Стоичков: Питайте, бе, цървули!

Вижте едни от най-крилатите бисери на Камата
Обновена: 4 авг 2015 14:05 | 4 авг 2015 09:20, Александър Попов
46
Стоичков: Питайте, бе, цървули!
Снимка: Булфото, архив

След като Gol.bg представи най-крилатите бисери на Димитър Пенев, Венци Стефанов и Вили Вуцов, дойде ред на друг култов футболен човек - Христо Стоичков. Бившият треньор на България, Литекс, Селта и Мемелъди Съндаундс винаги се е отличавал с пиперлив език и е вдигал сериозно настроението.

"Аз го познавам. Той е люта пиперка като мен", каза Стоичков за Валери Божинов.

"Българите сме голяма работа. И правия ток ще изкривим".

"Като не можем да тренираме в България, ще играем карти. Там поне нямаме загуба", Христо Стоичков за условията за подготовка в страната ни.

"Футболът не е само да сложиш малко гел и да легнеш за някой фаул".

"Ако наистина само толкова си могат българските съдии, нека ходят някъде по селата да копаят краставици и домати и да не ни занимават".

"Ще видим като дойде Конгреса. Може пък да му сменим прическата", каза Христо Стоичков за мястото на Борислав Михайлов.

"За този отбор какво да кажа, отдавна съм го подминал, каквото и да кажа за тях, ще бъде много". Легендата на ЦСКА и Барселона Христо Стоичков си направи шега с Левски.

"Стига сте ме снимали бе, ей! Ще ви дрънна най-накрая, да вземете да мирясате", към фотографи по време на футболна контрола.

"Който играе – печели, който не играе – го вземат в националния отбор" (на церемонията „Спортист на годината“).

"Ти ли си онзи?" (начало на телефонен разговор със 17-годишния Валери Божинов)

„Еми, това е първата игра, добрата игра след почивката… След… ъъъ всичките да бъдат щастливи, прекалено многото хора отиват в националния отбор. Това е резултатът! Така че… 90 минути, мисля че, че… тимът играе много добре, няколко шансове, много добри шансове за гола. Това е част от футбола. Така че… вертолейшън играчите ми, защото… 45 минути игра с 10 играчи, но много добра работа, много твърда. Това е много важно! За мен системата всички разбират какво правят второто полувремето… Така че съм много щастлив от разочарованието!“ Стоичков в интервю на английски за южноафриканска телевизия.

"Слушай, аз никога не съм гледал другите отбори, винаги съм имал много добро уважение към останалите отбори, към останалите треньори – аз никога не СПОРЯ (на български) другите отборите, защото никога не разбирам другия лакром. Така че много е добре да си гледам моята работа, моите играчи и мачестронсом. Това е много важно!“ (Стоичков в същото интервю).

"Питайте бе, цървули!" (към албански журналисти).

"Когато аз карах мерцедеси и беемвета, вие карахте колелета" (към румънски журналисти).

"Ами царя? Казах ли ви че е мошеник? Дойде и ви обра. Само моите имоти още не е взел, защото са в чужбина" (за Симеон Сакскобурггтоски).

"Какво да уча бе, мършляк!? Нямаш и помен какво си написал, няма да си идвам, тъпак! Пий една студена вода". Ицо засипва с „комплименти“ журналист, който бе написал, че най-успелият български футболист ще се прибере по Коледа за празниците и ще ловува, вместо да поднови треньорския си лиценз в НСА.

"Каква стана тя? Не съм роднина на баба Ванга, но това, което казах навремето за националния, за БФС и за цялата тиня въобще, се потвърждава отвсякъде на сто процента. Такъв бил Стоичков, онакъв бил, но пак се оказах прав за всичко. Няма какво да кажа за поредните скандали. По-точно не искам. На друга вълна съм. Бързам, защото съм още на деветата дупка. Но не на кавала, а на голф игрището. Хайде, чао и много здраве на всички" (Относно скандала между бившите му съотборници Любо Пенев и Емо Костадинов).

"Соцлагерът е още жив." (Христо Стоичков коментира успехите на футболните отбори от Източна Европа)

"Ако българските футболисти мислеха като Веско Топалов, работата щеше да е друга".


Останалите култови лафове на Стоичков вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
АЗ МИСЛЯ,ЧЕ СПОРТЪТ ВЪЗПИТАВА МНОГО ДОБРИ КАЧЕСТВА У ЧОВЕК И ПОЛЕЗНИ ЗА БЪДЕЩЕТО МУ.НЕ МИ ХАРЕСВА ФУТБОЛЪТ-ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ПЪПЛЯТ ПО ТЕРЕНА.НО И АЗ ЗНАМ ,ЧЕ ХР.СТОИЧКОВ Е ОТЛИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ(Е ВЕЧЕ Е В ДРУГА ВЪЗРАСТ).Е,ПИТАМ ЗА:ВИЕ ДНЕШНИТЕ МНОГОБРОЙНИ УЧЕНИ И НЕ ДОУЧЕНИ МОЖЕТЕ ЛИ ДА СЕ ПОХВАЛИТЕ С ТАКИВА ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ?.....И МОЖЕ МНОГО ДА ПИШЕТЕ,АЛА И ДОБРЕ Е ИНВЕСТИРАЛ ВИСОКО ЗАПЛАТЕНИЯ СИ ТРУД(пък злобейте,че е ***).ВИЕ ПИШЕШТИТЕ НЯМАТЕ ЛИ ПОВЕЧЕ МОЗЪК,ЧЕ ДА ПИШЕТЕ ЗА ДРУГО
33
2
 
