Емилиано Сала убит? Арестуваха 64-годишен мъж

Полицията не разкрива повече подробности около случая
20 юни 2019 11:33, Нели Христова
2
Емилиано Сала убит? Арестуваха 64-годишен мъж
Снимки: Reuters

Шест месеца след трагичното падане на самолета на Емилиано Сала в Ла Манша, 64-годишен мъж е арестуван по обвинения за непредумишленото убийство на 28-годишния футболист, съобщи полицията в Дорсет. 

Още по темата

"Проведохме обширно разследване, което да изясни обстоятелствата, които са довели до смъртта на Сала и продължаваме да работим със своите партньри в тази посока. Като част от това разследване сме разгледали и доказателствата по подозрения за престъпност и като резултат на усилията ни, в сряда, 19 юни, арестувахме 64-годишен мъж в района Северен Йоркшир, заподозрян в убийство по непредпазливост", съобщава инспектор Саймън Хъксър от полицията в Дорсет.

Самоличността, както и участието на мъжа в смъртта на Сала още е неясно, докато не приключи разследването и не бъдат повдигнати обвинения. Заподозреният е разпитан и осовободен от ареста под наблюдение.

"Понеже говорим за разследване, което все още е в ход, ще помоля медиите и гражданите да се въздържат от спекулации, тъй като това би довело до неудобство за семействата на загиналия Сала и пилота Иботсън. Като стандартна практика, няма да обяваваме повече информация относно човекът, който е арестуван, преди да бъдат повдигнати обвинения", заяви още Хъксър.

Емилиано Сала загина в самолетна катастрофа на 21 януари. Няколко месеца по-късно, тялото му беше извадено от водите на Ла Манша, но пилота Дейвид Иботсън продължава да е в неизвестност. Първоначалната версия за инцидента бе некомпетентност от страна на пилота на самолета.

По-рано този месец, на двама души бе повдигнато обвинение, след като разпространиха снимка на трупа на Сала в моргата. Процесът срещу тях ще се състои на 10 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние арестувахме един, ама няма да ви кажем кой е. Понеже може да няма нищо общо, ама може и да има. Проверили сме мнгоо факти, но не знаем дали се отнасят към случая и ще ви кажем какво сме решили, когато цъфнат налъмите. Все още се води следствие, за това не казвайте, че не сме ви казали нищо важно (понеже, може да се окаже съвсем маловажно."Типична промивка на мозъка на съвременния ***, който не си прави труд да мисли .Журналистиката върви напред. Гьобелс се върти като тирбушон в гроба.
1
2
 
39
 
! Отговори
Лудост преди 4 години
Футболът възниква за развлечение на тези, които го играят, а ще завърши като повод за война между тези, които го гледат. Какво развитие в неправилната посока.