Паралелно преброяване на 75%: ГЕРБ води с 5,5% на БСП

Пет партии вкарват депутати в следващия европарламент
26 май 2019 22:23, Красимир Ангелов
37
Паралелно преброяване на 75%: ГЕРБ води с 5,5% на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ води с 5,5% пред основния си опонент БСП на изборите за европейски парламент, сочат данните от паралелното преброяване при 75% обработени данни на Gallup International на евровота.

За управляващата партия са гласували 30,5% от имащите право на глас, а за БСП – 25%. Следват ДПС с 14,5%, ВМРО със 7,7% и Демократична България с 6,4%.

ГЕРБ спечели вота с 30,5%, БСП отново втори – с 25,4% от гласовете

Разпределено в мандати това означава 6 или 7 евродепутата за ГЕРБ, 5 или 6 за БСП, 3 за ДПС, 1 или 2 за ВМРО и 1 за Демократична България.

Твърдо под чертата остават "Воля" с 3,4%, независимият кандидат Десислава Иванчева с 1,8%, "Коалиция за България" 1,2%, Патриоти за Валери Симеонов 1,1% и "Атака" - 1%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм мениждър в IT Компания, завърщил елитна софийска гимназия. Хората около мен- млади, амбициозни. Адвокати, архитекти, зъболекари, програмисти. Един човек от класа ни няма нископлатена работа. Манталитет- адекватен, не се говори на диалект, далеч сме от провинциалните робски ценности. Караме нови автомобили, помагаме на нуждаещите се, плащаме огромни данъци до стотинка. 80+% от тези хора гласуваха за Демократична България. Има болни привърженици на БСП измежду нас, няма как. Тук-таме ГЕРБ.
34
0
 
3
 
! Отговори
ссс преди 4 години
Решетников закономерно се провали, заложи на куци коне...
33
7
 
1
 
! Отговори
селЯнин преди 4 години
Да ама БСП са моралните победители.Те се грижат за бедните в България.
32
4
 
3
 
! Отговори
антикомунист преди 4 години
Жадните за постове от СДС отново попречиха единствените демократични сили да имат поне двама представители
31
6
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Явно на народа си му харесват Боко и айдуко Цецо, щом дори и след посиранетo с апартаментгейт избра тая разбойническа шайка! Даже кръщелницата на Цецо, дето се отрече от Българското си име, пак я назначиха за евродепутатка, барабар с неделинското недоразумение със шия като на заклан петел - Гаргамел ли беше или каква там. Всеки народ си заслужава съдбата, в случая Българите зад граница - около 2 милиона, не можаха да гласуват... а комунистите от ГЕРБ и БСП си мобилизираха електората. Отврат!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз бех у клозетО.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е оня кривия и неговия ортак с голф-игрището (на какви цени са го придобили)? Нали БСП щеше да спечели.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Реалните резултати нямат нищо общо. Сега се чудят как да нагласят истинските. Няма избори! Няма демокрация! Има апартаменти и овце!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"данните от паралелното преброяване при 75% обработени данни на Gallup International на евровота"Тоест, отново броят данни от екзит-пол! Екзит пола е стъкмистика от малка бройка хора питани за кого са гласували на излизане от секцията.Къде са данните от реалното преброяване от ЦИК?!Броенето отдавна свърши, има предадени протоколи с реално преброени резултати от всички секции вече!Досега винаги са публикували резултатите от реалните протоколи за реално преброени бюлетини. Какво става!
26
10
 
9
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До АнонимеН. Леко, ще получиш инфаркт. Забърши си пяната и слюнките и по-спокойно. Още многи пъти ще гледаш победи на ГЕРБ, така че си пази нервите.
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече съм напълно убеден, че тази жалка територия отива в пъклото!Какъв кеф ми става, като си помисля, че и малките сополанковци, народени от придошлите от селата избиратели на Тиквата, ще черпят с пълни шепи от благата на управлението му!
24
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПАК БКП СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ И БСП!А ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ СЕ НАРИЧАТ БЛУЖДАЕЩИ ДУШИ СЛУЖЕЩИ НА САТАНАТА И ЗАСЛУЖАВАЩИ ЕДИНСТВЕНО БОЛЕЗНЕНА СМЪРТ ВСИЧКИТЕ!
23
4
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Корнелиьо,ам защо така стана?! А ние,редовите наивници,де,ти вярвахме ?! Никога повече не се надявай на нашата помощ !!!
22
9
 
7
 
! Отговори
shitkata преди 4 години
Комунарниците газ пикаят :):)
21
5
 
7
 
! Отговори
Х преди 4 години
До OCTABKAЗа какво да дава оставка. Нейната листа беше доста силна, но Станишев и сие изпортиха нещата. Голямото им его и арогантност, това вътрешно противопоставяне, и болни амбиции ги провалиха. вместо да се консолидират, те се цепят на различни фракции. Така никога няма да спечелят
20
4
 
15
 
! Отговори
Галин преди 4 години
ей суяци...не ми се правете на големи разбирачи....гласувало е 20% от населението, което е ОГРОООМЕН ЗНАК колко народа вярва на всички в парламента...след още 10 години като си идат и останалите пенсионери % ще падне още повече...кво ми пишете и ми правите некви сметки..смешницции
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиевропейските партии БСП и ВМРО вземат 7 или 8 места, а това не е добър резултат за България.
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърде малка разлика... ГЕРБ трябваше да има двойно повече % от комунистите...
17
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Аааааааа, 2 депутата за ВМРО, Юлиан Асенов евродепутат, а дано!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 проекта е голям наистина, но чак 120 милиона....наистина се откраднаха пари. този проект да струва 50 милиона най-много