Цветята в дома – къде да ги поставим?

С тях ще запазим пролетната свежест и летния полъх за по-дълго
22 авг 2019 10:07, Красимир Ангелов

Снимка: pixabay.com

Летните месеци, които са времето за почивка, но и за ремонт, постепенно се изтъркулват. Неусетно ще настъпи и есента и ако ни се иска да запазим свежестта на топлите сезони в дома ни, цветята ще ни помогнат.

Обикновено растенията са последния акцент, който добавяме в дадено пространство, ако не са част от интериорния проект - като зелените стени например. И освен придържането към цветовия колорит на жилището, малкото правила за избора им се свързват основно със саксийните растения и това какви условия са необходими за развитието им.

А стрък цвете или букет във ваза винаги ще освежат всеки интериор. Но все пак е добре да внимаваме с броя на вазите, големината и пропорциите им заедно с цветята в тях, спрямо габаритите на помещението.

В жилището цветята могат да бъдат поставени на много места – на трапезарната или холната маса, на острова в кухнята, на бюрото, на скрина в спалнята, дори и пред огледалото в банята. За терасата или балкона са подходящи сакъзче или мушкато, петуния, каскадна или градинска бегония, хибискус и много друти. Разбира се, растителната селекция е добре да е съобразена с изложението на балкона. За по-сенчести тераси удачен избор са папрат, хортензия или латинка например.

Цветята са бърз, лесен и бюджетен начин да освежим дома и да променим настроението в него. С малко усилия чрез тях постигаме прекрасни резултати. Ефектът от присъствието им винаги ще е усмивка.

Консултант: архитект София Папазова
Soff Design Studio

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание