Треска за злато, треска за кино

25 000 евро в златни кюлчета е наградният фонд тази година на фестивала за късометражно кино в Балчик
22 фев 2011 18:08,
6
Треска за злато, треска за кино
Плакат: "В Двореца"

25 000 евро в класически златни инвестиционни кюлчета е наградният фонд на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца”, Балчик.

За девета поредна година фестивалът ще представи съвременните тенденции в световното кино чрез предизвикателната форма на краткия филм.

Няколко седмици преди крайния срок за подаване на заявки за участие, броят на кандидатстващите филми нараства лавинообразно. До момента фестивалът се радва на интерес от 105 държави от 6 континента.

Четири са състезателните програми, в които международно жури ще разпредели наградния фонд в размер на 25 000 евро.

В основния конкурс, разделен на международна и българска секция, се състезават непоказвани в България филми.

Всички останали могат да участват в състезателната програма за наградата на Община Балчик. Традиционни за фестивала са и конкурсите за телевизионен филм, както и за рекламен и музикален клип.

Крайният срок за подаване на заявки за участие на български продукции е 15-ти април, а за международни 25-ти март.

Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца” е събитие от национално значение, присъстващо в европейския и световен културен календар.

Фестивалът ще се проведе от 18-ти до 25-ти юни в Балчик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Виктория Върбанова преди 13 години
Тези пари естествено няма как да бъдат събрани от вас обикновенните данакоплатци. По вашите изказвания разбирам, че изобщо не сте запознати с културните ценности на град Балчик и с желанието на гражданите да привлекат вниманието на 105-те държави. Да превърнат Балчик в лятната културна столица на Европа! Фестивалът ще се спонсорира по програми на Европейския съюз в партньорство и с подкрепата на Община Балчик, Министерство на културата, Национален филмов център, и ДКИ-КЦ Двореца !
5
0
 
4
 
! Отговори
Виктория Върбанова преди 13 години
Тези пари естествено няма как да бъдат събрани от вас обикновенните данакоплатци. По вашите изказвания разбирам, че изпобщо не сте запознати с културните ценности на град Балчик и с желанието на гражданите да привлекат вниманието на 105-те държави. Да превърнат Балчик в лятната културна столица на Европа! Фетивалът ще се спонсорира по програми на Европейския съюз в партньорство и с подкрепата на Община Балчик, Министерство на културата, Национален филмов център, и ДКИ-КЦ Двореца !
4
0
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Като се има предвид, че приходите от прожекции на Бг филми са смешни , възниква въпросът: С ЧИИ ПАРИ СЕ ПЛАЩА НАГРАДАТА?Нещо се споменава за обшината Балчик, но не мога да допусна, че тя ще осигури 25 000 евро, защото тогава жителите предполагам ще хвърлят кмета с един камък на шията в морето!Та откъде са кинтите?Имам лошото чувство, че отново ние данъкоплатците ще пълним гушите на кинаджиите!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sklada na letisteto
2
0
 
2
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
От нашия джоб, то е ясно ;)
1
0
 
5
 
! Отговори
божо димитров преди 13 години
И от къде ще дойде това злато ???