Модрич със "Златната топка": Предпочитах титлата!

"Играхме като равни с французите, дори ги надиграхме"
16 юли 2018 09:45,
83
Модрич със "Златната топка": Предпочитах титлата!
Снимка: БТА

Капитанът на националния отбор на Хърватия Лука Модрич, който бе избран за "Играч на турнира" по време на световното първенство по футбол, каза, че е предпочитал да спечели титлата със съотборниците си, отколкото това индивидуално отличие.

"Играхме като равни с французите, дори бих казал, че ги надиграхме. Но няколко момента от мача предопределиха изхода му. Златната топка? Да, радвам се, защото това е голямо отличие, но предпочитах да бяхме станали световни шампиони", коментира Модрич.

Още по темата

Хърватия отстъпи с 2:4 пред Франция и пропусна да спечели за първи път в историята световната титла.

На свой ред дългогодишният капитан на националния отбор на Хърватия Дарио Сърна поздрави играчите от националния отбор.

"Тъжно е, че загубихме във финала, но самият факт, че достигнахме до него, е повод за грандиозен празник. Момчетата свършиха страхотна работа. Хърватия е малко страна, която извърщи чудо. За последните 15 години преминахме през много тежки моменти, но този път всички се нареди в наша полза. Отборът заслужи този успех", каза Сърна.

Защитникът се отказа от националния отбор на Хърватия след европейското първенство преди две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
tengo usoinicata преди 5 години
аман от този надут хърватски грозник!
71
5
 
6
 
! Отговори
да уточним преди 5 години
До Квазимод РичСветовен шампион не е Франция,а Африканция!
70
2
 
8
 
! Отговори
Унуфрии преди 5 години
До Тинтири Минтири - САЩ'94 не ги брой, говорим за сегашното първенство и това,че съдията гледа 10 пъти повторението и взе адекватно решение. Кой им е виновен,че са играли няколко мача по 120 мин? Да бяха вкарвали по време на редовните 90 минути да си осигурят почивки. Търсиш под вола теле. Разбирам,че опитвате да изкарате хърватите онеправдани,но картинката не е такава. Я гледай мача колко картона им спестиха,ама това не се брой ;) Дишайте пичове и се радвайте на живота, другото е ала-бала :)
69
6
 
3
 
! Отговори
Бончеви преди 5 години
Само Домогой Вида
68
4
 
15
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Първенството ще се запомни с Хърватска.назначените за шампиони,никой няма да запомни
67
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
А бе пич много сте отворени вземете съберете се най-яките от Перник Зона Б5 Люлин Младост Ботев пловдив Локо пд Левски па се накачете у неколко Голфа и отидете до Сен Дени и им кажете а бе вие сте маймуни.Искам да гледам само шоуто после *** да не търсите съдии от Аржентина за извинение.
66
3
 
3
 
! Отговори
Начо преди 5 години
Треснаха рашистите.ееала братя хървати
65
3
 
16
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Шампион е Хърватска.другото е купен съдия и отбор
64
12
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Ми надиграха ги отвсякъде . Ърватско си е един селски отбор който освен да руши и да хвърля сили за друго не става . Сигорно са добри в газиенспор . Погледни им резултатите , класиране за световното с клизма - плай оф с Гърция -1-0 , после дуспи и късмет с Русия и Дания , световни аутсакдери , як гювеч с/у Англия , зачетен гол от фал и без червени картони (поне 4) турски продажник . Идва Франция и съдията ги поряза за груба игра , няма повече гювеч . 4 парцала , кво повече искат
63
12
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Като нарочно пускате ръце през пътя на топката е така.Първия гол автогол кой ви е крив то само а бутане и късмет не става братя усташи.
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам следващият световен шампион по футбол да се определи с гласуване по интернет от България, за да е честно всичко.
61
22
 
6
 
! Отговори
Квазимод Рич преди 5 години
Колкото и да се правите на големи разбирачи и защитници на фашагите-католици , трябва да проумеете вече , че ФРАНЦИЯ Е СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН по футбол !!!Цъкайте минуси , злобейте безсилни и се пукайте през Г.3. !
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предложение: вместо да плащаме заплати на всякакви там нещастни български футболисти, баскетболисти и т.н., събираме всичките пари накуп, купуваме една кенийска мугамба , правим го българин и ще си имаме световен шампион в маратона например. Това са направили французите. Трябва да гледаме какво правят умните.
59
11
 
20
 
! Отговори
ПОЗОР преди 5 години
До АнонименМоже да са родени във Франция, но не са етнически французи, а наследници на колониални роби. Сега играят за хората, които са експлоатирали и изнасилвали техните майки!ТОВА НЕ Е ФРАНЦИЯ, А СБОРЕН КОЛОНИАЛЕН ОТБОР! ПОЗОР!
58
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслугата е на съдията и на Африка.
57
8
 
30
 
! Отговори
! преди 5 години
Ако можеше да видим отново мач между двата отбора, със същите състави, НО с друг съдия. Ще ми е много любопитно
56
6
 
13
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
До УнуфрииДали ни харесва, или не - не беше дузпа. Или най-малкото къде по-явни дузпи не се свирят, в зависимост от отбора. Справка - САЩ 1994, полуфинал Италия - България.Оттам нататък кой играл по-добре, кой по-зле... единият отбор беше с 12 играча, имаше ден повече почивка, не игра 3 мача по 120 минути и предишните му противници не си вкарваха по два автогола.
55
5
 
39
 
! Отговори
бат пецо пандера преди 5 години
Модрич много ми прилича на Кройф,и на лице,и е техник,и е пъргавелко!Много го харесвам!Да е живо и здраво момчето,пожелавам му голям късмет и успех!
54
6
 
17
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
До обективенХайде ФИФА да нареди преиграване на финала, но Франция да играе без 12-тия си играч, да видим какъв ще е резултатът? Все пак.
53
2
 
29
 
! Отговори
тони преди 5 години
Французите може и да сте ги надиграли,ама ФИФА не можахте...