ГЕРБ праща шестима депутати в ЕП, БСП - с един по-малко

ДПС спечели три места, а ВМРО се пребори за двама
Обновена: 26 май 2019 23:52 | 26 май 2019 23:51, Камелия Цветанова
126
ГЕРБ праща шестима депутати в ЕП, БСП  - с един по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще има 6 евродепутати, а БСП с един  по-малко. Това сочат окончателните данни на Gallup International на евровота.

Още по темата


ГЕРБ спечели вота с 30,5%, БСП отново втори – с 25,4% от гласовете

ДПС се пребори за три места, ВМРО ще има двама представители в ЕП, а "Демократична България“  - един.

За управляващата партия са гласували 29,8% от имащите право на глас, а за БСП – 24,2%.

Следват ДПС с 16,9%, ВМРО със 7,8% и Демократична България с 6,3%.

Твърдо под чертата остават "Воля" с 3,3%, независимият кандидат Десислава Иванчева с 1,8%, "Коалиция за България" 0,9%, Патриоти за Валери Симеонов 1,1% и "Атака" - 1%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП имаха досега 4 евродепутати, сега ще имаят 5ГЕРБ досега имаха 6, и пак ще имат 6 - при тях няма рязветеу.
89
0
 
12
 
! Отговори
Евстатиев преди 4 години
С най ниски заплати сме в Европа но с най много депутати по брои на население. Докога ще бъдат на гърба на хората тези търтей. Интересува ги само големите заплати и далаверите. Като няма кои да ги осъди, ще дойде време хората по улиците да им раздават присъдите. Ако се съкратят половината които само спат и четат вестници, без да са полезни за държавата; ще има пари за увеличаване на заплатите. Гласувахте си закон да не осъждате престъпниците. Затова Станишев, и Доган са на свобода заради грабежа
88
2
 
4
 
! Отговори
Една забогатяла... преди 4 години
До бааа го Хаха...нали знаете как ЦИК "брои" бюлетините???
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телевизионните измамници е време да отговарят за измамите си, или да изпълняват обещанията си, ако не са измама.
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнелка сега ще се върне ли в парламента, че много изгладняха другарите
85
3
 
9
 
! Отговори
бааа го преди 4 години
Още поне 40% от бюлетините не са преброени, откъде е тази сигурност?!
84
6
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
https://google/amp/s/m.dnevnik.bg/evropa/2019/05/17/3907359_vuzmojna_li_e_ednakvata_minimalna_zaplata_v_es_za/ampЕто го обещанието на Йончева. Бях и на мийтинг и там обеща същото. Очаквам изпълнение - тя е вече депутат.
83
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МенЙончева не ти е обещавала такова нещо, а и не можа да го направи!Първо - това не е грижа на ЕП;Второ - спечилиха гробарите. Каквото са ти обещали от тях го търси;Трето - почни да мислиш. Никой не може да ти го даде на готово - ни Йончева ни цял ГРОБ вкупом!
82
2
 
18
 
! Отговори
Евстатиев преди 4 години
С най ниски заплати сме в Европа но с най много депутати по брои на население. Докога ще бъдат на гърба на хората тези търтей. Интересува ги само големите заплати и далаверите. Като няма кои да ги осъди, ще дойде време хората по улиците да им раздават присъдите. Ако се съкратят половината които само спат и четат вестници, без да са полезни за държавата; ще има пари за увеличаване на заплатите. Гласувахте си закон да не осъждате престъпниците. Затова Иван *** е на свобода заради грабежа.
81
1
 
15
 
! Отговори
До 110 преди 4 години
Как точно Цецо е нагласил резултата? Във всяка секция има застъпници от всички партии. Също така има наблюдатели от 27 държави на сегашните избори. Абе много лесно хвърляте обвинения. Изборите свършиха и резултатът е това, което България пожела. Гласуваха тези, които подкрепят някои, а тези на които всички са им еднакви не гласуваха. Резултатът е, че от 6.5млн с право на глас 6млн не подкрепиха нито БСП, нито ГЕРБ.
80
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже не гласуваха , Цецо уреди резултата .Сега всички пак ще псуват и коментират корупцията и липса на държава и институции.Затова трябва да се гласува, иначе травестита с огромна заплата Габриела ще ви обяснява простотии от екрана.Българина обича свободата, но някой ако може да му я осигури докато си е в къщи.Така и вместо нас шепа заблудени катурнаха изградена държава и се почна грабеж и безвремие, а нормалния бг седеше в къщи и гледаше телевизор.
79
4
 
19
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 4 години
За ДВАНАИСТИ пореден път те пердаша аз 100 годишна вещице. Но пердашиш и българския народ с постоянните си лъжи и далавери. Превърнахте се в еничари и престъпници с имунитет. Хората се отвратиха от всички партии които са били във властта след преврата. Не осъждате престъпниците и те се разхождат с над 40 висящи дела. Както и корупцията по високите етажи на властта. Хората се наслушаха на лъжите ви и затова всеки път по малко гласуват.
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сварши са .. умра балгарийта!
77
15
 
9
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Йончева обеща, че ако я изберем ще ни вдигне заплатите и ще има справедливост сега. И ние я избрахме. От днес нататък ще и напомням всеки ден това нейно обещание до като не го изпълни. Трябва ние гражданите, когато си дадем гласа за някой след това и да си искаме активно обещаното. Елена, очаквам 800лв минимална заплата, 300лв пенсия и справедливост за всички предтъпления на политици - СЕГА.
76
7
 
10
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
За БСП пък са гласували 10% от пенсионерите. Сметката от тези избори е ясна. Хората вепе не ги интересуват партиите и им е все тая кой печели и губи, защото алтернатива няма. И тая глупост, колко важно било да се гласува - важно е ако харесваш някой, ако ти е все тая, кое *** ще плува най-отгоре - няма нужда да се хабиш.
75
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около 240 000 човека са гласували за Герб. Това са държавната администрация, собствениците на къщи за гости и подкупени роми. Първите си пазят мястото, вторите ги е страх да не им разровят далаверите, а третите са платени.
74
2
 
2
 
! Отговори
Васко Тръпката преди 4 години
Това е несъвместимо с комунистическия морал!
73
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
За ДВАНАИСТИ пореден път те пердаша аз 100 годишна вещице ....
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голям губещ е русия Коакaта на нейната пропаганда (вперьод) Волен дали докарва и 20 000 гласа ...И за това исипват 10 000 000 долара на година от североисток....Най добре да си закриват Алфа и да си водят Белата златка в тайгата ....
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пирогов са постъпили няколко форумни трола в прединфарктно състояние вследствие от изборните резултати...ГЕРБ и Бойко са виновни и заради това...