Джони Велинов: ЦСКА отново ще победи Левски!

"За мен мачът е вечно дерби", заяви бившият вратар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 13 окт 2016 09:45 | 13 окт 2016 09:30, Веселин Коларов
38
Джони Велинов: ЦСКА отново ще победи Левски!

В събота на стадион "Васил Левски" предстои очакваното дерби между ЦСКА и Левски. Когато става въпрос за сблъсъци между тези два отбора, едва ли има по-подходящ събеседник от бившия вратар на червените Георги Велинов.

За предстоящото дерби той каза, че е убеден, че ЦСКА ще победи. "С половин на 0, но за ЦСКА ще е, убеден съм", прогнозира Джони Велинов.

"За мен си е вечно дерби, защото играят отборите на Левски и ЦСКА. В Левски трябва да разберат, че това е ЦСКА - срещу тях ще играят, срещу тях ще им е мъката, срещу тях ще реват", бе категоричен Велинов пред Bulgaria ON AIR.

За сегашния ЦСКА той каза, че това са четири букви, а истината е на стадион "Българска армия".

Велинов сподели, че в тези сблъсъци най-много му липсва, че не се пълнят стадионите.

"Когато ние играехме, бяха пълни. Но мисля, че един хубав мач и резултат, ще върне много от феновете", посочи бившият вратар. 

Той си спомни и за фамозния мач срещу Реал Сосиедад.

Вижте видео от материала тук!

"Този мач беше 88 минути на една врата и топката все удряше някого - мен или колегите ми. Не влиза и не влиза, като е казал Господ. Това е един от най- хубавите ми мачове, в които съм спасявал най-много положения и той си остава в мен", спомни си Велинов.

За успеха срещу Ливърпул той каза, че преди мача в отбора са си повярвали много, че могат да го направят и след като им се е отдала възможност, те са се възползвали.

"Не мога да кажа, че сме били по- силни от Ливърпул. Те бяха само звезди, но усещането е уникално. Чувстваш се горд и хората те поздравяват. На всяка една крачка те спираха", каза Велинов.

Той се върна към любопитен момент от мача за купата на Съветската армия, когато срещу Левски завършват 1:1 в редовното време и побеждават след дузпи.

"Хванах две дузпи на Гибона и Пламен Николов. Петата дузпа трябваше да я бия аз на Боби Михайлов. 70 000 души ни гледаха, хвърлих ръкавиците, засилих се и паячето беше там. Спомням си радостта на нашите фенове и на колегите ми. Победихме и взехме купата", разказа той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦСКА вече го няма, а другите са разхождачи на сини дрешки из Евразия.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джони, Джони, пий си уискито. ЦСКА го погребаха. Отборчето на Гришата е всичко друго, но не и ЦСКА!
26
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
На стари години и Камилата започна да плещи глупости...
25
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До Анонимен 21Принципно съм съгласен с вас - *** не са нито Левски нито ЦСКА. За съжаление това е реалността в момента. Те тичат по-здраво от бледоликите... Последните са по-силни на маса. Според мен , обаче, има малко повече Левски отколкото ЦСКА поне юридически и исторически. Което разбира се не е добре за ЦСКА и привържениците, че даже и за тези на Левски, защото няма вечно дерби, няма го ЦСКА с историята му. Всичко е разсипано и попиляно от политици и други крет.ени.
24
3
 
1
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
Какво ще кажат левскарите за Спортист София и Спартак София, които играят на Герена?
23
1
 
6
 
! Отговори
ЦоЦкА преди 7 години
Ей алкохолик, гледай си там черния дроб, че е назаем. Сокчета- Микре не е цецека.Цецека умре.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За сегашния ЦСКА той каза, че това са четири букви, а истината е на стадион "Българска армия". :) То било лесна работа - наемаш стадиона и ставаш ЦСКА. :) Ами спечелените купи, и тях ли Чавдар-Литекс ще вземе под наем, та да ги излага в музея на стадиона? :)
21
12
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ако на другарите от Левски нещо не им харесва винаги могат да напишат декларация! А ЦСКА никога не е било някакво АД. А отбора, който играе на Армията
20
1
 
13
 
! Отговори
11 преди 7 години
Предлагам да се кръстят Реал Мадрид - Ловеч.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марката ЦСКА е приватизирана, както всичко най печелившо в държавата. За мен като бивш цесекар ЦСКА вече няма и то не от 1 месец. Поне 20 години и повече.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ЦСКА, няма вече ЦСКА. Има ГМО с произход Ловеч и ръководено от Микренско джудже.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечти бай Джоневи.
16
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Продаваха едно време кисело мляко Средец.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То реално и Левски няма, но властта е наша!ЦСКА и Левски имаше, когато точно този Велинов излизаше на терена с Джевизов, Керимов, Младенов, Здравков и тези преди тях. Същото важи и за Левски от онова време. Сега тук нахлули някакви *** и това било Левски!?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джони Уокър - Велинов!
13
2
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Какво да кажеме, бе оранжев? Тогава и вас и нас са ни преименували насилствено, а не както сега доброволно да погребете отбора си, без капка съпротива! '
12
9
 
5
 
! Отговори
а преди 7 години
нещо за кашкавал Витоша да кажете?
11
4
 
10
 
! Отговори
УЛ преди 7 години
Ако вярвате на един алкохолик, значи не сте много в час с главата.цска минус СОФИЯ не е и няма как да бъде цска.
10
5
 
15
 
! Отговори
Право преди 7 години
Отбора ЦСКА вече не съществува.Сегашното дружество е плагиат с откраднато име и символи.Ако искаха да са законни-да си платяха вересиите. А иначе това образование сега може да се кръщава както иска , но то си е сурогат между Литекс и Чавдар. И колкото да *** хрантутниците около пигмея от Микре фактите не могат да се променят.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е 1948 - 2016! ЦСКА отдавна умря. Може би малко след НРБ, но чак сега го оповестиха. За да вземат пенсията. Както някой дядка, кога му умре бабичката я държи в хладилника 5-6 месеца и взима пенсийката. Доста хрупнаха през това време.