Готов ли е Лудогорец за нови европейски подвизи?

Двубоите с Жалгирис са първия тест
17 юли 2017 09:23, Александър Попов
Готов ли е Лудогорец за нови европейски подвизи?
Жалгирис е първият тест за шампионите. Снимка: БТА

Началото на новия шампионат в българската футболна лига е факт. Преди това обаче шампионът на страната откри официалните си срещи с двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Лудогорец натрупа доста суперлативи по европейските терени през последните години. Тимът направи много подвизи, спечели уважението на различни отбори, а сега им предстои същата задача, но тя започва отначало. Първият мач с Жалгирис в Шампионска лига бе загубен минимално и по-големите шансове за победа в крайния резултат е в полза на Лудогорец.

Големият въпрос е дали тимът на Георги Дерменджиев е готов за нови подвизи. Скоро ще разберем това. Мачовете по българските терени също се завръщат, а феновете на онлайн залаганията могат да разгледат предложенията на букмейкъра Efbet. Компанията е сред малкото лицензирани у нас, а сайтове като Efirbet разкриват всичките му предимства и недостатъци, в специално ревю за предложенията от бранда.

Как завърши миналият сезон?

Нека върнем лентата назад и видим как се представи тимът в края на сезона. Лудогорец си беше осигурил титлата в Първа лига преждевременно и чакаше единствено финала за купата на страната. Много от родните букмейкъри, сред които и Winbet, определиха разградчани за тотален фаворит в мача за купата. Точно там “орлите” бяха спънати. Пловдивският Ботев спечели трофея и не позволи на Лудогорец да завърши сезона с дубъл. Иначе, в Шампионска лига Лудогорец се представи повече от добре. Хората на Георги Дерменджиев успяха да продължат след групите на турнира. Те завършиха на трета позиция в група с грандове, като ПСЖ и Арсенал, както и с познатия съперник Базел. Пътят им продължи в Лига Европа, където обаче бяха спрени от датския Копенхаген. И въпреки всичко Лудогорец се представи добре. Сезонът беше повече от успешен, но по-важното бе, че тимът надгради с него. Показа повече, отколкото бяхме видели досега. Предстои ни да видим дали ще има повече от Лудогорец през сезон 2017/2018.

Акцентите от подготовката

Подготовката на "орлите" за новия сезон започна с нагласата да се проведат контроли със силни противници. Макар подготвителни срещи, подобни мачове могат да покажат доста за класата на един тим. Лудогорец имаше за цел да провери способностите си със сериозно отбори. Така и стана. 6 мача за разградчани, в които те регистрираха 4 победи, 1 загуба и 1 равенство. Приятелските мачове стартираха с победа срещу азербайджанския Габала. Успехът с 2-0 бе последван от нов такъв, но с минимална победа срещу Зенит. Следващата проверка на “орлите” ги изправи срещу гръцкия Олимпиакос. Срещата завърши 1-1. Последва трудна победа над Университатя Крайова с 1-0. Победният гол дойде в 86 минута от дузпа. Единственото поражение за тима стана факт в мача срещу Динамо Москва. Лудогорец успя да поведе в резултата чрез Жоао Пауло, но московският Динамо обърна до 3-1 в своя полза.

Лудогорец спечели с 2-0 срещу Ахмат Грозни в последната си контрола преди мача с Жалгирис. Бившият таран на Ботев Пловдив Жоао Пауло се превърна в голмайстор на тима в тези 6 мача, след като се разписа общо 2 пъти. Ако смятате, че бразилецът ще стане основен реализатор за тима, може да го предположите в някои букмейкърски къщи. Специализираният сайт за ревюта Efirbet.com е споделил информация за букмейкъри, какъвто е Betfair, предлагащи подобна възможност, може да прочетете ревюто от тук. Основният проблем, който може да се изтъкне за подготовката на тима, е липсата на достатъчно попадения в някои срещи. Някога Лудогорец бележи с лекота, но в други мачове се вижда, че тимът изпитва сериозни затруднения. В официалните мачове от изминалия сезон не беше така, да се надяваме, че и през новия Лудогорец ще покаже познатата мощ в атака.

Какво се случи на трансферния пазар?

В края на миналия сезон се коментираше доста за напускането на Джонатан Кафу. Бразилският нападател на разградчани със сигурност е обект на проучване от различни клубове, но и цената, която Лудогорец иска за него е доста сериозна. Тя спира повечето желаещи да го имат в състави си. Това не би трябвало да е проблем за тима. Кирил Домусчиев едва ли има нуждата от подобни пари, за да издържа отбора. Лудогорец направи доста сериозен пробив в Европа през миналия сезон, така че финансовото състояние на клуба би трябвало да е благоприятно. Клубът разполага и със сериозни партньори като Бет365, които осигуряват финансовата стабилност в отбора.

Все пак беше направен изходящ трансфер. Защитникът Хосе Луис Паломино бе привлечен за 4 милиона евро от италианския Аталанта. Левият бек Браян Ангуло също бе продаден на мексиканския Пуебла. Той така и не успя да се докаже при “орлите”. Друго сериозно име, което напусна тима, е Йордан Минев. Опитният десен бек се завърна в Ботев Пловдив, така че Лудогорец ще трябва да запълва празнината, оставена от Минев. Засега бразилецът Сисиньо изглежда ще бъде първи избор на тази позиция. В състава бе привлечен вратарят Хорхе Броун. Опитният страж ще се конкурира с Милан Борян и Ренан за мястото на Владо Стоянов под рамката на вратата. Стоянов ще отсъства от терените поне до началото на Септември, така че на тима му трябва достоен заместник. Георги Терзиев също се завърна в тима, след като изкара наем в Хайдук Сплит. Едва ли Терзиев ще бъде отдаван под наем отново, особено ако не бъде привлечен друг защитник на мястото на Паломино. Доста работа за тима на трансферния пазар, а той едва отвори. Със сигурност можем да очакваме още интересни новини в тази насока.

Лудогорец е готов

Основната причина за това е сплотеността на колектива в Лудогорец и опитът, който всички тези играчи натрупаха през последните години. Липсата на сериозен купувач за Кафу може само да радва тима, защото той задържи един прекрасен голмайстор. Опитни фигури, като Марселиньо, Натанаел, Моци, Дяков и Вандерсон също продължават да бъдат част от състава. В контролните срещи на даден отбор могат да се видят някои пробойни, но нали затова мачовете са приятелски. Да се тестват нови стратегии и техники.

Едва ли има човек, който да познава по-добре играчите на Лудогорец от Георги Дерменджиев. Опитният специалист напълно оправдава мястото си начело на най-добрия отбор в България. Този тим на Лудогорец е напълно обигран, а точно тогава идват постоянните успехи. Пътят на разградчани започва с мач срещу Жалгирис и двубой от първи кръг на българското първенство срещу Левски. “Орлите” отново са сочени за фаворит в Първа професионална лига и едва ли някой ще намери силите да ги спре. Защото Лудогорец вече не е отбор “от вчера”, а е тим с традиции и класа, която печели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Лудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание