Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

Двата отбора завършиха 1:1 "Васил Левски"
22 мар 2019 20:56, Александър Попов
129
Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора
Снимка: Булфото

Първото полувреме протече равностойно, като българите имаха няколко изгодни ситуации, но така и нямахме точен удар към вратата на

Първата опасност бе в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Жарко Томашевич, а вратарят Петкович изпревари Галин Иванов.

Гостите отвърнаха с опасна атака. Мирко Иванич бе изведен сам срещу Михайлов, но вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати.

Най-добрата възможност за българите пък бе в 22-та минута, когато при едно центриране Божиков бе оставен сам. Ударът му с глава обаче не бе точен и след няколко рикошета топката бе изчистена от голлинията от Филип Стойкович.

Втото полувреме започна кошмарно за България. Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел в 50-тата минута. Хубчев реагира и вкара в игра нападателят на Левски Станислав Костов, но играта ни определено бе разконцентрирана.

в 62-та минута добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно трима черногорци останаха срещу Занев, който по някакъв начин успя да отнеме топката и да лиши гостите от второ попадение.

В 71-та минута Костадинов опита удар с глава след центриране, но ударът му бе прекалено слаб и лесен за спасяване на Петкович.

България бе близо до изравняване в 76-тата минута, когато Даниел Петкович спаси удар отблизо на капитана ни Ивелин Попов.

Националите натиснаха и след две минути Спас Делев опита ножичен удар, който обаче излезе в аут.

В 80-тата минута Станислав Костов бе фаулиран извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев бе точен от дузпата и изравни резултата.

17-годишният Минчев пък направи своя дебют, след като замени Спас Делев.

Българите тръгнаха да играят за пълен обрат, а в 86 минута Страхил Попов опита удар извън наказателното поле, който мина над вратата.

Големият шанс се откри в добавеното време пред Мартин Минчев, който бе изведен по диагонала, а ударът му мина на косъм от десния стълб. Минута по-късно пък черногорците имаха шанс да вземат трите точки, но Михайлов спаси удар от границата на наказателното поле. 

Така двата отбора завършиха 1:1 и поделиха по една точка на старта на евроквалификациите. "Лъвовете" ще изиграят втория си мач срещу Косово в понеделник, 25 март.

 

Всички отзиви след мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БългарияЧерна гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
7
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Аз не мога да си и помисля да гледам тези лишпери на европейско първенство,ако все пак се случи да речем отборите на Чехия,Англия ,Черна гора и Косово да катастрофират със самолет примерно и нашите да се класират най вероятно да подам молба за гражданство в консулството на Мозамбик,.Не бих изтърпял резила срещу отбори класирали се на европейското..
109
1
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Даа,добре са "поработили" от БФС със съдиите.
108
0
 
16
 
! Отговори
Е това са преди 5 години
Смешници, чалгаджии некадърни !
107
0
 
16
 
! Отговори
ЛЮЛЯЦИ БЕЗНАДЕЖДНИ преди 5 години
Бодуров изглежда по зле от чичо ми, който е р.1942 г., по-добър е само от Чорбаджийски. Галин Иванов - пълно недоразумение - може да участва на мазни помашки борби. Неделев не трябва да има дефанзивни функции по подобие на Меси. С Делев до тук. Треньорския щаб бъркат много. Това беше мача в който се хвърляш на риск за победата. Дали си с една точка или нула е близко по значение, същото важи за следващия мач. Иначе голямо първенство на кукуво лято. Трябва да се забрани на защитници да са треньори
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно арогантни ритнитопковци ,искам англичаните да им отблежат двуцифрени голове и тогава да си признаят един да каже,че не са за там, а са само за парите в националния отбор.
105
0
 
8
 
! Отговори
Везалов преди 5 години
Ако Мбапе и Дибала бяха българи,според разбиранията на българските треньори щяха да са переспективни резерви в националния отбор
104
0
 
13
 
! Отговори
Божинката съм преди 5 години
Бат Петьо, за другия мач дано да ме вземеш и мен.
103
0
 
12
 
! Отговори
Данчо тъча преди 5 години
Няма стари и млади,има можещеи и неможещи.Нашите хем стари хем неможещи
102
1
 
6
 
! Отговори
loko преди 5 години
IMASE LI DUSPA
101
1
 
12
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Спорна? Бихте ли ми пратили линк към тълковния ви речник, че да видя какво значи спорна. Аз лично бих използвал грешно отсъдена, несъществуваща и тн. дузпа. Принципно съдията отсъди няколко пъти грешно в наш ущърб, което не променя факта, че в ситуацията нямаше дузпа, по простата причина, че и без повторение се вижда, че играча е напуснал наказателното поле.
100
1
 
15
 
! Отговори
Джоко преди 5 години
Дузпа НЯМАШЕ ! Спор по това НЯМА !
99
0
 
24
 
! Отговори
Оптимист преди 5 години
Още няколко такива съдии и сме на европейско
98
1
 
5
 
! Отговори
kakvo ste se zavaika преди 5 години
li.....v Balgaria otdavna niama istinski futbol ! Vsichko e chalga I koruptsia !!! Kajete mi kolko balgarski futbolisti igraiat v prestijni evropeiski otbori ?!? Rodnoto ni parvenstvo si e samo za vatreshna konsumatsia...dalaveri I shurobadjanashtina..nikakav futbol! Kakvo se trashkate ?!? Na kakva osnova ochakvate poveche ?!?
97
0
 
18
 
! Отговори
някой преди 5 години
Хайде спрете с коментарите за дузпата. Всички видяха, че такава нямаше! Коментирайте играта.
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бяхме много зле! добре 4е михайлов имаше ден! и ФРЕНСКИЯТ СЪДИЯ ни подари дуспа !
95
1
 
23
 
! Отговори
evg.genev преди 5 години
Нямаше никаква дузпа, някой ще отрече ли ? Съдията ни подари точката.
94
1
 
20
 
! Отговори
БАСИ преди 5 години
Черна Гора с население колкото в Пловдив (600 000) не можем да бием, ат такава "голяма" държава като Косово (2 000 000) ЩЕ НИ ПОПИЛЕЯТ
93
1
 
18
 
! Отговори
Б.Перукевич преди 5 години
Ама детенцето ми се представи блестящо !!!
92
1
 
7
 
! Отговори
До доволния преди 5 години
До доволния 93Лесно бе, пич. Значи изключваш звука на ТВ-то, а от компа пускаш Бени Хил музика. Така ще гледаш мачовете все едно са трафик медия, което... са....
91
3
 
19
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Факти...-Треньора е абсолютно безхарактерен.Извика в националния Синчето,въпреки,че е слаб,само защото е син на баща си.Първо не извика в отбора гърбавия Костов,после от Левски ревнаха на умряло и го вкара в отбора на мястото на по-добрия Василев.Цял мач играхме с централен нападател лилипут.За 10 минути 17-годишен беше на косъм от гол,а го държа на пейката...ЗАЩО?Защото не е от Левски или ЦСКА.НАЦИОНАЛНИЯ Е ПАЗАР и всеки иска да си изложи СТОКАТА това е