14
 
! Отговори
111 преди 8 години
Ай ся един *** тарикат ритнитопковец най-велик.
32
0
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Колега, някой негови критици още сучат, само ,че от кожени беберони.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
unikalen *** i unikalen futbolist.
30
1
 
21
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Камата е от последните истински футболисти , винаги говореше свободно и играеше свободно , а сега кой какво казал как го казал , ама кой се обидил , ама как напсувал ама с кой си ляга с кой става -- гадна работа се превърна евро футбола последните години
29
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да го плюете Стоичков е един от големите български футболисти. Играл е в отбори за които днешните могат само да си мечтаят.
28
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение на този човек и на дузина други изживях едни от най-щастливите мигове в моят живот. Който е сукал още през 94-та да не се обажда изобщо.
27
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези който помнят.Заради този наглец пропуснахме две Европйски първенства,.То се иска и игра в защита!
26
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ЗАБРАВЯЙТЕ , ЧЕ СТОИЧКОВ БЕШЕ ФУТБОЛИСТ, МНОГО ДОБЪР ФУТБОЛИСТ ,КОЙТО СИ ВЪРШЕШЕ РАБОТАТА , КАТО ФУТБОЛИСТ ПЕРФЕКТНО.ОСТАНАЛОТО БЕШЕ БЕЗ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ.ТЕЗИ ,КОИТО ГО ХУЛЯТ , ПЕРФЕКТНИ ЛИ СА В СВОЯТА ОБЛАСТ?ПОЗНАВА ЛИ ГИ СВЕТЪТ, ЗАЩОТО НЕГО ГО ПОЗНАВАТ?ДА ИЗБИВАШ НЕКАДЪРНОСТТА СИ , КАТО ПЛЮЕШ ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ , Е ПРЕКАЛЕНО КОМПЛЕКСАРСКО И МИЖИТУРСКО.
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
исо истински българин
24
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да имаш топки за да кажеш това, което мислиш. Я го сравнете със сегашните депилирани, гелосани и татуирани мъжки, чалгаджийски кифли. Мъжкар е, и затова успя.
23
4
 
18
 
! Отговори
симеон преди 8 години
Нямате с какво да си попълните вестника и пак се хващате за Стоичков. Оставете го на мира!Образовайте се , четете не ни пробутвайте стари новости. Нямате ли въображение ?Стоичков беше много добър с това с което си вадеше хляба. А вие , мислити ли че сте добри?В телевизията - само стари филми от преди 50 години най- малко, във вестниците едно и също от преди 100 години.Не сте за тази работа!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кое ще е по-смешно и жалко обаче, ако сравним на Ицо вербалния интелект с на Сашо Попов игровия "интелект" на терена ?!Винаги съм се чудел каква е идеята на подигравателните статии
21
10
 
12
 
! Отговори
сре бегай бе преди 8 години
абе не разбирахм какво му захвалят на този ***...той трябва да е пример за младежите как да говорят и да се държат? Срам е да прави подобни изказвания ....остава само на развален български да почне да говори ....за да е интересен ...простотий говори и Хасан на улицата .... и какво ...и Хасан казва верни неща..и много глупости като не може да говори ...да се покрие някъде и да си мълчи ...каквото междудругото направи последните години...Като футболист го признавам...там си беше на мястото
20
2
 
28
 
! Отговори
Горан преди 8 години
А, бе има и много точни изказвания... Че е ***, *** е, ама като е прав, е прав! Английския му няма да го коментирам.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че е цапнат в устата -цапнат е,но истината си е истина.Не шикалкави и не се прави на света вода ненапита.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toi ikona!Prestanete da mu zavijdate na choveka! Blagodarenie na negoviq avtoritet, v Ispaniq Balgarite gi posreshtat s uvajenie!!!
17
2
 
11
 
! Отговори
ivan преди 8 години
До АнонименGeorgi Asparuxov e nai-dobrija nasch futbolist....sasto kato 4ovek,masch e Super!! Xristo Stoi4kov e sasto mnogo dobar futbolist...No kato 4ovek e Ne vaspitan...Ne toleranten 4ovek!!
16
4
 
43
 
! Отговори
мда преди 8 години
Царе сме да поставяме на пиадестал простотията. няма други като нас в това да възхваляваме глупостта...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11Добре, тоест и Меси и Роналдо не са най-добрите, просто с най-добрата реализация. Кажи сега кои са по-добрите?