Обявиха условията за базите на ЦСКА

Въпросът с "Българска армия" и "Панчарево" трябва да се реши до 10 януари
Обновена: 24 ное 2017 13:00 | 24 ное 2017 12:55, Веселин Коларов
5
Обявиха условията за базите на ЦСКА
Снимка: cska.bg

Спортният министър Красен Кралев обяви условията на конкурса за стадион "Българска армия" и терените в Панчарево. Едно от основните изисквания за участие в търга е в последните три години клубът да е реализирал 15 милиона лева оборот. Битка за базите водят ЦСКА на Гриша Ганчев и аматьорският ЦСКА 1948.  

"Основни изисквания към кандидатите. В него могат да кандидатстват правни субекти. Футболен клуб, който отговаря за изискванията на спортен клуб. Трябва да е член на БФС. Кандидатът трябва да е заплатил депозит от 100 000 лева. Участникът не бива да има задължения към Сердика – Спортни имоти, както и да няма публични задължения към НАП", заяви Кралев на специална пресконференция.
 
"Въвеждането на специални изисквания към кандидатите. Искаме ясни гаранции за произход на капитала и доказана икономическа история. Участникът в конкурса трябва да притежава необходимия опит. Участникът следва да представи и инвестиционна програма, които да гарантират наемната цена.Участникът трябва да има уставен капитал не по-малко от 5 милиона лева. В последните 3 години трябва да е реализирал оборот от минимум 15 милиона лева, освен ако не става дума за частно лице. Такива са бюджетите на клубовете от горната част на таблицата в Първа лига. Най-голяма тежест има инвестиционната програма", каза още спортният министър.
 
"Участниците подават заявленията си до 17 декември най-късно. Класирането ще бъде обявено на 3 януари 2018, а договор трябва да бъде сключен до 10 януари. Ние търсим дружество с доказана история и произход на парите. Няма да се връщам назад. Предният наемател ПФК ЦСКА АД имаше перфектен договор за 20 години, но не успяха да осигурят финансова стабилност и накрая обяви фалит. Имотите не бяха поддържани. Договорът ще бъде за 10 години, като той може да бъде удължен без нова процедура. Тези условия гарантират държавния интерес", завърши Кралев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ЦСКАКрасен Кралев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Продажници !!!! Гонят хората за една касова бележка,а опрощават на бандитите милиони.После ги викат да си кажат изискванията за да ги пуснат на конкурс. Дребния от Микре да беше написал изискванията нямаше да ги напише толкова отявлено в собствена полза. Такава държава не заслужава човек да плаща и 1 стотинка данъци.То за това и големите фирми на олигарсите са все на "ЗАГУБА" а това не прави впечатление на данъчните.Иначе за малките бой и дране по на 5 кожи! Да е жив и здрав БОКО!!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Истината за ЦСКА преди 6 години
"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, постоянен синдик на истинското(фалиралото) дружество ПФК ЦСКА АД.
3
0
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа то по добре да бяха написали Гриша ганчев на изискването и да му бяха дали подписани няколко празни листа та той да си напише договора на тях! А какво стана с емблемата на ЦСКА дето тоя уж я купи! Май май още не е дал нито стонинка за нея на НАП така, че може и да има задължения към НАП!
2
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 6 години
България нали уж се води за правова страна! - Наследниците на АФ23 си искат стадиона, който им беше откраднат от ЦДНВ още славната 1949г. - Отговор на дявола: Няма постъпило такова искане!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като го чета -нагласено е само за Ганчев