Лечков: Забравете САЩ '94, вече сме на нивото на Люксембург

"Нямаме шансове за класиране", отсече вицепрезидентът на БФС
Обновена: 10 окт 2016 16:32 | 10 окт 2016 15:39, Веселин Коларов
34
Лечков: Забравете САЩ '94, вече сме на нивото на Люксембург
Снимка: Bulphoto.com

 България няма шансове за класиране на Световното първенство в Русия през 2018 година. Това сподели пред БНТ вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков.

"Ние нямаме шансове за класиране. Бих изтъкнал, че може би играхме срещу най-силния отбор в Европа – Франция. Връщам се малко назад. Отпреди 23 години, откакто ги бихме, те се стегнаха, направиха си бази и играят прекрасен футбол".

"Нашите момчета играха на техните си възможности. Няма какво да се сърдим, че паднахме от Франция. Заедно с Люксембург сме аутсайдери в групата. Това ни е нивото и всички българи трябва да забравим какви успехи сме имали".

"Не трябва да живеем със старите неща. Трябва да се концентрираме върху това, което имаме. Да почнем работа с една идея по-млади хора, 19-годишни да речем".

"Къде е държавата, къде са всички, къде са медиите?”, заяви Лечков.

Тази вечер националния отбор гостува на Швеция в световна квалификация. Мачът в Стокхолм започва в 21.45 часа наше време и може да се проследи на живо в Gol.bg.

Четете още спортни новини в Gol.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да идат на резервата там им е мястото на бялкя
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зарад тоя и боби сме на това ниво но се пак както винаги ще стискам палци дано да имаме късмет
16
3
 
7
 
! Отговори
Готино преди 7 години
Не бе Лечее просто те станаха много добри при нас спад няма :)
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 21Я кажи точно пък в САЩ как са подпряли съдиите нашите национали че да станат четвърти, ***.от неземен? А знаеш ли, че щяхме да играем финал с Бразилия , ако бяха ни дали очеизвадната дузпа срещу Италия, смот.аняк!
14
1
 
5
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Е кво вика, да слагаме на твърда единица вечерта?
13
2
 
17
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Ами така ще докато тия от 94-та управляват, станали са доста алчни, лицемерни и се топят един друг... Трябва да се махат час по-скоро и на тяхно място да дойдат Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе некад.ъ.рн.и.к, ни град можа да управляваш, ни БФС, всичко изкраде, изпродаде, инвеститорите заради тебе избягаха, хората избягаха от града, работа няма. Само на квартал Надежда улиците можеш да асфалтираш! И 94та пак бяхте същите, но САЩ ви подпряха до четвърто място, че трябваше да станете известни, обичани, младите да ви следват и подражават. Д.р.о.г.а имаше за разхвърляне в страната! В дискотеката ти нямаше вид, дето да го няма!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лечков ,аре стига сте "започвали "!!Време е да свършите !Хърватия е на половината на нас и и 100 год пред нас !!Всеки път едни и също дрънкаш !!Как един път не поехте вина ?!?
10
2
 
18
 
! Отговори
asd преди 7 години
А Бербатов го плюхте че не бие сам всички наред. Скоро няма да гледаме такива наши играчи - световна класа.
9
2
 
26
 
! Отговори
Сериозно преди 7 години
И като няма шансове за класиране на СП, що не ходиш в Сливен да.... караш тролей или такси например, а седиш в БФС?! Директно признание, че нищо не прави за успеха на футбола от има/няма 10 г., но виси там и.... той не знае за какво! Всъщност знае... Сега ще похарчат и Хубчев по подобие на Марков, Стоичков, Пенев, Стоилов, Пената, Матеус, петев... Все треньорите "виновни"! Ако ще и Мауриньо да дойде, все тая с това ръководство на футбола!
8
2
 
2
 
! Отговори
Kraveshkipansion преди 7 години
Zasto da gi zabraviame, g-n Lechkov? - Te si krotuvat v minaloto i na nikogo ne sa prechka v nastoiastata realnost. Te sa izjiviana radost za edni (Ilian Kiriakov) i neradost za drugi (Rudi Voeller). :-)Championski mechti, celi, taktika, strategia, izpalnenie, rabota, pari, radost - tova stoi otpred vinagi kato izgrev na nov den. Nov seson - novi mechti!:-)
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не даваш шансове на отбора си, що за ръководител се явяваш? Излиза, че ти самият не вярваш в него. Ако е така, какво правиш там, а не на място, където смяташ, че би бил вицепрезидент на успешен ти'м? Лечков буквално си призна, че самият той не става за шеф.
6
0
 
11
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
много точно...всеки се връща към 1993 и след това 1994...ок, успех и то голям, но какво имаме след това? бихме франциа 1993 и те на следващото световно станаха първи!!!първи!!!а ние - доникъде. после станаха и европейски, а ние пак доникъде...е стига с тези спомени...
5
2
 
20
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Къде е държавата - в джобовете ви . Забравете за САЩ 94.Тоест забравете за това ,че четвъртите в света закопаха родния футбол .
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, калвач!
3
2
 
12
 
! Отговори
много е нагъл преди 7 години
е нали си в управата на БФС, бе кал.пак!! Аз ли да изграждам бази и млади таланти, или е задача на Футболният съюз!?! Като не можете да вършите работа, хващайте си пътя с Перуката!!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме напред!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ммм ДА!!!