На 100% протоколи: ДБ печели вота от чужбина

Те събират 28,76% от вота, следват ГЕРБ и БСП
27 май 2019 14:22, Красимир Ангелов
56
На 100% протоколи: ДБ печели вота от чужбина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При 100% обработени протоколи от СИК на евроизборите в чужбина най-голям вот - 28,76 на сто, бележи Демократична България. Според публикувана на сайта на Централната избирателна комисия информация втори в класацията от чужбина са ГЕРБ - с 22,16 на сто, а трети - БСП за България - с 15,42 на сто.

Вече към финала, обработени 95,20% от протоколите: ГЕРБ - 30,94%, БСП - 24,24%

На четвърто място с вота си сънародниците ни извън страната подреждат ВМРО - Българско национално движение - с 7,06 на сто, на пето - Възраждане - 4,26 на сто и на шесто ДПС - с 4,06 на сто.

Общо 3,09 на сто от гласовете в чужбина са за Път на младите (НДСВ и Новото време). ИК за Десислава Иванчева събира 2,96 на сто от гласовете на сънародниците ни извън страната, а партия Воля - Българските родолюбци - 2,09%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Не е вярно че Де България ще спечели защото тяхното протеже от Австрия пелточи глупости от българите от чужбина който тази нямат право да говорят от името на българите в чужбина те имат право да говорят от тяхно си име
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България изборите са подредени според проучваниятаКолкото по корумпирана е партията толкова повече са процентите за печелене на избори
45
2
 
6
 
! Отговори
Ало, възрастния преди 4 години
Като гледаш чалга-поколението, какво си мислиш ? Дали стават ? Тези ще оправят България ли ??????????????????????
44
10
 
6
 
! Отговори
Sol преди 4 години
Стига с тези българи в чужбина. 95% си нямат никаква представа от политика в България. Ако ги питаш кой е президент и вицепрезидент на България няма да могат да ти отговорят. Но са се засили да гласуват и да определят изборите в България и съдбата на хората в нея. Били плащали данъци в България и трябвало да гласуват. Какви данъци плащат? Плащат данъци там където работят, а в България нищо не плащат. Трябва да се забрани вотът в чужбина.
43
6
 
2
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Благодарността на емигранта, че мие чинии в ЕС и НАТО го пази от Русия! Дребни душици, дребна държава.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е извън България да гласуват за ДБ. Тука си го знаеме.
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38 (До 31) - В такава ситуация напускаш коалицията и отиваш в опозиция.Напълно споделям тази логика. ДСБ бяха в парламента, но Кънев работи като диверсант, вследствие на което на Борисов му писна и подаде оставка. В последвалите парламентарни избори избирателите оцениха нищожеството на политическите умения на Кънев и партията му отиде в киреча. Види се поради аналогично поведение на Симеонов и Сидеров, резултатите им са незначителни.
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещето на България е в ЕС.
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО НА Д Б. България това е Европа. Европа веможе без Бъргарските граждани. То са умни , способни избиратели на България.
38
0
 
14
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
В такава ситуация напускаш коалицията и отиваш в опозиция. Другият вариант е изкарваш мандат, докъдето можеш, прибираш печалба, колкото можеш, и след това влизаш в нова партия с ново име, и се представяш за алтернатива. Това им е играта на тия като Радан Кънев.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква алтернатива са тези, до онзи ден бяха във властта!? Уж противници на Герб, а бяха в коалиция с тях при "Борисов-2". Никога няма да гласувам за ГЕРБ, БСП, ДПС и за всеки, който е бил в коалиция с тях, независимо от причините.
36
1
 
7
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
А може би беше Мартинчо Димитров... ама за мен са един дол дренки - по този въпрос едва ли имат различно виждане.
35
3
 
16
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До Анонимен (23)И да доприватизират и доликвидират и последните 13% държавно участие в икономиката, завършвайки мафиотизацията на 100%.Миналата седмица, поканен да коментира темата с безумните скокове на цената на тока за бизнеса, Радан вместо да прозре каква са я оакали с либерализирането на електроенергията, се чудеше дeбилно защо тъй имало противници на енергийната борса.Тези са по-зле и от ГЕРБ и ДПС.
34
1
 
15
 
! Отговори
:-) :-) :-) преди 4 години
Колко изобщо са гласувалите в чужбина, че гласувалите за Рада и Ристю Иванов да се перчат със самочувствие? Дайте абсолютни числа, а не проценти!
33
0
 
4
 
! Отговори
georgi преди 4 години
До АнонименKaк ще дадат бе; те не са самоубийци.
32
6
 
12
 
! Отговори
До възрастен преди 4 години
В тази връзка Едвин Сугарев го каза-,,Трябва да внимаваме.Урокът който трябва да научим-играта против Борисов,да не върне комунистите на власт" Младите бързат и не могат да проумеят това ,а техни набори просто се продават без да се замислят,само и само да изкарат някой лев,което всъщност работи срещу тях.
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така.Висшисти,интелигенция,будни хора.Съгласен съм.На предните парламентарни избори като Реформаторски блок сините хора влязоха в Парламента.И в правителството.Само че Радан Кънев не се пребори в управлението да участват поне малка част от тези интелигентни хора,за да прокарват политики.Навсякъде си останаха герберските кадри,а реформаторите просто крепяха управлението и носеха негативите.Ние няма да разбутваме системата,за да може тя да си работи,казваше Радан.Не,мерси.Никога повече за този
30
5
 
15
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Ще трябват още години и едно ново поколение,което не помни пионерските връзки,комсомола и зловещите времена на Московска 5 и даже не е чувало за тези неща да поеме своя дълг към държавата.В момента поколенията са тотално объркани от една страна о ттези с носталгия по младоста си и фалшивият ,,рай",и тези 30-35 годишни люде които си мислят че винаги е било както сега.Когато БСП престане да е алтернатива на Герби се появят истински нови десни хора,тогава ще станем като другите.Но всичко става бавн
29
4
 
11
 
! Отговори
грозд преди 4 години
рамадан пак намаза
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те защо ги е страх Герберите от електронното гласуване, защото ще им светнат машинациите. Българите в чужбина и интелигентните и образовани хора, които могат да боравят с електронна техника ще им разбият измамите.