Късметът и Михайлов спасиха България в Косово

Лъвовете записаха само 1:1 в Прищина
Обновена: 25 мар 2019 23:37 | 25 мар 2019 23:37, Александър Попов
158
Късметът и Михайлов спасиха България в Косово
Божиков отбеляза първия си гол в квалификациите. Снимка: Reuters

Косово и България не излъчиха победител в двубой от квалификационна група "А" за класиране на Евро 2020 и завършиха 1:1. Двата отбора излязоха за първи път един срещу друг, а след загубените две точки срещу Черна гора в София, нашите трябваше да гонят победата.

Началото на мача започна обещаващо за родните национали и още във 2-та минута се откри шанс пред Ивелин Попов. Той бе изведен отдясно, но прибързано стреля и Мурич без проблеми улови.

Постепенно домакините наложиха натиск и бяха близо до гола още в 10-тата минута. Рашица бе изведен зад защитата на България, подмина технично Николай Михайлов, последва и удар към празната врата, но Антон Недялков в последния момент с шпагат чисти от голлинията.

Последваха няколко момента, в които прехвърчаха искри. В 15-тата минута Рахмани блъсна с две ръце Кристиян Малинов при спряна игра, но не последва дори жълт картон. Три минути по-късно Войвода влезе брутално на Спас Делев. Последва блъскане от страна на Антон Недялков, който потърси сметка на Войвода. Всичко завърши с жълти картони за Войвода и Недялков.

Косово направи нов пропуск в 25 минута, когато Муричи не успя да нанесе удар от точката на дузпата и това ни спаси от попадение. 10 минути по-късно Михайлов спаси остър удар на Целина.

В 39-тата минута България откри резултата с гол на Божиков, който засече с глава центриране от ъглов удар на Неделев. Родните национали посветиха попадението на контузения си съотборник Ивайло Чочев.

Няколко минути по-късно Славчев бе изведен зад защитата, но страничния съдия вдигна доста съмнителна засада. Домакините пък имаха златен шанс в ответната атака, но Михайлов отново спаси удар от близко разстояние, този път на Рашица.

Второто полувреме започна с домакински натиск, но първата изгодна ситуация се откри пред България. След добра атака, топката се озова в Кристиян Малинов, но неговият удар от въздуха срещна крак на защитник и излезе в корнер.

България оцеля в 56-тата минута. Поредна грешка в защитата ни позволи на Мурики да се добере до топката ида среля по диагонала в лявата греда зад Михайлов. Късметът ни свърши в 60-тата минута, когато Зенели с удар извън границите на наказателното поле матира Михайлов за 1:1. Това бе негов 7 гол в 17 мача за страната му.

Голът амбицира домакините и с подкрепата на публиката наложиха натиск за пълен обрат. българите определно бяха надиграни в тези първи 20 минути на второто полувреме и лесно губеха топката. Тодор Неделев В атака пък бяхме кръгла нула.

В 67-та минута на мястото на Спас Делев се появи Петър Занев.

Косоварите продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена, а Хубчев извади Кристиян Малинов и заложи отново на 17-годишният Мартин Минчев. 10 минути преди края на терена се появи и друг младок - 18-годишният Валентин Антов, който замени Георги Костадинов.

И трите смени показаха, че българите ще са доволни на точката.

В 85-тата минута Антов направи закъснял и ненужен шпагат, с който си спечели жълт картон. Зенели изпълни много добре прекия свободен удар, но за радост топката излезе в аут.

В 90-тата минута Косово изпусна пълния обрат, след като удар на Рашица бе спасен от Михайлов.

Българите имаха последния шанс в добавеното време, но фаул на Неделев не донесе никаква опасност.

В крайна сметка двата отбора завършиха наравно, а Лъвовете събраха едва две точки от мачовете с Черна гора и Косово

Отзиви след квалификацията четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Българиякосово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 5 години
Ивелин Попов още втората минута излезе сам срещу вратаря на Косово и какво мислите направи ? Шутира в ръцете на вратаря ...голям професионалист няма що !
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Хубчев задачата му е да си избере състава и като няма добри на 28-30 г. вика на 23-25 г. или по-млади и ги учи. Една засада не могат да направят, няма заучени положения, не могат да центрират, нямат един вързан пас и нищо не правят на сборовете. Всички треньори на младежките национали са му подчинени и на Перуката и няма оправдание че младите не са научени. Хубчев не става за треньор и няма как да се класират.
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лошото е, че българите сме хейтъри. Че е слаб отбора, слаб е, ама... че умираме от кеф да ги сринеме ич не е, ама съвсем не е на добре. Влагат се клубни пристрастия задължително. Плюе се по Ники Михайлов, защото е трябвало да спаси всичко. Абе на Тибо Куртоа му пълнят кошницата с по 3-4 напоследък, пък...Великия Велизар, царят на изпросените дузпи, успя все пак да охули Ники Михайлов защото трябвало да спаси и тоя удар.
107
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Посмяхме се,повеселихме се с нашите ....лъвове,стига толкова,скрийте ги до другата квалификация,та пак да ни бъде интересно.
106
0
 
