Пенев в атака: Под ножа - Лечков, Домусчиев, Стефанов...

Бербатов отказал завръщане заради Лечков
Обновена: 23 ное 2014 21:14 | 23 ное 2014 19:49, Александър Попов
115
Пенев в атака: Под ножа - Лечков, Домусчиев, Стефанов...
Снимка: Булфото, архив

Любослав Пенев премина в режим атака след злопулучния мач с Малта и критиките срещу него на част от футболните функционери.

"Любо Пенев е сериозен човек, работохолик, искрен, честен, много прям. Обичам чистите и открити дискусии. Обичам да слушам хората, да чуя другото мнение. Винаги съм бил независим от началници в кавички, директори в бордовете и т.н.", започна емоционално Пенев в предаването "120 минути" по bTV.

Той бе категоричен, че не приема критики от хора, които не са играли организиран футбол и посочи като пример президента на Славия Венци Стефанов.

"Започваме с изказване - мен ме е срам да гледам националния отбор (б.р. - изказване на Венцеслав Стефанов). Признавам, играхме слабо, не се представихме на нивото, на което се очакваше. Може би го е било срам, тъй като е нямало футболисти от неговия отбор в националния. Когато преди две години имаше футболист предполагам, че не го е било срам", атакува Пенев.

После нападна и президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев.

"Един казва, аз не разбирам, имам икономическо образование. Тогава ти можеш да говориш за производство на хапчета, какъв цвят да бъде, размер, големина. Нали така. Аз съм го виждал в чужбина, той е много нисичък в чужбина, минава така лекичко, тихичко, промъква се. Няма нищо лошо. Аз не приемам тези, които никога не са се занимавали с футбол. Добре, браво на Домусчиев, отбор в Шампионска лига. Помагайте, спонсорирайте, но когато говорите за футбол, се консултирайте".

"Всъщност, към момента продължавам да съм селекционер, нямам информация да съм уволнен, сменен. Не приемам и не съм съгласен тези хора да решават и определят политиката на футбола ни. Те не трябва да обелват думичка. Говорим за Домусчиев - ти не знаеш какво означава кондиционна подготовка, какво е координация, вътрешен, външен. Това е сложна терминология за него. Винаги да седят отстрани. Те не ме познават. Това, че си казваме, добър ден, лека нощ, не означава, че се познаваме", допълни треньорът.

Една от най-силните атаки бе към отговорника на националния отбор Йордан Лечков. Пенев заяви, че не би приел за етика и морал да му говори човек с няколко присъди.

"Това, че Лечков и Костадинов карат лиценз не означава, че знаят и могат. В миналото аз на тях съм им бил приятел, но те на мен - не. Така че всеки да си знае мястото и гьола. Костадинов и Лечков са двамата отговорници на българския футбол. Лечков на "А" националния отбор. Аз съм го виждал два-три пъти в тези две-три години. През март 2007 година, ако не ме лъже паметта, прибирам се вкъщи, щракам каналите, и стигам до шоуто на Слави. Хоп, позната физиономия и Костадинов вътре. Дават му книга. И какво чета. Пожеланието "бади такав, какавто си". За три думички поредни имаме три правописни грешки. Ако не ме лъже паметта, ще се извиня. Тук темата е много сложна и тежка. Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен и без познание за поста, който заема във футболния съюз", атакува още Любо Пенев.

Той назова Йордан Лечков за главен виновник за отказването на Димитър Бербатов от националния отбор.

"Бербатов се отказа от националния отбор заради Лечков и непрестанните му критики. Говорих 4-5 пъти с Бербатов за неговото завръщане и той беше окей с мен. Почти се разбрахме, но в последния момент нещо стана. Бербатов е футболист от топкласа, който щеше да бъде изключително полезен. Ето срещу Малта имахме 40 центрирания и няма кой да завърши атаките. Ако той играеше, щеше да счупи много рекорди и да помогне с головете си отборът да печели", каза Пенев.

Той заяви още, че продължава да бъде селекционер и няма информация да е уволнен.

Междувременно Венци Стефанов гостува в Нова тв и лансира треньорите, които ще наследят Любо Пенев начело на националния отбор по футбол. Сред спряганите имена са Красимир Балъков и бившите наставници на Лудогорец Стойчо Стоев и Ивайло Петев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Чичовото си е *** от класа и го доказа за пореден път. Не, че другите не са.То в България всички известни персони са простаци. Като се започне с министър председателя, та до смешния кандидат за световен шампион по бокс...
83
7
 
