Уигън сензационно отстрани Ман Сити, Уил Григ под пара!

Култовият футболист донесе победата във ФА Къп
20 фев 2018 08:45, Александър Попов
5
Уигън сензационно отстрани Ман Сити, Уил Григ под пара!
Снимка: Reuters

Манчестър Сити ще продължи борбата за купи само на три фронта, след като сензационно загуби с 0:1 гостуването си на Уигън в 5-тия кръг на ФА Къп. Големият герой за домакините бе придобилият легендарен статут нападател от Северна Ирландия Уил Григ.

В края на първото полувреме Сити остана с човек по-малко заради безумно действие на Фабиан Делф, който бе изгонен с директен червен картон.

В 79-та минута обаче се случи най-нелогичното нещо. При едно подаване към Уил Григ защитникът на Сити Кайл Уокър не действа добре. Северноирландецът остана сам срещу Клаудио Браво и с удар по диагонала направи 1:0. “DW стейдиъм” изрина, а миг по-късно феновете запяха любимата си песен “Will Grigg’s on fire”, която придоби световна известност по време на Европейското първенство във Франция преди две години.

До края Сити натискаше, а изравнителен гол на Фернандиньо бе отменен заради прибързано изпълнение на Де Бройне от свободен удар. Бразилецът освен това бе и в засада.

Така Гуардиола и възпитаниците му ще насочат усилията си към Висшата лига, Купата на Лигата и Шампионската лига.

За развоя на мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1По-скоро са добре представящ се *** в мачовете за купите. Преди няколко години спечелиха една от тях, а за другата бяха финалисти, въпреки че, току-що бяха отпаднали от Висшата лига. Не си спомням точно, предполагам, че на сайта им има точната информация. Иначе са трети в Първа лига, където първите 3-ри са в рамките на 3 точки, докато разликата с 6-ия е 12.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А световното дерби Глиган-Грудово срещу Розова долина как свърши?
2
3
 
14
 
! Отговори
така е едно преди 6 години
Футболът преди всичко е тото 1
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво толкова - Уигън винаги са били добър отбор. И много борбен.Браво на момчеата - показаха, че футболът се състои не само от напомпани с шестцифрени месечни заплати звезди.