Приключения във въздуха: Балони над село Ерден

Фестивалът ще продължи до 17 септември
14 сеп 2017 12:17, Петя Славова
2

Фиестата се организира в рамките на проект "Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт", финансиран по програма Интеррет V-A Румъния-България.

Проектът е фокусиран върху развитието на туризма и подобряване на устойчивото използване на природните и културните ресурси в трансграничния регион.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров се присъедини към приключението и представи новия туристически продукт - летене с топловъздушен балон.

Човекът паяк Иван Кристоф разказа какво всъщност представлява екстремната журналистика и даде полезни съвети за заснемането на кадри от високо.

"Това, което искаме е България да бъде първа, да се говори за нея. Това е и посланието, което ще отправим", посочи Иван Кристоф.

След 18.30 часа посетителите на фестивала ще имат възможност да се качат безплатно на балон, привързан с въжета към земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Летището в с. Ерден е частно, изградено на добра воля и със собствени средства от млад бизнесмен, превърнал хобито си в успешен бизнес...Ако не бе той, нямаше да го има и това....
1
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Гледам, слушам, и без да искам, си спомням за Аероклуба в града, до с. Ерден. Летище с тремна полоса, ползувано и от ОСО и от авио-ремонтния завод, ремонтиращ самолети и хеликоптери.Хотелска и битова част, в която ученици от цялата страна, карат напълно безплатно за тях курсове по парашутизъм, безмоторно и моторно летене, авиомеханици.Ан2, Вилга , Злин , Гаврон....При това-напълно безплатно, за ученици.После Д.Митрополия, военна и гражданска авиация...А сега-балони, като през 19 век.