГЕРБ, на предстоящите евроизбори, ще бъде сериозна подкрепа за депутата от ЕНП Манфред Вебер, който е един от фаворитите за председател на Европейската комисия. Именно той е един от най-големите радетели на идеята страната ни да влезе в еврозоната.

Христов също така разкри, че всички в коалицията между ГЕРБ и СДС работят, за да повишат доверието на хората в правителството. Той допълни, че надхвърлянето на приходи в бюджета означава, че "сивият сектор" у нас се свива.

"Залогът на евроизборите е 3 в 1 - да имаме най-много депутати, да не допуснем БСП във властта и да помогнем на Манфред Вебер да стане председател на Европейската комисия. Той иска да придвижи влизането ни в Шенген. Ние сме изпълнили всички критерии за влизане в там. Надявам се до няколко месеца да ни приемат в чакалнята на еврозоната. Всички работим в посоката хората да вярват на държавата и правителството. За да стане това трябва да бъде намалена контрабандата, както и злоупотребите с акцизите и ДДС. Надхвърлянето на приходите в заложения бюджет показва, че сивият сектор постепенно се свива", каза Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
На амбразурата преди 4 години
Някои тук, слагащи настървено минуси, очевидно горят от желание самоотвержено да плащат за връщането на злоупотребените средства от еврофондовете, вместо тези, които са се облагодетелствали. Или пък са им обещали да ги компенсират за защитата на незащитимото?
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой нормален няма да гласува за този. Въпросът е колко бюлетини ще фалшифицират?
68
3
 
7
 
! Отговори
Пак ли? преди 4 години
А не е ли срамно, че където и по върховете да се разровят журналистите, вместо съответните натоварени с това и добре платени органи, отвсякъде изскачат ужасяващи факти за злоупотреби за милиони? Какво е това безочие и абсолютно чувство за безнаказаност? Кое, кой го подхранва? Трябва да сме истински ***, в което очевидно управляващите вярват, за да си мислим, че нещата ще се оправят ей така, с едно пожелание.
67
2
 
11
 
! Отговори
Офанзива преди 4 години
Говори, не говори, народът е отвратен! Най-вече от това, че сам от глупост си причини всичко, което му се случва в момента.За ГЕРБ отново ще гласуват само кралите и облагодетелстваните от тази оцапала се до уши групиривка, роднините им(с които не са скарани и не са се били!) и известен брой заплашени или напълно безмозъчни индивиди.БСП също не са цвете!Хора, не си причинявайте затъване за още 30 години! Идете и гласувайте за някой независим. Защо не за "сготвената" от мафията Иванчева?
66
1
 
15
 
! Отговори
Да, бе, да! преди 4 години
Човек, твърдящ на всеуслушание, че е скаран с родата от години, нанесъл им побой за една помпа? Тупащ свойски по рамото наред президенти, политици и свещеници? "Наказал" с оставане в политиката своите нагли, доказано корумпирани съратници? Е, не останаха балами в България!
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да видя мутрата на баша на 26 и фалцетното му гласче злобно да вие.
64
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуването за калинки и доказани мошеници и крадци от последните 10 години е грехота към България.
63
2
 
10
 
! Отговори
СВЕЩЕННА ПРОСТОТИЯ преди 4 години
До Простотията е великаПростите живеят по-дълго!!!- живи дяволи!
62
3
 
21
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Добро утро!Народе, народе...Какво стана?"Аз съм ***,и вие сте прости-лесно ще се управляваме".Така и се получи.
61
25
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Добре, че е Борисов, да закърпи разпадащата ни се държава! А от ония клепоухия Румен най-ме е срам!
60
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да се вижда, как в съсипана от комунистите България се случва нещо хубаво! А който не яде асфалт, да ми яде ....
59
5
 
28
 
! Отговори
Откривания всеки ден преди 4 години
Всичко, което може да се открие, за да покажат Бойко по телевизиите, се открива седмица преди изборите. Днес лента тук, утре - там. Не му се дава властта на Бойко. И за какво? Вилата му в Барселона го чака - братовчедите му я пазят за него. Когато се изнесе там, ще направи добро за България.
58
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Природни бедствия и градушки следват Премиера !!!И природата го мрази !!!
57
46
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах как ще виете от мъка в неделя вечер , всички дето плюете по Бойко и европейското развитие на БГ ...
56
8
 
18
 
! Отговори
прост народ ! преди 4 години
До ИфЗаслужава си такъв премиер!
55
9
 
9
 
! Отговори
НЯМА ДА ГО БЪДЕ преди 4 години
Доняма вече БКП!
54
20
 
67
 
! Отговори
Иф преди 4 години
НАРОДЕ Български,не ви ли е срам че имаме такъв *** човек за министър-председател?!Аз се срамувам,за вас.......не знам
53
16
 
57
 
! Отговори
Розата преди 4 години
На Баце и Йордан Бончев от Костинброд ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА МУ ПОМОГНЕ! Иде краят на ЮДА ОТ БАНКЯ.
52
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние географски и исторически сме част от Европа. Нека се противопоставим на силите които искат да разединят Европа.Не допускайте антиевропейците и техните покровители да ни представят в Брюксел.
51
5
 
32
 
! Отговори
Простолог Гърнев преди 4 години
Очевидно, комунистите са изтрепали интелигенцията и са останали само тикви!