Стенли отново у дома, благодари за подкрепата

Европейското е голям шанс за юношите ни, заяви той
5
Стенли отново у дома, благодари за подкрепата
Снимка: Булфото

Европейското първенство за юноши до 17 години, на което домакин ще бъде България, е страхотен шанс за доказване на младите родни таланти, заяви бившият национал Стилиян Петров.

Той ще бъде лице на шампионата, който започва на 6 май с двубоя между Испания и Австрия. България пък играе в 19 часа същия ден с четвъртия тим от групата – Хърватия.

"Радвам се, че съм едно от лицата на това европейско първенство, защото то е много важна стъпка за всички млади таланти. Важна стъпка в развитието им като футболисти. Искам всички да имат позитивни мнения за нас като нация, страна и футболни таланти. Дано тези момчета осъзнават каква възможност им се предоставя с домакинството на такова първенство. Те трябва да се забавляват и да следват своите мечти, защото всеки има такива. Пожелавам им успех на европейското първенство", заяви Стилиян Петров при завръщането си в България след дълго отсъствие.

"Обстоятелствата не ми позволиха да се прибера над три години. Благодаря на целия български народ за подкрепата, която оказахте на мен и на моето семейство. Радвам се, че след толкова дълго отсъствие вече съм в България. Подкрепата всъщност беше отвсякъде и от целия футболен свят", каза бившият национал.

"Но 24 часа до мен беше моята съпруга. Бабите и дядовците се грижеха за децата, а нейната задача беше аз да оцелея. Първата година беше много трудна, защото бях непрестанно в болница. Понякога със седмици не можех да видя децата си и това беше най-тежкото. Тя обаче ми оказа огромна подкрепа и аз съм щастлив, че имам такава съпруга. Когато преминаваш през такава битка, когато живееш ден за ден, много неща ти преминават през главата. Не съм си и мислел обаче, че няма да се справя", добави бившият капитан на националния отбор.

"Когато ме диагностицираха с левкемия, не знаех дали изобщо има вероятност да се прибера. Сега обаче съм тук и се завръщам у дома с радост. Много исках да го направя по-рано, но нямах избор, защото лечението ми вървеше. Днес обаче се качих в самолета с усмивка", каза още той.

После той заяви, че липсата на информация го е отблъснало от това да си купи акции на ЦСКА.

"Исках повече информация за акциите, но не я получих. Не исках да бъда част от това, което се правеше. Просто исках повече информация, но не я получих. Затова не предприех нищо. Много ме боли от това, което се случва в ЦСКА и Левски. Това са два гранда, които не заслужават това. Замисляме благотворителен мач в България, но още сме на много ранен етап от това. Надявам се близко бъдеще да можем да обявим нещо конкретно", каза той.

"Лудогорец е на години пред тях, а това беше направено с професионализъм и правилно счетоводство. Това е задължително и именно то е причината Левски и ЦСКА да бъдат в такова положение", добави Стенли.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: стилиян петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Да е жив и здрав и всичко най-хубаво му желая
2
0
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
велик си СТЕЛИ добре дошъл! и да минеш и през монтана!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
България се гордее с теб, Стенли!