Милан удари Юве и прекъсна черна серия

"Росонерите" се наложиха минимално на "Сан Сиро"
23 окт 2016 07:58, Александър Попов
1
Милан удари Юве и прекъсна черна серия
Снимка: Reuters

Милан победи с 1:0 Ювентус в голямото дерби от 9-ия кръг на Серия "А" и по този начин прекъсна серията си от девет поредни загуби във всички турнири от един от най-големите си съперници.

През първото полувреме торинци имаха териториално надмощие и създадоха няколко опасни положения пред Джанлуиджи Донарума, но младокът се справи блестящо. В 34-ата минута обаче той увисна и Миралем Пянич се разписа, но голът беше отменен заради много спорна засада.

След почивката нямаше чисти положения пред двете врати до 65-ата минута, когато Мануел Локатели с феноменално изпълнение матира Джанлуиджи Буфон за 1:0. До края "росонерите" задържаха преднината си и постигнаха една от най-големите си победи в последно време.

С успеха те се изкачиха на 2-ро място в класирането с 19 точки, само на две от Юве. Рома може да се изравни с Милан в таблицата, ако днес победи Палермо в Рим.

Атаката на домакините поведе голмайсторът им Карлос Бака, подпомаган М’Байе Нианг и Сусо. Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри пък заложи на атомното си нападение Гонсало Игуаин – Пауло Дибала, а Ернанес беше предпочетен в средата на терена пред Марио Лемина.

Всичко за развоя на мача и видео вижте в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: миланювентус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
35
 
! Отговори
Милан фен преди 7 години
Милан - Шампион!!!