Локо Пловдив би Черно море и влезе в тройката

Дани Кики донесе успеха с късен гол
2
Локо Пловдив би Черно море и влезе в тройката
Снимка: Булфото, архив

Локомотив (Пловдив) победи с минималното 1:0 Черно море при домакинството си в първия мач от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Герой за пловдивчани бе Дани Кики, който се появи като принудителна смяна още в началото на срещата, но реши всичко в 80-та минута.

Мачът започна лошо и за двата отбора, които не успяваха да намерят своята игра и първите 10 минути не донесоха нищо интересно.

Първата опасност дойде в 17-та минута, когато Коконов излезе сам срещу Ел Харуби, но не успя да го преодолее. Пет минути по-късно Пламен Крумов получи контузия в бедрото и бе принудително заменен от Дани Кики.

В 37-та минута Венков игра с ръка в наказателното поле на Черно море, но съдия на бе отсъдена, макар домакините бурно да протестираха. В 41-та минута пък Героги Илиев намери Бакари близо до вратата, но отново Ел Харуби отрази удара.

До края на полувремето поселдователно Коконов и Бакари се опитаха да отбележат от дистанция, но топката не намери целта.

След почивката първото по-интересно положение дойде чак в 72-та минута, когато Камбуров бе изведен перфектно от Умарбаев, но капитанът на Локо не успя да преодолее Коварж. След тази ситуация домакините натиката варненци в наказателното им поле и В рамките на няколко секунди първо Венков сякаш отново игра с ръка в наказателното, а след това Камбуров не успя да се пребори за топката в малкия пеналт.

Така в 80-та минута Дани Кики стана герой за "смърфовете", след като Камбуров и Умарбаев разиграха бързо коло дъгата на наказателното поле, последният намери Кики свободен и с левия крак деветката матира Коварж за 1:0.

В следващите минути Черно море се опитаха да върнат гола, но защитата на Локомотив удържа на натиска. В 85-та минута варненци бяха много близо до изравняването, но удар на Георги Илиев бе изчистен от голлинията.

Така Локомотив събра актив от 29 точки и изпреварват в класирането както днешния си съперник, така и ЦСКА и вече заемат третото място преди изиграването на останалите срещи от кръга. Варненци пък вече са пети с точка по-малко и с пет точки от последните пет мача.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
ЛОКОМОТИВ !!! преди 7 години
Само Локо Пловдив един е на света !ЛОКОМОТИВА мачка наред !Надявам се да ва гледам с Ераносян в Шампионската лига след време !!!Затова не се отпускайте и ги размазвайте наред машини имате потенциала сега и тозисезон затова САМО ЛОКО ПЛОВДИВ ЕДИН Е НА СВЕТА !!!САМО ЛОКО !