Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Забранени са агитацията и социологическите проучвания
Обновена: 25 май 2019 10:08 | 25 май 2019 07:46, Анисия Иванова
189
Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Архив: Булфото

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В изборите за членове на Европейския парламент утре участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деня за размисъл мина. Точно както е написано в един от коментарите, ние ги плюем, а политиците си мислят, че вали дъжд. Ще гласуват около 35 - 40 % от имащите право за това. Герб и БСП ще спечелят по около 30 % от гласувалите, т. е. с около 10 % подкрепящи ги, ще ни обясняват как са спечелили евроизборите. Очаквам продължения и дузпи на следващите предсрочни парламентарни избори.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви избори.Вие луди ли сте.
105
0
 
3
 
! Отговори
добре де преди 4 години
Добре де, но той деня за размисъл мина махайте я тази статия че брадяса нима няма новини ?
104
0
 
3
 
! Отговори
мижи да те лъже! преди 4 години
До дъртгласувайте, па не избирайте убийци!
103
0
 
4
 
! Отговори
ние ги плюем преди 4 години
- а те си мислят, че дъжд ги вали самоизбранницити!
102
0
 
3
 
! Отговори
нямаме избор преди 4 години
До ОхобохоЗатова няма да гласуваме!Те сами ще се изберат под знамето на БКП....
101
1
 
4
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Всички са комунисти и няма значение за коя партия се гласува и как се казва тя.Ако с избори се решаваше нещо щяха да ги забранят!За да се гласува трябва да има реално разделение на властта,независим съд,прокуратура,полиция и т.н.Щом е възможно да няма осъдени и контрол толкова години,значи всички са политически назначени и слушкат за да се облажат.Е това власт ли е?!Това е грабеж и престъпност на най-високо ниво и дори някои се изказват,че няма кой да ги накаже.Що за наглост?Еми няма да гласувам
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези дни за размисъл,и без позволение да се пие алкохол са измислени от бившите комунисти от Великото народно събрани...Прости изказвания,за държава без полиция...На кой му пука избори или не...Не спазваш закона -арест,пиян в урната -без право на глас,незнаещ български - без право на гласуване..Прости закони ,за силна държава
99
2
 
5
 
! Отговори
юдо-масоните преди 4 години
вече са определили изборните резултати - за кво да се хабя да им ходя на цирка наречен "избори"то и без това на юдо-масонските политически марионетки не им пука каво иска народа
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Суджука ли да гласувам?А може би за Шкембе Воеводата.Или за *** или Валери С.А може би за ЦВ.ЦВ.Трябва да си луд за да гласуваш.
97
1
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Ще гласувам на тридесет и шести,не на 26ти.Те одавна са се избрали и без наще гласове.
96
2
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименТе не само финансово са мотивирани, но и корпоративният вот е много силен. Истината е, че, ако утре не гласуваме "против", тези хора ще предопределят в абсолютни величини, пътят на държавата напред. Нашият вот ще направи тези величини относителни, а техните стойностни, неконстатни;))), което разбира се, вече не е Стабилност;)))
95
4
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Не гласувайте, за тези измислени герои! Всички имат единственото желание да ни *** на главите и да опънат всички кинти, които докопат! Политиката е бизнес, а не благи намерения - за нашите политици!!!!***!Не гласувайте!
94
1
 
5
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Време за промяна 86Да, ще се промени! Цените ще вдигнат за сметка на реалните доходи.
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100, негласуването е вид протест, но това не е за размисъл на твоята глава щом казваш"Като не си ходил да гласуваш КАЗВАТ нямаш право да претендираш", такива като теб които се влияят от хорското мнение решават съдбата на българинът, а тя е да бъде роб на собствената си простотия, затова и в живота мизерията му е вечен спътник ! Белгийците отказаха да гласуват 3.5 години защото знаят как да протестират, затова и животът там е като приказка....гласувайте си мизерията това най го умеете !
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да си представя хора с ниски доходи да гласуват еднакво с богатите!Маниполацията е голяма
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е доволни ли сте от случващото се в страната последните години и ако сте знаете за кого да гласувате а ако не сте доволни не гласувайте за виновните за случващото се последните години!
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не си ходил да гласуваш казват нямаш право да претендираш. За това гласувайте по съвест така ще ви е поне чиста съвестта защото не сте ги избрали вие.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен не трябва да гласуват тези които имат доходи от Бюджета а само тези които плащат данъци и пълнят Бюджета. Системата е така направена, че тези които харчат най много от Бюджета избират кои да управлява финансите на народа и естествено те си гледат за себе си не за народа.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мислех да не ходя, но знам, че полицай, военни, прокурори, съди и испанци ще гласуват защото са финансово добре заплатени а Аз не съм доволен от тяхната работа и за това ще гласувам за другите които не им плащат заплатите на тези.