Партиите в ЕП ще се разграничат от крайнодесните

Ще се обединят ли националистите?
Обновена: 26 май 2019 13:25 | 26 май 2019 13:25,
7
Партиите в ЕП ще се разграничат от крайнодесните
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Партиите в Европейският парламент ще се разграничат от крайнодесните. Това обявиха в "Гласът за Европа" политолозите Румяна Коларова и Татяна Буруджиева. Според тях за момента никой не желае да прави коалиция с по-радикалните партии и поради тази причина те ще останат изолирани и далеч от управлението на Европа.

Още по темата

Кой се опитва да атакува Евроизборите онлайн?

Коларова разясни, че националистите искат да направят обща група, но единствените, които ще спечелят от това са консерваторите. Тя допълни, че е много важно за следващия европарламент какво ще се случи с Brexit.

"Въпросът е дали националистите ще успеят да се обединят. Ясно е, че имаме системни партии на европейско ниво - ЕНП, либералите, зелените, левите. Те имат ценностни системи гарантиращи сближаване. Националистите искат да направят обща група и от това ще спечелят консерваторите. Това ще им даде възможност да компенсират излизането на английските консерватори. Ще видим как ще се разпределят местата в следващият парламент. Има много важни решения за взимане, но е много важно и какво ще стане с Brexit", каза Коларова.

Татяна Буруджиева пък заяви, че българските депутати ще трябва да инициират решаването на два много важни въпроса за страната ни. Първият е влизането в Шенген, а вторият е продължаването на процеса на интеграция на Западните Балкани.

"Всички, които са в център-дясно ясно заявиха желание да поставят разлика между себе си и радикалнодесните. Радикалнодесните ще бъдат сравнително малко и ще са изолирани. Никой не иска да направи коалиция с тях и да ги вкара в управлението на Европа. За следващият парламент има две много важни теми за България - влизането ни в Шенген, и проявяването на двоен стандарт по тази тема. Ние сме готови за този ход, но все още нищо не се случва. Затова и българската делегация ще има за цел да поиска този казус да бъде решен. Вторият въпрос е продължаването на процеса на интеграция на Западните Балкани. Имаме и други национални приоритети - кохезионните фондове, парите за сигурността и разпределянето на средствата за военна индустрия", обясни Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До българин преди 4 години
И Русия в ЕС.Ще стигнете един ден до моя извод. Дано само да не е късно.От Русия ЕС ще може да получава колкото ще и каквито ще ресурси и толкова работна ръка, колкото е необходимо. Няма да е нужно да бъдат пускани тук милионине-християни, чужди, дори враждебни спрямо европейския цивилизационен модел.Няма да е нужно да се ходи чак до другия край на света и да се сключват споразумения с нелепи условия, за да бъдат доставени нужните природни ресурси.Кой и защо е срещу такова решение? Мислете!
5
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 4 години
Крайно десните са за предпочитане от досегашната НП!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросите на България НЕ са влизането в Шенгенската зона и присъединяването на западните Балкани към ЕС, а преразглеждане на цялостния икономически подход към страните, и нашата в частност. Ние бяхме индустриална страна със силен селскостопански сектор, което осигурява сравнителна самостойност. Сега икономиката е основно услуги, а селското стопанство, при цялата ни благодатна земя и природа, не може да ни изхранва.Унизени сме да зависим от чуждо благоволение и за най-дребните неща.
3
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Крайно време е.Да теглим една Европейска на Америка и да тръгнем по свой Европейски път! Америка щом е в Европа със своят военен блок НАТО.За Европа като континент няма живот! Един континент да "пази" друг такъв? Къде го има това? Създаване на Европейска армия! За това трябва да работи Европа! Останалото е губене на време!
2
7
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Съгласен съм в ЕС дори и крайно десни националисти да вземат властта , отколкото властта да попадне в ръцете на рубладжии !
1
0
 
12
 
! Отговори
Разумното решение преди 4 години
Партиите в ЕП да се разграничат от глупостите на Меркел и, макар и с късна дата, да осъдят предателското деяние на Митеран, който напълни Франция с араби и даде френско гражданство и на тях, и на огромните им семейства, само за да гласуват за него.Ако партиите в ЕП направят това, до голяма степен ще се обезсмисли съществуването на крайна десница.Иначе, като се разграничат на думи и на дело да продължат безумното обезличаване на Европа, крайно десните формации ще се увеличават и ще укрепват.