Берое с перфектен старт в Европа срещу Атлантас

Литекс стигна само до 1:1 в Латвия
16
Берое с перфектен старт в Европа срещу Атлантас
Снимка: Булфото, архив

Берое постигна победа с 2:0 над литовския Атлантас в първия си мач от Лига Европа, като това стана в среща от 1-ия квалификационен кръг от втория по сила европейски турнир. Заралии бяха гости и се озориха доста с противника си.

Първото попадение бе дело на Спас Делев, който реализира в 60-ата минута, а голът за крайния резултат бе вкаран от Божилов в 83-ата минута.

Делев и друг бивш играч на ЦСКА Неманя Милисавлевич излязоха като титуляри в срещата, а освен това в стартовия състав попаднаха и други две нови попълнения - идващия от състава на "Червените" Венци Василев и Георги Божилов, който пристигна от Черно море.

Реваншът е в Стара Загора след броени дни, но той се очертава като протоколен.

В същото време Литекс започна с издънка участието си в Лига Европа. Ловчанлии стигнаха само до равенство - 1:1, при визитата си на латвийския Йелгава.

"Оранжевите" се измъчиха срещу опонента си и си пролича липсата на опит на доста от играчите на Красимир Балъков в европейските клубни турнири, но все пак бяха близо до успеха.

Първото попадение падна в 50-ата минута и бе дело на бранителя Васил Божиков, който се възползва от прекрасно центриране на Асприля и с глава забоде топката в противниковата врата. По всичко изглеждаше, че гостите ще стигнат до успеха, но в 84-ата минута се пропукаха и Малашенокс им вкара.

Въпреки това отборът отборът от Ловеч е фаворит да продължи напред в турнира, след като при втория мач отборът е домакин.

Всичко за срещите от лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.