5
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
Не знам дали има някаква статистика, но няма да се учудя, ако "героя" перуци през последните 6-7 г. да има повече мачове за националния. отбор, отколкото в клубните си ... Не е смешно!
105
0
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Министерството на клоунадата ви предупреждава, че гледането на българския национален отбор по футбол е опасно за вашия живот. Рискувате да умрете от смях.
104
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава държава, в която някой е изиграл 20 мача за последните 6-7 години и е национал. Най-безсрамно ги правят тези неща, но това няма да е вечно.
103
3
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Не схващаш ли, че се шегувам с тези предложения за национали .... Щото има "разбирачи", които казват, че тези от школата на Литекс не стават! Вярно не стават, но няма по-добро от тях към момента!
102
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Горанов..... Последния мач в който го гледах беше Берое - Левски! Близо 40 г. Камбуров го подминаваше, като малка гара....
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но Хубчев и това не може да ги научи как да се защитават добре...-------На Хубчев не му е работа да ги учи на А и Б на футбола. Това трябва да го знаят. Работата му е да ги подреди, нахъса, да избере схема и да пусна най-доброто. Те като са станали на по 28-30години и не могат да спират топката адекватно, то просто не стават, няма как да ги учи за 6 дни лагер на елементарни неща.
100
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Можем да победим Косово в София и евентуално да измъкнем точка в гостуването на Черна Гора, в най-оптимистичния случай да вземем почетна домакинска точка от Чехия.
99
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Костов направи добро включване срещу Черна Гора и има място в националния отбор, Краев и Вутов имат твърде малко игрови минути и включването им е рисково, Цонев няма особено добри изяви и е спорно дали има място в националния отбор, Горанов определено показва спад и може да бъде максимум резерва.
98
3
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
Предлагам следващия мач Хубчев да започне с Райнов, Вутов, Костов, Цонев, Краев, Горанов.... Да гледаме без кадрите на ГГ как нац. отбор ще "мачка"!
97
1
 
7
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Това недоразумение перуци извади късмет, че всички удари бяха в него! Иначе веднъж го спаси Недялков, веднъж гредата и веднъж .... погледа му! Но веднъж нищо не можа и само гледа топката как влиза от 25 м. Тоя не става и за вратар по В групите! Стига писахте глупости!
96
3
 
5
 
! Отговори
люляците преди 5 години
Евала Гриша, Евала Ганчев. Това е твоят национален отбор Академия Литекс + Пирин Благоевград. Едно време какъв Литекс имаше, това днешният франкенщайн между литекс + чавдар етрополе + нямакви софийски мижитурки за нищо не стават.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам класирането в група В: Украйна 4г, Люксембург 3т, Португалия 2т, Сърбия 1тРеално погледнато, през очите на Хубчев, Люксембург се класира! Това трябва да е новината на деня. За първи път откакто свят светува, Люксембург се класира :)
94
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне разбрах защо от Спартак Москва са разкарали Ивелин Попов, който според публикациите в нашите медии е бил звездата на ***, защо Неделев го изгониха от Майнц, където за 1г два пъти влезе като резерва, а в БГ е звезда и защо всички наши лигльовци играят в седморазрядни отбори в Турция и Русия и освен за БГ първенство да се лежат по тревата за друго не стават. Иначе се класираме, ако две-три точки са достатъчни за това, защото други едва ли ще имаме
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с Черна Гора един се изцепи, че бил доволен. Представям си с тия отбори, ако си доволен от равенство, какви са им очакванията с Англия и Чехия. Ще пометат терена с нас.
92
4
 
24
 
! Отговори
Нека ви преди 5 години
Нали плюехте по Бербатов ,че вкарвал само на малки отбори.Ами сега като няма кой да вкарва и на малките отбори какво правим??Имахте претенции към него все едно е нападател на националния на Бразилия и е длъжен да вкарва на всички отбори.
91
3
 
33
 
! Отговори
АЗЗЗ преди 5 години
Как е възможно Хубчев да каже, че е доволен???? До къде е пропаднал Националния отбор и всички в управлението му... Радват се на равенство с Косово