9
 
! Отговори
вируса преди 9 години
НАПРИКАЗВА МНОГО ГРОЗНИ НЕЩА НО САМ СТАНА ЗА СМЕХ - ИСКА ДА ВОДИ ОТБОР НО НЕ ИСКА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРИ СЛАБИ РЕЗУЛТАТИ -НЕ ИСКА ДА ГО ГОНЯТ НО ИСКА НЕУСТОЙКА--ЩО Е ТО? тия другите *** начело с перуката също трябва да се махнат.
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЕЧКОВ РАЗБИ СЛИВЕНСКИЯТ ФУТБОЛ ТАКА ЩЕ РАЗБИЕ И НАЦИОНАЛНИЯТ
81
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Малта ни се озъби и ние така както си разбираме от футбол се изгубихме на терена.освен това футболисти не играли от една година защо са в игра?Съзнателно поет риск ли е това , или опит за тяхната реанимация.
80
8
 
9
 
! Отговори
Духачев преди 9 години
Абе, дояде ми се една гореща супичка - фууууу, фуууууу а фууууууу оххх колко е гореща трябва да подухам още малко.
79
2
 
10
 
! Отговори
ЛС преди 9 години
ТРЯБВАТ НИ ФУТБОЛИСТИ А НЕ АРТИСТИ ,А ЩО СЕ КАСАЕ ДО ЛЮБО ТОЙ ОТБОР ЩЕ СИ НАМЕРИ НА КОГОТО ДА Е ТРЕНЕР ,,НЕ СЕ БЗСПОКОЙТЕ ГОПОДА УКРАДНИЦИ Б Ф С Е МАФИЯ,,,,
78
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 години
"Обичам да слушам хората, да чуя другото мнение" - и как чува хората с тези очила в ушите?
77
3
 
6
 
! Отговори
до бай Иван-88 преди 9 години
ей,журналята....дайте ми телефона на бай Иван...искам да го почерпя със саламче....
76
4
 
6
 
! Отговори
бай иван е 89 преди 9 години
няма ли кой да задоволи хомострастите на бай Иван....все за изнасилване говори ...
75
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз в това интервю не чух да се говори за футбол! чук да се говори защо ня някои хора не им е мястото в БФС, но не разбрах и грам как ще стане футболът по-добър от това. Любов - Пенев не спомена и думи за съдии, бази, хулигатство и т.н. Той не изясни имало ли бойкоти или е нямало нито каков не е достигнаол наотбора.....
74
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
любо пене ми се беше издигнал в очите защотоотказа да се занимава с Бербатов, сега пак ми падан в очите.
73
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пенев никога не е бил интилигент, но снощи доказа че е *** - бил си приятел с хора като Лечкосв и Костадинов, махат те заради твои гершки и почваш да лееш злоба срещу тях. Това - първо. Второ - не знама защо има хора които смятат че Бербатов щеше да допринесе с нещо? Докято беше в националиня се раздаваше на по-малок от 10 проценат на възможноситите си, държеше се високомерно, въпреки това от БФс му ходиха на колене, а той ги унижаваше. мисля че трябав да приключим с Бербатов.
72
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Penev e psihi4eski ne oravnovesen i butan cial jivot ot 4i4omo za razlika ot drugi talantlivi hora
71
6
 
4
 
! Отговори
до бай Иван №92 преди 9 години
Бай Иван и той трябва да лекува перверзиите си....що не си направите една тройка и да си поиграете....ти, Пенев и един хамбурски...
70
9
 
17
 
! Отговори
мерцедес преди 9 години
треньорите на Азърбейджан,Сърбия,Гърция се оттеглиха след провалите на отборите,а този тип няма капчица достойнство....имам чувството ,че има нужда от психиатър за да лекува нараненото си его....възмутителен поплювко,на когото все другите са му виновни....не е необходимо за да разбираш от футбол ,за да разбереш,че хърватите ни скриха топката,норвежците ни биха с 15 г. юноша, а с малтийците бяха без най-добрия си нападател, вкарахме гол от засада и не им дадоха дузпа за игра с ръка....
69
5
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Боби Перуката трябва да се хванем да го изнасилим и ще подаде оставка. ако не подаде оставка - пак ще го изнасилим и така докато не подаде оставка. но си мисля, че още първия път като го подпре хамбургския салам отзад и ще сдаде поста.
68
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя е толкова *** ,че.не че другите му колеги са по-умни ама тоя ги би.
67
4
 
19
 
! Отговори
PD преди 9 години
Ето го ехото на едно сравнително добро футболно поколение, което реши, че му е по умствените възможности, да управлява в спорта и печели пари, превръщайки го в бизнес. Държавата абдикира от масовия спорт, а в надпреварата за печалби спортния бизнес генерира неадекватни "спортисти". И това не е само в футбола. И не е виновна само главата.
66
2
 
17
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Не мисля, че е необходимо да имаме национален отбор в спорт, за който нямаме кадри!Някой ден....може би!!!
65
4
 
34
 
! Отговори
Венци Шкембето преди 9 години
Фалшива коса - фалшив футбол.ОСТАВКА на перуката и всички *** от изпълкома!