Различно е, но и ти не си като другите

Фестивалът за съвременен танц и пърформънс Антистатик започва
7 апр 2010 14:25,
0
Различно е, но и ти не си като другите
Снимка: antistaticfestival.org

Традиционно се смята, че в България теченията в сферата на изкуството идват със закъснение. Че сме в периферията на културна Европа не само географски, но и духовно.

Фестивалът за съвременен танц и пърформaнс Антистатик опровергава това схващане вече трета година и за пореден път организаторите ви канят да се уверите сами.

Тази година фестът ще се проведе в периода 8-12 април (четвъртък-понеделник), в Червената къща, кино „Влайкова” и Младежки театър „Николай Бинев”:

Събитието е манифест на желанието да се изразяваме като се движим радикално, казват организаторите - Б brain С store П project-склад за креативни концепти, Асоциация „ИнформБюро” и Центърът за култура и дебат „Червената къща”.

Третото издание има амбицията да превърне фестивала в традиционно поле за изява на най-дръзките в съвременния танц и пърформанс.

Антистатик очертава множество интересни възможности, които да привлекат българската публика и да доразвият вкуса й към съвременните сценични изкуства.

Фестивалът ще представи международни и български хореографи и изпълнители, но и ще покаже и най-новата българска генерация от артисти в съвременния танц в специалната програма на фестивала - "Поле на потенциалности".

В програма "Номад" пък акцентът ще са някои интересни артисти на успешно завършилите международната образователна програма "Номадска Танцова Академия".

Билети за фестивала могат да бъдат купени на касата на Центъра за Култура и дебат “Червената Къща” на улица Любен Каравелов 15. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари