Без "Айляк фест" тази година

Ето и причините
4 сеп 2015 10:44, Петя Славова
1
Без "Айляк фест" тази година
Снимка: Айляк фест

Няма да има "Айляк фест" тази година. Организаторите решиха фестивалът да не се проведе поради редица причини, а най - важната от тях е локацията.

“Нашето желание е следващата година събитието да се проведе в отдалечено от градската среда място, което да даде възможност на посетителите да се чувстват свободни и наистина “айляк”.

От опита на организаторите става ясно, че за да се постигне истинското състояние на духа, наречено „айляк”, са нужни достатъчно пространство и свобода за всякакви активности, уоркшопове, лагери.

С годините фестивалните зони на събитието станаха все повече и очакванията на посетителите са фестивалът да надгражда това. „Тази година не попаднахме на подходящо място, за да покрием всички тези условия.” – споделят организаторите.

Въпреки че решението фестивалът да излезе от рамките на града е взето още миналата година, идеята винаги е била той да бъде в района на Пловдив. За съжаление се появиха редица обстоятелства спъващи тези намерения, които промениха решението на хората, стоящи зад проекта.

Те също така недоволстват от появата на събития със сходен характер, които се провеждат в района. „Това определено не е подходяща среда за развитието на Aйляк фест, а ние искаме да останем позитивни, затова решихме да изместим събитието, дори пропускайки една година, като избегнем възможността да объркаме неговата публика.” – твърди Михаела Михайлова, организатор на феста.

За догодина обещанията са, че събитието ще се разрасне като брой участници, зони за изкуство, изложби, театър, рисуване, релакс. “Ще създадем един позитивен и творчески празник на изкуството за всички айляк хора, продължавайки нашите традиции”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Айляк фест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари