Време било да върнем гурбетчиите, ДПС иска условия у нас

Хората от малките гладове и селата не били на почивка в Европа
Обновена: 26 май 2019 22:23 | 26 май 2019 22:17, Камелия Цветанова
11
Време било да върнем гурбетчиите, ДПС иска условия у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че отказа да коментира резултатът от евровота, докато не излязат официалните резултати, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за ускорено развитие на България в рамките на ЕС.

Той използва думите на премиера Бойко Борисов, който смята, че избирателната активност в ранния следобед в изборния ден не е висока, защото хората са на почивка, за коментира положението в страната.

Нови данни към 20 ч.: ГЕРБ – 30,6%, БСП – 25,4%, ДБ – нагоре

"Може някои да са на почивка, но това което видяхме по време на кампанията е, че българските граждани от малките населени места са в Европа, но не са на почивка, а са на гурбет и сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяваме малките населени места и че България има нужда от ускорено развитие в рамките на ЕС, за да може вашите деца и внуци, които са на гурбет в чужбина да имат условия да се върнат в България", коментира той.

Машините в 10 секции въобще не тръгнали

Карадайъ обясни, че за ДПС Европа трябва да е не на омразата, на противопоставянето, на разделението, а на заедността, свободата и толерантността.

Въпреки че оглави листата на движението, той отново обясни, че няма да  става евродепутат. 

"И досега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на ДПС, за нас тези избори бяха много важни, защото ценностите на ЕС са ценности и за ДПС и за да се подчертае важността на тези избори, аз бях водач на листата", каза Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ами какво чакаш,бе,ага-ефенди - започвай да работиш по този въхпрос,а на акъл да раздаваш ! И тоя седнал да иска - а кой ще работи ?!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господина трудно се справя с българския, а у Брюксел кви шЪ ги дири не е ясно. Та....добре се е сетил. За евровота си де, не за електората.Чудя се как близо 30 год. по-късно още има индивиди дето бият път за да "гласуват"? Да си кажат направо, че идат аванта при родата. :))))
6
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Никакво връщане.Меркелката да ви интегрира,та и България да се прочисти малко.
5
0
 
9
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Ами да можем да се върнем само , ако върнете всички откраднати евро пари и когато ви видим всички крадливи политици в Старозагорския дом или затвор
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще се върне освен мамини синчета студентчета и такива Гастарбайтари които не могат да се интегрират в Германия имам предвид заминали да работят от България
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можеш да върнеш само плоски темета.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гост 2"Тоя защо не е в затвора, за данъчни престъпления, ами дава интервюта?АКО ТЕ ПОСЛУШАМЕ-ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ЗАМИНЕ ЗА БРЮКСЕЛ - ВСИЧКИТЕ СФФФ СИ ЗФФ ТАММЪЛЧИ ДФ НЕ СЕ РАЗЧУВА
1
3
 
11
 
! Отговори
гост преди 4 години
Тоя защо не е в затвора, за данъчни престъпления, ами дава интервюта?