Реал Мадрид би шута на Татко Карло

Бенитес фаворит да наследи Анчелоти на треньорския пост
Обновена: 26 май 2015 14:03 | 26 май 2015 08:27, Александър Попов
11
Реал Мадрид би шута на Татко Карло
Снимка: Reuters, архив

Реал Мадрид уволни Карло Анчелоти една година преди края на договора му. Това стана ясно след извънредна пресконференция на "Сантяго Бернабеу". Причината е повече от ясна – "кралският клуб" остана без спечелен трофей този сезон, което принуди президентът Флорентино Перес да вземе крути мерки.

Анчелоти изкара две пълни години в Реал, като за този период изведе отбора до десетата му купа в Шампионска лига, спечели още Купата на Краля, Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа.

През тази кампания обаче Кристиано Роналдо и компания претърпяха истински крах, оставайки с празни ръце и логично промените в „белия балет” не закъсняха.

Името на новия треньор ще стане ясно другата седмица, като за фаворити за поста са смятани Рафаел Бенитес и Юрген Клоп.

Перес заяви, че "решението е било много трудно", но наложително, тъй като отборът се нуждае от нов импулс.

"Анчелоти вече е част от историята на Реал. Спечели Десетата, спечели симпатиите на всички в клуба, но Реал се нуждае от нов импулс. Това обаче е най-доброто решение за клуба. Искам да благодаря на Карло за усилената му работа в последните две години и да му кажа, че тук остава негов дом”, каза още Перес, а на въпрос кои са кандидати за горещия стол, той отговори: "Би било добре, ако новият мениджър говори испански". С което намекна, че Бенитес може да застане начело на Реал.

"Ние имаме едно високо изискване - да печелим трофеи. Къде е сбъркал Анчелоти? Не знам", каза още Перес.

Самият Анчелоти, който за 119 мача начело на Реал във всички турнири записа 89 победи, 14 равенства и 16 загуби, написал в социалната мрежа Facebook: „Винаги ще нося в мен фантастичните две години в Реал. Благодаря на клуба, феновете и всички играчи. Hala Madrid”.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
По нашите географски ширини сигурно това е термина ,но в професионалните футболни среди Анчелоти си е уважавана личност ,която няма да остане без работа
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Каталунската селяния" от 20-25 години определено доминира... С ядро от футболисти от тяхната школа, а "най-великия клуб" понеже няма с какво друго, се позовава на история от преди половин век...
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля фенове на Бурса да не коментират най-великият клуб на всички времена! Да си гледат там каталунската селяния!
5
1
 
9
 
! Отговори
Miro преди 8 години
е то беше ясно.. той самия Карло обяви че влиза за операция и ще се лекува поне 1г.. :)
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рафата, който не можа да победи Днипро с Наполи ли ще бъде новия треньор? Реал отсега да отпишат всички купи за следващия сезон.
3
1
 
15
 
! Отговори
Дъ Бест преди 8 години
Горкият , сега като остане без работа ще трябва да се чуди къде да си харчи парите
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-скоро той на тях...
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама най- ме накефи Карлето като смени Роналдо в последния мач 30 минути преди края на срещата, а беше на 2 гола от абсолютния рекорд на Меси за брой голове в испанския шампионат в един сезон- 50. Роналдо остана с 48. Муахахахахаахахахаха. Пия една бира в чест на Карлето задето прецака зловещо гелосания.