Байерн Мюнхен на колене пред Меси

Барселона с класически успех над баварците
Обновена: 7 май 2015 14:06 | 7 май 2015 08:12, Александър Попов
33
Байерн Мюнхен на колене пред Меси
Снимка: Reuters

С два гола на Лео Меси Барселона победи Байерн Мюнхен напълно заслужено с 3:0 в първи полуфинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Каталунците имаха тотално превъзходство през първото полувреме, но Мануел Нойер спаси с крак удари отблизо на Луис Суарес и Дани Алвеш. Роберт Левандовски пък не уцели вратата от пет метра, оставайки сам срещу Марк-Андре тер Стеген.

През второто полувреме баварците изтласкаха противника си от своята половина, но Меси откри резултата четвърт час преди края с изстрел извън пеналта. Само три минути след това суперзвездата на Барса вкара втори гол, копвайки над Нойер.

Така Меси вкара своя 77-и гол в Шампионската лига и изпревари Кристиано Роналдо във вечната класация на голмайсторите в турнира.

В последната минута на добавеното време Барса довърши мюнхенци с трети гол, чийто автор стана Неймар, а Меси записа асистенция. Реваншът е на 12 май на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Хаха! Тва да не ви е Порто бе.Байрен на реванша още една тройка ще отнесат.
27
1
 
2
 
! Отговори
Djey преди 8 години
А защо нито един от феновете на Байерн не иска да види огромната подробност, че когато биха Барса през 2013 г. отбора нямаше треньор, Меси игра контузен и съдията им подари цели 3 измислени гола при домакинството им? Защо не казват как на полувремето година преди победата им на полувремето губеха с 5-0 . Ама то да си пубер без капка обективност не е лесно!
26
5
 
5
 
! Отговори
А преди 8 години
Вчера Меси показа че е най добрия играч на планетата. Сам изведе *** с победа. Всяко негово отиграване оставяше байерн на зад. А не като онзи с движения на "трепетлика" от отбора на балерините.
25
5
 
6
 
! Отговори
LethianDream преди 8 години
Меси е играч от световна класа, друг е момента, че ако се играе здраво срещу него (не като трагедията Боатенг), нещата изглеждат като финала на световното.. Приятно съм изненадан от Неймар, вчера игра на топ ниво, голът му беше майсторски, тънко залъгване и рязък неспасяем изстрел. Байерн е бледо копие на Барса с Гуардиола начело, но ако им тръгне на реванша при наличието на безумно слабите Пике и Тер Щеген като нищо Байерн може да води с 5-0 на полувремето като срещу Порто.
24
8
 
16
 
! Отговори
anonimna преди 8 години
Получих душевен оргазъм-така се накефих снощи ....
23
5
 
10
 
! Отговори
фен на Барса преди 8 години
до FCB кое беше равностойно. Гуардиола започна с една тактика която изтегли защитата и халфовете напред-напред и 1-вото можеше да е 3:0 за Барса. Щайгата влезе със своята тежка подвижност като препариран, евала на него бори се като прасе с тиква. Боатенг за мене е недоразумение. Не се оправдавайте с липсата на "житния бегач"
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do fen na barca... pich draznish sys selskoto zloradstvane. Vzemi porasni. Mesi nqma da e vechen posle da ne izcheznete ot futbolnata karta pak. Xaxaxaxaxa
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10В Байерн няма италианци. Ако беше гледал италианския Милан на Саки, който играеше тотален футбол много години преди Байерн, нямаше да се изказваш така - поне за италианските футболисти.
20
14
 
8
 
! Отговори
FCB преди 8 години
мача беше равностоен с чудесно организирана баварска защита - 3:0 е плод на съвсем случайни изблици породени от недоразумение в играта - Байерн е по-класния отбор въпреки, че половината звезди не играят дълго време и ги няма
19
4
 
10
 
! Отговори
фен на Барса преди 8 години
Владеене на топката за Баварците-52% и 3-0 хахаха . Добре да не ви дразня повече Байерн може и да победи в реванша , но на финала са БАРСЕЛОНА и РЕАЛ МАДРИД. малко ме е яд за Юве,че допусна гол
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ербап накои фенове на барса а забравят че играем с редуциран състав.. какво би станало барса да са без меси неимар иниеста пике и алвеш .. понеже рибери робен мартинез алаба и бадщубер играят на точно тези позиции... байерн спокойно взимаше точка от мача..но и за секунда не се прибраха в глуха защита.. а пресираха и се бориха смело.. успеха на барса е заслужен ..просто с този състав толкова
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е едва втората победа на Барселона над Байерн в мачове между -тях - първия гол на Меси беше след като всички бяха спрели да играят след разправии със съдията, но грешката на Байерн в глоблане план се нарича ХОСЕП ГУАРДИОЛА-ако продължат с него нямат перспектива!
16
6
 
11
 
! Отговори
фен на Байерн преди 8 години
До фен на БарсаИ преди реванша срещу Порто викахте, че Порто не са Шахтьор, ама кво стана - 6:1!Да не вземат и каталунците да отнесат 5-6 парцала?!
15
4
 
11
 
! Отговори
Аврамов преди 8 години
За пореден път се видя, че откакто Гуардиола пое отбора, Байерн не става за нещо повече от полуфинал. Явно не си е взел никаква поука от миналогодишния резил срещу Реал. Да се връща Хайнкенс и баварците да почват да мачкат наред.Въпреки всичко не бих се очудил, ако смачкат каталунците на "Алианц арена" и ги отстранят.
14
6
 
7
 
! Отговори
фен на Барса преди 8 години
Хо-хо-хо знам ,че в България повече симпатизират на Байерн-хо-хо-хо това не е Байерн на Хайнкес. "Ние не се предаваме"-пак ли очаквате изненадващи 4-безответни гола -хахахаха-знаех си че сте луди това не е Порто. Заложих си за 2+ гола на Барса ,взех си паричките а вие "машините" си слагайте фантастики на реванша-хохохо -няма да посмеете. Ще глимуцате пред тв. като н*ни
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Байерн играха като Барса в най-слабите им мачове, безкрайни пасове без никаква идея какво да правят топката, особено като стигнат до вратата, за това най-добре върни назад и продължи да подаваш. Личи си почерка на Гуардьола.
12
2
 
15
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
С Гуардиола - толкова.
11
8
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
На реванша нищо не се знае, по-миналата година Барса отнесе 7 гола от Байерн все пак. Освен това на алианц арена теренът е наполовина и няма да има пространства за контри
10
8
 
8
 
! Отговори
фен на Барса преди 8 години
дедо Ташунко и С.Стоев е фен на Бааеррн М. Не можа в студито да прикрие погрома -а да се разреве, а като мъж да каже нещо-СМЯХ,СМЯХ. Нойер спаси 4-гола с хандбалния си крак. Точка ....точка Барса е на финал
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гуардиола съсипа Байерн! Готов, шампионски отбор направен от Хайнкес. Дойде Гуардиола, напълни го с тъпите му испанчета и италианчета, които хал хабер си нямат от тотален футбол и ето го резултата. Стила - отвратителен. Нищо общо с това преди две години.