Блатер го закъса, ФБР го подхвана

Разследващите чакат съдействие на вътрешни хора от ФИФА
Обновена: 3 юни 2015 14:16 | 3 юни 2015 07:52,
24
 Блатер го закъса, ФБР го подхвана
Снимка: Reuters

Вече бившият шеф на ФИФА Сеп Блатер бе подхванат от ФБР и е разследван относно целия корупционен скандал, който гръмна около световната централа през последните няколко дне, пише "Мирър".

Както е известно швейцарецът не издържа на напрежението и сдаде президентския си пост вчера по доста шокиращ начин само четири дни, след като бе преизбран за началник.

Още по темата
Оказва се обаче, че ФБР и прокуратурата на САЩ сериозно разследват деянията на швейцареца, докато швейцарските власти първоначално решиха да се дистанцират от скандала.

Разследващите се надяват да получат нужното съдействие на вътрешни хора от ФИФА за целия скандал, за да може той да бъде напълно разнищен и да се види какво общо в него има и самия Блатер.

"Хората ще искат да се спасят, така че ще се види кой пръв ще застане срещу Блатер, няма как да сриваме цялата организация на ФИФА, може би няма и да е нужно", обяви източник близък до ситуацията.

Скандалът гръмна преди седмица, когато седем служители на ФИФА бяха арестувани. Въпреки тона Блатер бе преизбран за поста само два дни след арестите. Снощи той се оттегли.

Общият брой на обвинените от американската прокуратура е 14, като обвиненията хвърлени върху тях са за рекет и корупция. Девет от тях са длъжностни лица на ФИФА и пет са корпоративни ръководители.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Сам преди 8 години
Целта е да се отнеме домакинството на Русия !!! И ще го направят...
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъплението е извършено на територията на САЩ, следователно ФБР имат пълната юрисдикция да разследват.
16
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ха-ха...ФБР! Бе тия, к'во си мислят ??? Нямат юрисдикция, овен в собствената си ***! Баси наглеците! Вероятно има корупция и във ФИФА, но и в УЕФА има! Камоли в САЩ!!!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема не е кой е корумпиран , а че законите на САЩ не могат важат в Швейцария в чужда юрисдикция.. Но Швейцария е подписала същото споразумение като България.. Тука се опитаха да екстрадират счетоводителка затова , че имала кореспонденция с фирма от САЩ.
14
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ние българите не ни се вярва ,че в САЩ те преследват за това че си престъпник,а не защото някой не те харесва както е у нас.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и сега не е ли това разширяване на американската юрисдикция , дето не и мястото?
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука *** хич няма политика , *** хич!:)
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блатер получавал по 2 милиона долара заплата на месец. Вземал е повече от Моуриньо хахаха. Дай Боже всекиму!
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
брях, че явно има гнилоч там има, но кога чужда прокуратура може да се вмеси с такава сила в чужда страна, международна организация
9
9
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
ФИФА е мафия не от вчера и онзи ден.Въпросът е ЗАЩО чак сега подхванаха Сеп Блатер !?Да не би това да има нещо общо с домакинството на Русия на световното през 2018-та година ?!За всички е ясно, че САЩ искат да отнемат домакинството на руснаците. Притискайки Блатер и сваляйки го от поста американците целят точно това !
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разясня на *** тука с дребен мироглед. ФБР се включва в разследването, защото има извършено престъпление И на територията на САЩ. Те си разследват бакиите на собствена територия. Европол си разследва в Европа. Националните служби също разследват. В крайна сметка всички обменят данни и доказателства. Просто като има световна организация, се намесват службите на всички потърпевши. Какво не разбирате по-точно в това? Или вие само джавкате я срещу САЩ, я срещу Русия.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупция, корупция, но надуши ли се в Западна Европа, става страшно. Няма КОЙ, има само осъдени и милиони евра глоба. Най-пресният пример е Дойче Банк. Разкостват ги от разпити и обвинения мениджерите и то не само актуалните, ами и тези с две генерации назад! А при нас не искаме да накърняваме имиджа на някакъв си парашутист.
6
13
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименОдисейчо,отричам правото на САЩ да колят и бесят по собствено усмотрение!АМЕРИКА НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ЗА ВСЯКО НЕЩО!Всъщност,точно това е и същността на Новия Световен ред-тотален контрол!А за пишман-апологетите му като тебе-само презрение!Държите се като членове на ДПС...
5
13
 
26
 
! Отговори
до Одисей преди 8 години
Уж се пишеш начетен, а не знаеш че ФБР разследва само федерални престъпления в самите САЩ. Така че, какъв го дири в подобна световна организация. Това питам, а не кой, колко е корумпиран.
4
10
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
То че Блатер е корумпиран,се знае отдавна,ама FBR сега се сети,нали!?Явно американците искат да вземат в свои ръце и престъпленията, и наказанията!Без допитване до Вашингтон вече рушвет няма да се взема!Не че не може,а просто трябва да се съгласува.Посланието е ясно-кандидатурите за всяко нещо трябва да се одобрят от САЩ.Също като Доган и порциите.....
3
7
 
40
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
До АнонименПич, не ФИФА ! Светът стана Американско-Китайски щат. Не виждаш ли, че докато Ислямска държава, бавно и методично си превземат близкия изток и зверстват където има скимне, че целия свят е притеснен за предполагаемата руска агресия. Ония изгарят живи хора, обезглавяват, а нашите хора дъвчат Руснаците, дето си свършиха работата преди половин година. Заради такива неадекватности започна ВСВ. Сега обаче , ще е с пъти по-страшно.
2
1
 
13
 
! Отговори
Какво стана ? преди 8 години
Какво стана, бе ? Оня от вчера ? Кажи нещо за "йорданския камилар" сега ?
1
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога Фифа стана американски щат, че да се разследва от ФБР? Май краварите са се увлекли в нахалството си.