Просторното жилище е тук! С изцяло остъклени врати от Hörmann

Със свойството си да пропускат светлината те предлагат много предимства
18 юли 2018 08:40, Красимир Ангелов
0
Просторното жилище е тук! С изцяло остъклени врати от Hörmann
Изцяло остъклените врати допринасят за повече светлина и простор в помещенията. Снимка: Hörmann

Изцяло остъклените врати все по-често намират приложение в жилищното строителство. Със свойството си да пропускат светлината и прозрачния си вид те предлагат много предимства по отношение на осветеността и дизайна в антрета, кухни и дневни. 

Интериорните врати играят съществена роля за атмосферата в цялото жилище и допринасят за цялостния облик на дома. Изцяло остъклените врати са особено подходящи в случаите, когато се търсят открити и светли помещения, които обаче да могат да се отделят помежду си с врата.

Със серията си "GlassLine" производителят на врати Hörmann предлага 49 мотива в различни стилове. В зависимост от предпочитанията се предлагат изчистени стъклени врати без дизайнерски елементи, стъклени врати с дизайн с извивки, както и мотиви с хоризонтални и вертикални линии или врати с геометрични форми. Предлагат се както врати с крила, така и плъзгащи се врати при ограничено място.

Просторното жилище е тук! С изцяло остъклени врати от Hörmann
Плъзгащите врати, като пестящо място решение, се предлагат най-вече за прехода от антрето или дневната към кухнята, защото не заемат място, стоейки отворени навътре в помещението. Снимка: Hörmann

Вратите са от единично защитно стъкло и се произвеждат посредством четири различни техники: Мотивите със ситопечат са устойчиви на надраскване и много лесни за почистване благодарение на затворената повърхност. Вратите с пясъкоструйна обработка са с изискано матирана повърхност и нанопокритие за по-малко отпечатъци от пръсти. Лазерната техника се прилага при мотиви с множество фини детайли и позволява голямо разнообразие в дизайна. С помощта на набраздяването се постигат освен визуални ефекти също и релефен дизайн на стъклото, който се усеща при допир. В допълнение към различните дизайни и методи на обработка се предлагат и два цвята стъкло:

Вратите със стъкло "Clear" се отличават с леко зеленикавия оттенък на стъклото от цветово неутралните врати със стъкло "Clear White", като по този начин контрастират леко спрямо околната среда. Към тях се предлага и голям избор от стандартни дръжки, дръжки под формата на вдлъбнатина и дръжки тип щанга.

Просторното жилище е тук! С изцяло остъклени врати от Hörmann
Снимка 3: За хармоничното комбиниране на дървени и стъклени врати някои мотиви се предлагат с общ дизайн. Снимка: Hörmann

За да се постигне хармонична цялостна визия на местата, където се използват и дървени и стъклени врати, някои интериорни врати се предлагат с общ дизайн. Това означава, че вратите са с еднакъв дизайн независимо от материала. Същото важи и за касите: За монтирането на стъклените врати се използват същите каси като при дървените интериорни врати и те също могат да се съгласуват помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари