Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП

Бившият соцлидер пита защо се водеше война срещу Станишев
27 май 2019 11:24,
97
Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП
Снимка: БулФото

Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера пред Нова.

Миков смята, че резултатите на БСП  показват, че за около две години опозиция, столетницита е на същото място и не се е развила електорално.

"Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция", подчерта Миков.

Още по темата

Основна грешка, според него, бил и начинът на водене на предизборната кампания. Тя се опитала да избяга от разбирането, че това са европейски избори и това не било случайно.

Михаил Миков открои въпросът за политическата отговорност като основен, но и че не вижда смисъл от оставки, ако "ще дойде друг, който ще се държи по същия начин".

"Смятам, че трябва сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство - поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
3
 
! Отговори
анпнимен преди 4 години
МИШЕ, и ти си бъркал дълбоко в кацата с мед! !!! Но с крадени пари никой не е прокопсал! !!!!!
87
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
МИШЕ, абе верно ли е че във Видин до жп- гарата се инвестират едни 4 милиона за голям търговски комплекс? ?? Говори се много че паричките били твоите!??? Аз само питам!!!! ХА НАЗДРАВЕ И УСПЕШЕН БИЗНЕС
86
0
 
4
 
! Отговори
ДО НИНОВА ПАЛАЧ НА . преди 4 години
А ДОСЕГА С КОЛЕКТИВНОТО СИ РЪКОВОДСТВО НАЧЕЛО СЪС СТАНИШКАТА ГИ ПЕЧЕЛИХТЕ НАЛИ ПИЯНДЕ? СРИНАХТЕ ПАРТИЯТА ДО 40 ДЕПУТАТИ. ЕДИНСТВЕНА НИНОВА ВИ ДОКАРА ДО ПОБЕДА, ДО ВАШ ПРЕЗИДЕНТ, ДО 80 ДЕПУТАТИ, СЛЕД "10 ПЪТИ ВИ БИЯ И ПАК. ЩЕ ВИ БИЯ"! НИНОВА ЛИ НАПРАВИ МИЛИОНЕРИ ГЕРГОВ,БОБОКОВИ,ДОМУСЧИЕВИ,УЗУНОВИ,ЦЕКО МИНЕВЦИ,БЕШЕВЦИ,ДИНЕВЦИ И ПР., А КОГАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ БЯХА ОЛИГАРСИ. КОГА ВЪОБЩЕ СТЕ ИМАЛИ КОЛЕКТИВНО РЪКОВОДСТВО,ПЪК И ТАКОВА ДА СИ Е САМООГРАНИЧАВАЛО МАНДАТИТЕ.МРЪСНИ РЕНЕГАТИ!
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам кога твоя приятел, с когото си гукаш, Бойко ще подаде оставка като лидер на ГЕРБ за катастрофално загубените с един милион гласа президентски избори???? А Миков?
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, Миков, полого гербава, кой помете ГЕРБ на президенстките избари ако не Корнелия Нинова. Просто ходи и подай за членство в ГЕРБ патерица. На тия избори срещу милионерите от ГЕРБ БСП е втора политическа сила на само няколко процента назад. Какви оставки те гонят, ти ли си по-кадърен, или Станишев или Гергов или Овчаров. Требе Корнелия всичките такива да ви изключи и да си ходите в ГЕРБ. БСП ще спечели местните избори начело с Корнелия Нинова и въпреки подривната ви дейност.
83
3
 
12
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" МИКОВ,ВИЕ С "ДРУГАРИТЕ" ГЕРГОВ И СТАНИШЕВ В КОЯ ВСЪЩНОСТ ПАРТИЯ СТЕ?!АЗ НЕ ПОДДЪРЖАМ БСП, НИТО КОРНЕЛИЯ НИНОВА - ГРАСУВАХ ЗА ДРУГИ!НО КАТО ГЛЕДАМ С КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ "УЖ ЗА ДОБРО" СТЕ СЕ "ЗАГРИЖИЛИ" ЗА СТИЛА НА РЪКОВОДСТВО НА БСП, РАЗБИРАМ, ЧЕ "ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ" Е СТАНАЛА СТИЛ И МЕТОД В ПОВЕДЕНИЕТО НА НЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК!ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!НЕ МОЖЕ "ЕДИН ФАЙТОН ХОРА", ДА ДИКТУВАТ НА НАРОДА (СУВЕРЕНА) КАК ДА ЖИВЕЕ!
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя поне е веселяк, Крушовица оставка!
81
5
 
16
 
! Отговори
vlady преди 4 години
ГЕРБ е партията на номенклатурата от по-ниско ниво - милиционери, физкултурници, партийни и комсомолски секретари и т.н. В БСП преобладават наследници на номенклатурата от по-високо ниво.
80
5
 
9
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Да разпущат бсп ... После едните да се групират около Станишев в нещо което е ляво по Европеските стандарти ...А другите да правят консервативно ляво... Социал демократически консерватори ... ? каквото и да рече тоя оксиморон .Трети да бягат с дeбила Христов в родната им русия ...
79
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добре Да пускат кепенците и да закриват партията ....
78
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е партията на червените олигарси да отиде на бунището на историята където и е мястото.
77
7
 
22
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Миков е най-достойният лидер на БСП с добра алкохолна подготовка и сериозни постижения с чашката. Другите са далеч от неговото ниво в пианизма.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aide vadete oste komunisticheski generali i arhitekti ...
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен до 45 - ако караме по спомени няма да стигнете далеч. Вие трябва да ОБЯСНАВАТЕ1. Искахте плосък данък, а сега не го искате. Какво положително сте намерили в него преди, а какво се е променило в досега. Един разговор за плюсовете и минусите. Защо не неутрализирате минуса на данъка, като добавите нещо към него, вместо чисто нов данък да слагате?2. Колко ще струва прогресивен данък3. Откъде ще вземете парите? От фиска? от данъци? от реформи? на какво? как ще ги осъществите?
74
15
 
8
 
! Отговори
безпартиен преди 4 години
Победата на ГЕРБ бе осигурена от самата Нинова.С такъв лидер като нея БСП е на изчезване.Миков беше далеч по разумен и премерен.да сте чули някакъв компромат за него?
73
2
 
13
 
! Отговори
ира преди 4 години
Трябваше да изгони всички маймуни на клона от старата генерация като миков и сие ама те са като кърлеьи като станишев трудни са геройте на партията Махай ги и действай имаш потенциал кураж и напред а тази мижитурка да си търси старите бойни другари вън от партята
72
3
 
19
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
Никой не попита герберите,защо само в тяхната партия няма разногласия?Отстранят някой си,но той мълчи,не коментира нищо за партията. Омертата е дадена.А БСП се скъсаха да се плюят взаимно.Миков и сие ги е яд,че Нинова се опита да ги премахне.Мутрите в БСП искат Борисов да е на власт,защото чрез него обогатяването им върви с пълни обороти.Какво искат от Нинова,след като тя след обявяване на листата отсече,че Изпълнителното бюро ще носи отговорност за изборите,защото те са предложили тази листа.
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП няма как да се развие електпрално защото си е кръвна секта от комунисти
70
5
 
12
 
! Отговори
65 преди 4 години
Ама г-н Миков ,какво развитие на електорат? Електората е с некролога в задният джоб и чакат бай Тошо да се върне.Други всички са наследници на тия
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ц и - ганизира ги ГЕРБ