Социолог и PR-експерт: Българите осъзнават колко важен е ЕС

Избирателната активност няма да е висока
26 май 2019 12:48,
9

Българите осъзнават колко е важен Европейският съюз за страната ни. Около това мнение се обединиха социологът Юлий Павлов и PR експертът Любомир Аламанов в извънредното изборно студио "Гласът за Европа".
Още по темата

Решаващият час настъпи! Кой ще спечели изборите - ГЕРБ или БСП?

"Изненада и рязко повишаване на активността не можем да има. Аз дори очаквам активността да е по-ниска от миналия път", коментира социологът Юлий Павлов, запитан за избирателната активност.

Любомир Аламанов посочи, че евроизборите винаги са имали по-ниска активност и то не само тук, защото гласоподавателите си мислят, че нищо не зависи от техния вот.

"Политиците трябваше да обяснят какво е нашето място в Европа и защо вотът ни има значение", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Юлий Павлов е подвеждащо, когато някой казва, че депутатите трябва да отиват в европарламента, за да защитават националните интереси. По думите му те трябва да защитават европейските интереси и така гражданите ще могат да се чувстват защитени.

Той е на мнение, че ако държавите защитават националните си интереси, малките страни ще бъдат ощетени от по-големите и пример за това е гласуването на пакета "Мобилност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европейския съюз управляват болшевиките. Ние сме от управляваните меншевики със 17 гласа в 751 събрание. Кога ще бъдем равноправни на другите народи?
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
PR -ЕКСПЕРТ - БЪЛГАРИНА ТАКА НАМРАЗИ ЕВРОПА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ - НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм с #1ДГД бедните!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анатема на @й дуците преди 4 години
Аз гласувах така, че Сашо Нереза този път наистина да гладува,а не пак да е наушким.
4
0
 
12
 
! Отговори
Фоли ме бара преди 4 години
Изобщо не ме интересуват. Който ще, да си губи времето. Всички са... хубави хора, да не казвам нищо по адрес на роднините им. Но си го мисля!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избирателната активност досега е 7-8% - нищо не осъзнават българите.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро ходят да бият наказателен вот, за да не отидат разни миссирки в европарламента и да вземат 20 бона в евро за нищонеправене. На хората им писна да ги правят на мамуни. Наистина ще има войни. Първо разни политици ще бъдат убити заедно със семействата им.
1
5
 
9
 
! Отговори
Невена Хау преди 4 години
Привети от слънчева Барселона. Богатите сме си добре. Бедните ДГД