"Мачът на века": Ривър Плейт с Копа Либертадорес

"Милионерите" победиха Бока Хуниорс с 3:1 в Мадрид
10 дек 2018 07:34, Елка Василева
7
"Мачът на века": Ривър Плейт с Копа Либертадорес
Снимка: БТА

Ривър Плейт спечели Копа Либертадорес за 4-ти път в историята си след победа с 3:1 след продължения над големия си съперник Бока Хуниорс.

“Мачът на века”, както го нарекоха в Аржентина, се игра на “Сантяго Бернабеу” в Мадрид пред повече от 80 000 зрители. Първият двубой на “Бомбонера” завърши 2:2, а реваншът бе отлаган два пъти заради размириците пред стадиона на Ривър.

В крайна сметка “милионерите” триумфираха на повече от 10 000 км от дома след невероятна драма. Бока поведе в резултата в края на първото полувреме, когато Дарио Бенедето наказа Ривър след мълниеносна контраатака. През втората част Лукас Прато изравни и прати срещата в продължения. В 108-та минута Хуан Кинтеро донесе голямата радост на Ривър след феноменален удар от границата на наказателното поле, а в добавеното време на срещата Гонсало Мартинес довърши Бока с трети гол. От началото на продълженията Бока бе с човек по-малко заради втори жълт картон на Вилмар Бариос.

Така “милионерите” спечелиха за 4-то път в историята си Копа Либертадорес след 1986, 1996 и 2015 г. Бока пък губи за втори пореден път финала в турнира след 2012 година. Тимът игра в мача за титлата за 11-ти път в историята си, с което подобри постижението на Пенярол (10). Бока не успя да стана едноличен рекордьор по титли, като остана със 7, колкото има и Индепендиенте.

Подробности за мача вижте на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
ЦСКАХапчето пи ли са таз сутрин ?Нещо си обръкал "коридора" за изява,къде гледат тези доктори!
4
5
 
0
 
! Отговори
ЦСКА преди 5 години
Крайно време е индианците от Южна Америка да бъдат лишени от правото да играят футбол !!! Както и кухорогите от село Подуене !!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Селянина с колелето преди 5 години
Бока имат 6, а Индепендиенте имат 7. Съвсем нямаше да станат едноличен лидер, напротив - просто щяха да се изравнят с Индепендиенте. Толкова ли е трудно да проверите фактите, преди да копирате глупости?
2
2
 
2
 
! Отговори
Леле преди 5 години
И футболът взе да мигрира!
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачът на века...Баси смешниците.