Бивш полицейски шеф отново пред съда заради "Хилзбъро"

Делото ще се проведе на 7 октомври
25 юни 2019 18:30, Нели Христова
1
Бивш полицейски шеф отново пред съда заради "Хилзбъро"
Снимка: Reuters

Бившият началник на полицията Дейвид Дъкънфийлд ще се изправи отново пред съда по обвиненията за непредумишлено убийство на 96-те фена на "Ливърпул", това постанови съдията днес, съобщават от Independent.

Преди няколко месеца, 30 години след трагедията на "Хилзбъро", британският съд не успя да се произнесе по обвиненията за непредумишлено убийство след 29-часово събеседване. От тогава, адвокатите на Дъкънфийлд, който пледира невинен, се опитват да отменят следващото дело. Тяхната молба обаче бе отхвърлена.

Бившият полицай ще се изправи пред съда на 7 октомври 2019 година.

Близо 10 членове на семействата на загиналите бяха в залата тази сутрин, за да чуят решението му. Адвокатите на Дъкънфийлд се опитаха да възразят, но и този техен опит бе неуспешен.

Срещу 74-годишният мъж е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство на 95 души в дома на Шефилд Уензди, който прие мача между "Ливърпул" и "Нотингам". Тълпата е толкова голяма и неудържима, че всички те биват премазани и задушени. 96-тата жертва, Тони Бланд, умира година и един ден след трагедията, но заради времето, минало от "Хилзбъро" до смъртта на момчето, Дъкънфийлд не е обвинен и за неговата смърт.

Въпреки че преди няколко месеца не достигна до решение за съдбата на Дъкънфийлд, съдебното жури намери за виновен бившия клубен секретар на Шефилд Уензди Греъм Макрел по обвинение в неосигуряване на безопасност на феновете.

Дъкънфийлд се пенсионира като шеф на полицията в Йоркшир две години след трагедията с пенсия 23 хил. паунда на година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
гост преди 4 години
съдията да не бърза да го приключва това дело ,нека има и за деца му.